Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.07.20, 15:11   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 9082
Mesajlar: 31,478
Ettiği Teşekkür: 106073
Aldığı Teşekkür: 164196
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır

Otlu Tereyağı Nasıl Yapılır?


Saksıda ya da bahçenizde yetiştirdiğiniz mutfak otlarınızı kurutarak tüketmek güzel bir yöntem. Ancak tazeyken bu otların o eşsiz aromalarından daha fazla faydalanmak için, kekik, dereotu, fesleğen, biberiye gibi güçlü koku ve aromaya sahip otları tereyağının içine karıştırarak harika bir çeşni elde edebilirsiniz.

Ana yemekten önce kızarmış ekmekle birlikte aperatif olarak veya ana yemeğin yanında tat zenginleştirici olarak sunabileceğiniz bu taze baharatlı tere yağı eminim ki, hoşunuza gidecek.





Otlu Tereyağı İçin Malzemeler
  • 250 gr. tereyağı
  • Dilediğiniz taze baharat/ baharatlar (Kekik, nane, biberiye, dereotu, defne, yeşil soğan vb.)
  • 3 diş sarımsak veya yarım küçük soğan
  • Bir tutam tuz



Yapılışı

Bu tarifte tereyağınızı kendinizde yapabilirsiniz ancak bu mümkün değilse güvendiğiniz bir markanın tereyağını satın alabilirsiniz.

  • Tereyağını, tercih ettiğiniz baharatların yaprak kısımlarını, bir fiske tuzu ve sarımsakları (soğan da olabilir) blander’a atın.
  • İyice parçalanıp birbirine geçen karışımı yağlı kâğıda alıp dilediğiniz şekli verin (silindir şekli porsiyonlarken güzel görünebilir). Ve bu karışımı buzlukta dinlendirin. Sofraya getirmeden yarım saat önce tereyağını buzluktan çıkaryın.

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, otlu, tereyağı, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.