Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.11.17, 21:06   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,951
Ettiği Teşekkür: 53723
Aldığı Teşekkür: 37676
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Patlıcanın Fazla Yağ Çekmemesi İçin Tüyolar

Patlıcanın Fazla Yağ Çekmemesi İçin Tüyolar







Kızartılarak yapılan patlıcan yemekleri çok lezzetlidir. Bir de çok yağlı olmasalar…

Patlıcanın, kızartılırken çok fazla yağ çekmemesi ve kararmaması için birden fazla pratik yöntem var. Deneyin, hangisi sizin için yapması en kolaysa o yöntemle devam edin.

1- Patlıcanı soyup beklettiğinizde kararmaya başlar. Hem kararmasını önlemek hem de az yağ çekmesi için yapacağınız çok basit bir işlem var. Patlıcanı soyup içine tuz koyduğunuz suyun içinde yaklaşık 10 dakika bekletirseniz, bu sorunların hepsinden kurtulmuş olursunuz. Ayrıca patlıcanın acı tadını giderirsiniz.

2- Kızartma yağına biraz sirke eklerseniz, patlıcanın yağı fazla çekmesini engellersiniz.

3- Kabuklarını soyup dilimlediğiniz patlıcanları bir kağıt havlunun üzerine yayın. Tuz serpin ve üzerini yine kağıt havlu ile kapatın. Üzerine herhangi bir ağırlık koyun. Yaklaşık 2 saat bekletilen patlıcanlar yağ çekmeyecektir.

4- Patlıcanları kızarttıktan sonra, ılık suya sokup hemen çıkarın ve süzgeçte bekletin. Yağı azalacaktır. Ancak bu yöntem her yemek için uygun olmayabilir.

5- Karnıyarıkta olduğu gibi patlıcanı bütün olarak kızartmak gerekiyorsa, baş ve sonunu kesmeden kızartın. Daha az yağ çektiğini göreceksiniz. Bir başka yöntem de, patlıcanları bütün haldeyken birkaç yerine bıçakla çizik atıp, fırında yağsız kızartmaktır. Sonra içini doldurabilirsiniz.









Kaynak



__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çekmemesi, fazla, için, patlıcanın, tüyolar, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.