Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.06.2018, 11:56   #1
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı


Bambu kesme tahtalarımızın ve muhtelif bambu malzemelerimizin ömrünü uzatmak, daha sağlıklı kullanmak için çok pratik bir yöntem var, ben denedim çok iyi bir görüntü ve sonuç aldım, tavsiye ederim.

Önce bambu tahtamızı, sıcak suya tutuyoruz. Bu hareket bambu tahtamızın gözeneklerini açmakta. Arkasından kullandığımız herhangi bir yemek yağı ( zeytinyağı veya çiçekyağı) avuç içi ile ovalayarak hafifçe yedirelim. Herhangi fırçada olabilir, ben elle yaptım.

Daha sonra bir kağıt havlu ile hafifçe kalan fazlalık yağları sileleim.
Bunu yaptığımız taktirde hem bambu tahtamız daha iyi bir görüntü alacak, gözenekler sıklaşacağından yıkadığımızda su çekmeyecek veya eskiye oranla çok az su çekecek, buda ömrünü uzatacaktır.

NOT: Ben zeytinyağı yaptım, sonrasında herhangi bir koku falan oluşmadı. Şüpheye düşenler en azından ufak bir bambu parçasında deneyip sonra diğerlerine geçebilirler.
Ben kaşık, ekmek kesme gibi tüm bambu malzemelerime uyguladım hepsi yeni alınmış, cilalnmış gibi oldu.

Kolay gelsin..

Burada da biryerden aldığım bir alıntı var, orada da zeytinyağı tavsiye edilmiş..

Bakım: Bambum ürünleri, bakım için hiçbir kimyasala ihtiyaç duymaz. Sadece doğal zeytinyağı veya sedir yağı ile yağlamak, bakımın temelini oluşturur. Kuru yapısı nedeniyle normalde sos ve diğer sıvıları emmeyen Bambum ürünleri, doğal zeytinyağını bünyelerine kabul ederler. Kullanım sıklığına bağlı olarak, çeşitli zamanlarda birkaç damla zeytinyağı ile yağlanıp kurumaya bırakılması, Bambum ürünlerinin her zaman yeni görünmelerini ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlar.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.06.2018, 13:43   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Son kesme tahtamı alırken de, hakiki tahta ve eksiz olmasına dikkat ederek aldım.Bambu olanlardan alıp almamakta tereddüt ettim. Nedeni de, yanlarındaki bölümde yağ şişelerinin olması ve, arada bir yağlamak gerektiğini okumuş olmamdı. Tahtanın, yağlanıncaki durumunun nasıl olacağı düşüncesi ile alamadım.
Zeytin yağı da aynı işi görüyor ve de sonucun olumlu olmasını öğrendikten sonra, sonraki kesme tahtan bambudan olacaktır.
Teşekkürler Kartal
Mobil Sürüm ile Gönderildi
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.06.2018, 15:04   #3
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Son kesme tahtamı alırken de, hakiki tahta ve eksiz olmasına dikkat ederek aldım.Bambu olanlardan alıp almamakta tereddüt ettim. Nedeni de, yanlarındaki bölümde yağ şişelerinin olması ve, arada bir yağlamak gerektiğini okumuş olmamdı. Tahtanın, yağlanıncaki durumunun nasıl olacağı düşüncesi ile alamadım.
Zeytin yağı da aynı işi görüyor ve de sonucun olumlu olmasını öğrendikten sonra, sonraki kesme tahtan bambudan olacaktır.
Teşekkürler Kartal
Mobil Sürüm ile Gönderildi
@Canan
Alırken dikkat edilmesi gereken bir husu daha var ama biraz maddiyata dayalı, maalesef dolar, euro kurlarına bağlı olarak bizlere çok pahalıya geliyor, uygulayamıyoruz.

İmkanın varsa ekli olanından değil, bulabilirsen tek parça olanından alacaksın. Mesela WFM markasında var diye biliyorum.

Ayrıca;
Ceviz, meşe, kiraz, kayın gibi ağaçlardan tek parça olarak yapılanlarından da alabilirsin, onlarada aynı uygulama yapılabilir. Ahşap olan kesme tahtaları hiçbiri bambu da dahil makinaya atılmaz. Kimyasal deterjanlar kullanılmaz. Biz FROSCH mutfak deterjanı kullanıyoruz, zaralı kimyasallar içermiyor.

Bir nokta daha çok fazla titiz olanlar, iş bitimi beyaz sirke ile silebilirler, bu uygulama tüm kesme tahtaları için geçerlidir, plastik olanlarda dahil.
Beyaz sirkenin mikroorganizma ve mikropları % 100 oranında yok etme etkisi var.


Bu kadar bilgi yeter, bundan sonrası ücrete tabidir

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.06.2018, 16:47   #4
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster
@Canan
Alırken dikkat edilmesi gereken bir husu daha var ama biraz maddiyata dayalı, maalesef dolar, euro kurlarına bağlı olarak bizlere çok pahalıya geliyor, uygulayamıyoruz.

İmkanın varsa ekli olanından değil, bulabilirsen tek parça olanından alacaksın. Mesela WFM markasında var diye biliyorum.

Ayrıca;
Ceviz, meşe, kiraz, kayın gibi ağaçlardan tek parça olarak yapılanlarından da alabilirsin, onlarada aynı uygulama yapılabilir. Ahşap olan kesme tahtaları hiçbiri bambu da dahil makinaya atılmaz. Kimyasal deterjanlar kullanılmaz. Biz FROSCH mutfak deterjanı kullanıyoruz, zaralı kimyasallar içermiyor.

Bir nokta daha çok fazla titiz olanlar, iş bitimi beyaz sirke ile silebilirler, bu uygulama tüm kesme tahtaları için geçerlidir, plastik olanlarda dahil.
Beyaz sirkenin mikroorganizma ve mikropları % 100 oranında yok etme etkisi var.


Bu kadar bilgi yeter, bundan sonrası ücrete tabidir



Kesme tahtamı ''tahta ve tek parça'' dedim ama, hangi ağaç türünden olduğunu bilmiyorum Kartal. Şu var ki, alalı beri bulaşık makinasında yıkıyorum ve hiç bir şey olmadı.


WFM markanın mükemmel olduğunu biliyorum. Yemek takımım ve öğünmek gibi olmasın kaşık-çatal-bıçak takımım ondan. Hiç bir ince çizik dahi oluşmadı.

Ücret bakımından yanına varılacak gibi değil. Ucuzlatılmıştı da almıştım

Kesme tahtasının da öyle olması tahmin edilir tabi.


Not: Daha da ücretli bilgiye ihtiyacım yoktur

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.2018, 14:27   #5
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

@Canan

Bak sana bir kıyak daha yapayım, bu da benden, ücretsiz olsun

O güzelim bahçende, bildiğim kadarıyla ulu bir ceviz ağacın var değilmi

Eh, anladın sen artık ne demek istediğimi
Belediyede sana yardımcı olur, istediğin büyüklüklerde, konu, komşu eş, dost herkes sebeplenir sana dua eder

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.2018, 14:48   #6
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster
@Canan

Bak sana bir kıyak daha yapayım, bu da benden, ücretsiz olsun

O güzelim bahçende, bildiğim kadarıyla ulu bir ceviz ağacın var değilmi

Eh, anladın sen artık ne demek istediğimi
Belediyede sana yardımcı olur, istediğin büyüklüklerde, konu, komşu eş, dost herkes sebeplenir sana dua eder

Malesef ceviz değil, kestane ağacı var



**



Olmadı Kartal

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.2018, 14:51   #7
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Malesef ceviz değil, kestane ağacı var



**



Olmadı Kartal



Oldu, Oldu kestane de çok sert ağaçtır, çoda kıymetlidir, kıymetini bil, ben listeme yazmayı unuttum mana ile hatırlattın iyi oldu

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.2018, 14:54   #8
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster
Oldu, Oldu kestane de çok sert ağaçtır, çoda kıymetlidir, kıymetini bil, ben listeme yazmayı unuttum mana ile hatırlattın iyi oldu
Teslimmm...



Kurtuluş yok

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.06.2018, 22:07   #9
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Mutfakta Bambu Kesme Tahtaları Kullanımı

Tamam artik, bir dahaki Forum bulusmasina, Testereyide getireyim.


Bir Forumdasi isabet alip, üstündeki Koca Dali kestikten sonra, Gövdesinden´de kendim icinde bir kac tane keseyim.


Siparisler, simdiden alina bilinir.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bambu, kesme, kullanımı, mutfakta, tahtaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.