Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.12.2017, 18:30   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Neden Kızartma Yaparken Tavaya Maydanoz Koymalısınız?

Neden Kızartma Yaparken Tavaya Maydanoz
Koymalısınız?


Patatesleri ince ince soydunuz, balıkları ayıklayıp una buladınız, patlıcanları soyup kuruladınız ve nefis kızartmalar yapmak için ocağın başına geçtiniz.
Ama başınıza geleceği biliyorsunuz. Birazdan nefis kızartmalarınız sofradaki yerini alırken o nahoş kokusu ise mutfağı, hatta mutfağı geçtik tüm evi etkisi altına alacak. Öyleyse hep elinizin altında bulunup bu işe yaradığını hiç bilmediğiniz bir malzemeye ihtiyacınız var şu an. Çünkü birkaç dal maydanoz sizi bu evi saran kızartma kokusundan tamamen kurtarmak için dünden hazır.

Nasıl yapacaksınız?


İlk olarak bu yöntemin ne kızartırsanız kızartın geçerli olduğunu belirtelim. Kızarttığınız tavuk da olabilir, balık da, et de, patates de, patlıcan da...

Tek yapmanız gereksense bir tutam maydanozu saplarını koparmadan kızartma yağının içine bırakmak. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta maydanozların büyük dallar halinde olması ve kızartma yağı içinde çok kısa bir süre kaldıktan sonra çıkartılması.


Merak etmeyin maydanozların tadı kızartmalarınıza geçmeyecek, aksine onun aromatik kokusu kızartma kokusunu bastırıp tüm eve yayılmasını engelleyecek.

Evde maydanoz yoksa ona en benzer etkiyi gösteren diğer bir yiyecek olan yeşil elma dilimlerine de şans verebilirsiniz. Yemeğinizi kızartma işlemi bitene kadar tavadaki yeşil elma dilimini değiştirerek kullanarak da kızartma kokusunun evi kaplamasına engel olabilirsiniz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
koymalısınız, kızartma, maydanoz, neden, tavaya, yaparken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.