Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 17.10.09, 12:23   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Lightbulb Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları


Evde Yardımcı Olacak Pratik Bilgiler - Püf Noktaları



Sebze ve Meyveler
  • Sebzelerinizi haşlarken vitamin değerinin kaybolmaması için suyu sebzelerin üzerini bir parmak geçecek şekilde koyun.
  • Kök ve yaprakları beraber yenilen sebzeler pişirilirken, önce kökleri ince ince doğranıp tencereye konmalı; yaprakları daha sonra ilave edilmelidir. Böylece besin değeri kaybolmayacaktır.
  • Patates kızartırken fazla yağ çekmesini önlemek için kızartmadan önce süt dolu bir kapta bekletin. Patateslerin kıtır kıtır olmasını istiyorsanız una bulayarak kızartın ve tuzu kızarttıktan sonra serpin.
  • Patatesleri haşlarken suya 1 yemek kaşığı sirke koyarsanız hem patateslerinizi dağılmaktan kurtarırsınız, hem de haşlandıktan sonra bile sarı renklerini muhafaza ederler.
  • Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
  • Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin. Çünkü bezelyeler hemen kuruyup sertleşebilirler. Bu bezelyeleri 1 gün kadar soğuk suda bekletirseniz yeniden dirildiklerini görürsünüz.
  • Limondan daha fazla su elde etmek için, yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin. Sonra suyunu sıkın.
  • Mısırları haşlarken daha lezzetli olması için tencereye bir çay kaşığı şeker atın. Ayrıca mısır kabuklarını da yıkayıp onları da koyabilirsiniz.
  • Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun yanında otları ince ince kıydıktan sonra buz kalıplarına koyup, buzlukları su ile doldurarak dondurabilirsiniz.
  • Yemeklerinizde mantar kullanacağınız zaman, mantarları haşlamadan 10 dk. önce limonlu ve tuzlu suda bekletin. Mantarların renginin bozulmadığını ve daha lezzetli olduklarını göreceksiniz.
  • Mantarlarınızın buzdolabında taze kalmasını istiyorsanız kağıt torba içerisinde saklayın.
  • Sebze ve meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını istiyorsanız, birkaç gün kahverengi kağıt torbada bekletin.
  • Taze barbunyayı haşlayarak kullanacaksanız, barbunyaların morarmaması için yemeğe barbunyaları atmadan hemen önce 1-2 diş sarımsak atın. Böylelikle barbunyalarınız mor mor olmaz.


Tahıllar ve Bakliyatlar

  • Kuru bakliyatlı bir yemek pişirecekseniz bir gece önceden bakliyatları ıslatın. Haşlarken ise bir tencereye bir tutam karbonat katın. Böylece bakliyat daha kolay pişecektir.


Çeşitli Gıdalar

  • Baharatların bulunduğu yerler fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş almayan bir yerde muhafaza edilmelidir.
  • Tuz, rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 10 - 15 adet pirinç tanesi bulundurursanız rutubeti alır.
  • Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1 - 2 adet kesme şeker koyun.


Unlu Mamuller

  • Hazırladığınız pizza hamurunun daha yumuşak olmasını istiyorsanız hamuru hazırlarken sade un ile patates nişastasını yarı yarıya kullanın.
  • Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurun üzerini bir bezle örterek 30 dk. buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay açılır ve daha lezzetli olur.
  • Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve alüminyum folyoya sarıp 5 - 10 dk. fırınlayın. Yumuşacık ve taptaze olacaktır.
  • Hazırlayacağınız kreplerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız krep hamurunu hazırlarken yumurtanın akı ile sarısını birbirinden ayırın. Yumurta sarısı ile diğer malzemeleri karıştırırken yumurta akını çırparak kar haline getirin ve azar azar diğer krep hamuru ile karıştırın.
  • Yaptığınız böreğin daha lezzetli olması için fırına koymadan önce birkaç saat buzdolabında bekletin, sonra pişirin.
  • Kek kalıbının içine hamuru dökmeden önce ortasına bir şerit halinde alüminyum folyo koyun. Böylece kekiniz piştikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz.


Dondurulmuş Gıdalar

  • Dondurulmuş gıdaları kızartmak isterseniz ve gıdalar küçük parçalar halinde ise çözülmesini beklemeden kızartabilirsiniz.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 12:28   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Her Konuda Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları


Soslar

  • Beşamel sos hazırlarken, tuzun sosunuzu kesmemesi için sos koyulaşıp kıvama geldikten sonra tuzunu ekleyin.
  • Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse bir yumurta sarısını 2 - 3 damla sirke ile çırpın ve yeteri miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.


Kırmızı Et

  • Çok mecbur kalmadıkça hazır kıyma satın almayın. Halka sağlığını hiçe sayan bazı kurnaz satıcılar hazır kıymaların içine kafa eti, yürek, akciğer gibi sakatatlar katıyorlar. Bunların yerine parça et satın alın.
  • Bir etin önceden dondurulmuş olup - olmadığını şöyle anlayabilirsiniz: Tabağa eti koyun ve bekletin. Fazla kan bırakıyorsa bu et önceden dondurulmuş demektir.
  • Kasaptan kıymanızı günlük ihtiyacınıza yetecek kadar alın. Kıymayı buzlukta donmuş olarak fazla bekletmeyin. Donmuş kıymanın içinde bakteriler daha kolay ürer.
  • Köftenin yumuşak olmasını istiyorsanız kıymayı yoğururken içine ya bir yumurta sarısı katın, ya da bir diş sarımsak ekleyin. Köfteyi sert seviyorsanız kıymanıza bir parça kaşar peyniri rendeleyin.
  • Kızartma yaparken ciğeri bulayacağınız una bir kaşık karbonat koyarsanız, ciğerin daha yumuşak olmasını sağlarsınız.


Tavuk Eti

  • Değişik ve lezzetli bir tavuk hazırlamak için pişirmeden önce tavuğun içine yarım portakal ya da bir limonla biraz adaçayı yaprağı koyun.
  • Fırında pişirdiğiniz tavuğun nar gibi kızarmasını istiyorsanız pişmesine yakın üstine fırça ile tuzlu su sürün veya tavuk pişmeden önce üzerini yağladıktan sonra biraz toz şeker serpin.
  • Tavuğun kalitesi göğüs etinin dolgun ve sıkı olmasından anlaşılır. Tavuk tazeyse göğüs kemiğinin ucu esnek olur. Tavuğun derisinde oluşan mavi lekeler bozulma işaretidir.


Balık Eti

  • Taze balığın gözleri canlı ve siyahtır. Göz bebekleri dışa doğru bombelidir. Bayat balığın gözleri ise çökmüş ve mattır.
  • Balığın tazeliğini anlamak için parmağınızla etine bastırın. Eğer et içine çökük olarak kalıyorsa bayattır. Eğer elinizi çekerken et tekrar eski haline geliyorsa balık tazedir.
  • Taze balığın derisi kaygandır ve jelatinli bir sıvıyla kaplıdır. Bayat balığın derisi ise kurudur, solungaçları kiremit rengindedir.
  • Kızartacağınız balıkların çıtır çıtır olmasını istiyorsanız balıkları una batırmadan önce süte batırın.
  • Donmuş balığı çözdürürken, bu işlemi sitin içinde yapın. süt hem don tadını alır, hem de balığın daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Balık filetolarının bembeyaz pişmesini istiyorsanız pişirmeden önce üzerine limon suyu serpin.
  • Balığın pullarını rahatça ve etrafı kirletmeden temizlemek istiyorsanız balığı 1 dk. kadar kaynar suda tutun. Pullarının kolayca döküldüğünü göreceksiniz.


Et Ürünleri
  • Sucukları serin bir yere assanız da zamanla üzerlerini beyaz bir küf kaplar. Zaman zaman sucukların üstünü, yarıya kadar kestiğiniz limonla silin. Küflenmesini önlersiniz.
  • Ambalajı açılmış salam - sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabilirsiniz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar çıkarabilirsiniz.

Hayvansal Ürünler
  • Yumurtanın taze olup olmadığını anlamak için içi tuzlu su dolu bir kaba atın. Eğer dibe çökerse çok tazedir. Ortalarda ise fazla bayat değildir, ancak yağda pişirerek yiyebilirsiniz. Yumurta suyun üzerinde dalgalanıyorsa yapacağınız ilk iş onu atmaktır
  • Haşladığınız yumurtaların çatlamasından şikayetçiyseniz, yumurtayı haşlarken suyuna bir tutam tuz atın.
  • Süt alırken dikkat edeceğiniz husus, içine su katılıp katılmadığıdır. Bunu şöyle anlayabilirsiniz: Bir yorgan iğnesini iyice temizleyip sütün içine sokun. Sonra iğneyi yatay durumda tutup ucuna bakın. İğnenin ucunda süt damlası kalmışsa su katılmamış demektir. İğnenin ucunda süt yoksa su katılmıştır.
  • Erittiğiniz tereyağının yanmasını önlemek için eritirken içine bir damla zeytinyağı koyun.
  • Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat 2 - 3 kg. kadar tereyağı da su içinde bir süre bozulmadan tazeliğini koruyabilir.

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.09, 12:32   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Pratik Bilgiler ve Püf Noktaları


Pişirme Teknikleri

  • Çorba pişerken taşmasını önlemek için içine birkaç buz tanesi atın. Çorbanızın taşmadan kaynadığını göreceksiniz.
  • Çorba ve sulu yemeklerinizi pişirirken eğer tuzu fazla kaçırırsanız içine 1 - 2 tane dilimlenmiş patates atın.Yemek piştikten sonra patatesleri tencereden alın. Yemeğin fazla tuzu patatesler tarafından alınmış olur.
  • Yaptığınız pilavı tekrar ısıtırken su dolu bir tencere içine oturtarak ısıtın. (Benmari usulü) Böylece pilavınız ilk pişiridğiniz zamanki tazeliğini koruyacak ve taneler birbirine yapışmayacaktır.
  • Meyveli pasta yaparken pastaya koyacağınız meyveleri şekere bulayarak koyarsanız pastanız daha uzun süre tazeliğini koruyacak, meyveler çabuk bozulmayacaktır.
  • Tatlı ya da tuzlu hamur işlerini yaparken hamurun üzerini bir bezle örterek 30 dk. buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamur daha kolay açılır ve daha lezzetli olur.
  • Pasta, kek ve kurabiyelerinizin içine kattığınız ceviz, fındık vb...'nin dibe çökmemesi için malzemeleri una buladıktan sonra hamura ekleyin.
  • Pasta ve kekler için kullandığınız kremanın daha sert olmasını istiyorsanız, hem çırpacağınız kaseyi hem de krema çırğıcınızı birkaç dakka buzlukta bekletin.

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.06.10, 08:53   #4
Uzman Üye

saya35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 751
Mesajlar: 1,710
Ettiği Teşekkür: 1351
Aldığı Teşekkür: 7835
Rep Derecesi : saya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmedesaya35 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Thumbs up PRATİK BİLGİLER / Saklamak







Kahveyi Taze Saklamak

Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmamasını istiyorsanız cam bir kavanoza koyun. Bu aynı zamanda kahvenizin nefasetini ve kokusunu da koruyacaktır.

Peynirin Kurumaması

Gravyer peynirinizin kurumasını istemiyorsanız; tuzlu bir su hazırlayarak, bir bezi bu suyun içine batırın ve peynirinizi bu nemli beze sararak saklayın.

Sütün Çabuk Bozulmaması

Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulan bir besin. Sütünüzün daha uzun süre bozulmadan dayanmasını istiyorsanız, içine biraz karbonat atın. Bu işlem sütün ömrünü uzatırken, hazmı da kolaylaştıracaktır.

Sandviçlerinizi Saklarken

Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri saklamanı en kolay yolu; bu sandviçleri üst üste koymak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sarmaktır. Böylece sandviçleriniz uzun zaman tazeliğini koruyacaktır.

Sodalı İçeceklerin Gazlarının Kaçmaması

Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabına baş aşağı yerleştirin. İçeceğin gazı, şişenin dibinde toplanacak ve kapaktan kaçma olasılığı kalmayacaktır.

Baklagilleri Saklarken

Baklagillerinizi ve pirinçlerinizi saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koyun. Sarımsak böcek oluşumunu engelleyecektir.

Sucukları Saklarken

Sucukları serin bir yere asarak saklayınız. Ancak bu şekilde saklasanız dahi zamanla üstlerini beyaz bir küf kaplar. Bunun için saklama süreniz içinde zaman zaman üstünü kullandığınız bir limonla güzelce silin. Böylece küf oluşumunu da engellemiş olursunuz.

Topaklanan Tuz

Tuzluğun içinde topaklanıp akmayan tuz sinir bozucu olabilir. Bunun nedeni nemdir. Tuzluğun içine biraz pirinç koyarak tuzun rutubetini alabilirsiniz.

Kaşar Peynirinin Kuruması

Kaşar peynirinizin kurumasından şikayetçiyseniz, ağzını hava almayacak şekilde kapatacağınız cam bir kavanoz içinde peynirinizi saklamak işinizi görecek ve peyniriniz kurumayacaktır.

Mumların Ömrünü Uzatmak

Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin. Soğumuş ve iyice sıklaşmış mumunuz daha uzun ömürlü olacaktır.

Filizlenen Patatesler

Patatesler belli bir süre bekletildiğinde filizlenmeye başlar. Bunu önlemek için patatesleri koyduğunuz torbanın içine birkaç yeşil elma koyun.

Marul Saklarken

Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin. Böylece marullarınızı 10 gün boyunca diriliğini kaybetmeden saklayabilirsiniz.

Reçelin Şekerlenmemesi

Reçelinizin şekerlenmesini önlemek istiyorsanız, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Şekerlenmiş reçelinizi oda sıcaklığında bir gün bekleterek eski akışkan halini almasını sağlayabilirsiniz.

Salamın Kurumaması

Salamınız buzdolabında hem kurur hem de tadını kaybeder. Eğer salamınızı keten veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklarsanız, kurumasını engeller ve nefasetini korursunuz.

Domatesleri Saklarken

Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız zaman yıkamayı unutmayın.

Şişedeki Salçanın Bozulmaması

Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmasını engellemek için şişenin ağzını kapatmadan önce mantarlarını zeytinyağına batırın. Böylece mantarla şişe arasında sızdırmazlık sağlayacak, şişenin hava almasını ve salçanın bozulmasını engellemiş olacaksınız.

Maydanozu Saklarken

Maydanoz ve dereotunuzu taze olarak saklamak için önce güzelce yıkayın ve süzün. Daha sonra iyice kurumasını bekleyin ve plastik bir kabın içinde buzdolabına koyun.

Muzun Kararması

Muz çok dayanıklı bir meyve değildir. Bir süre sonra kararmaya başlar. Özellikle muzu 12 C’nin altında, mesela buzdolabınızda sakladığınızda bu süreci hızlandırmış olursunuz. Muzunuzu saklayabileceğiniz en ideal ortam yine oda sıcaklığında bir yerdir. Tabii fazla bekletmeden tüketmek kaydıyla...

Soyulmuş Sarımsağın Saklanması

Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz. Bu karışım 4 hafta boyunca buzdolabında nefasetini kaybetmez.

Kırmızı Lahanayı Saklarken

Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın. Tuzla ovun ve ağzı sıkı kapanan bir kaba koyup üzerine sirke ekleyin. Doğranmış kırmızı lahananız istediğiniz an hazır.

Dereotu, Nane Saklama

Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.

Rendelenmiş Domates Saklama

İstediğiniz an kullanabileceğiniz domates tabletleri hazırlayarak, yemek yaparken zaman kazanmak iste misiniz? Domatesleri güzelce rendeleyin ve buz kalıplarına koyarak dondurun. Tabletleriniz istediğiniz an elinizin altında.
İsterseniz bu tabletleri kalıbından çıkarıp poşetlere koyabilir ve derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.

Haşlanmış Baklagillerin Saklanması

Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Pasta Meyveleri

Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.

Derin dondurucuda balık

Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun.
__________________
İnsanlığın haline baktığın zaman, Nuh'un gemiyi kaçırmamış olmasına üzülmemek elde değil.
Mark Twain

saya35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz saya35'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.11, 02:05   #5
Üye

OperiKızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Konular: 14
Mesajlar: 32
Ettiği Teşekkür: 20
Aldığı Teşekkür: 181
Rep Derecesi : OperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gerekli Bilgiler_

  • Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin
  • Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız
  • Tertemiz olacaktır.
  • Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.
  • Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin
  • Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.
  • Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.
  • Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın
  • Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın
  • Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
  • Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.
  • Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.
  • Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.,
  • Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
  • Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin.
  • Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.


__________________
Bu saatten sonra uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle....
Ben Yarına Bakarım
YANIMDAKİLERLE
Üzülmüyorum..
Çünkü hayatımdan çıkan hiç kimsenin hayatımda yeri yok.
Düşünüyorum da değersizlere bu satırlar bile çok.
OperiKızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz OperiKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.11, 02:06   #6
Üye

OperiKızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Konular: 14
Mesajlar: 32
Ettiği Teşekkür: 20
Aldığı Teşekkür: 181
Rep Derecesi : OperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gerekli Bilgiler_



  • Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz.
  • Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir.
  • Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.
  • Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın.
  • Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler.
  • Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır.
  • Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın
  • Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır.
  • Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir.
  • Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur.
  • Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer.
  • Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir.
  • Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz.
  • Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir.
  • Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.





__________________
Bu saatten sonra uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle....
Ben Yarına Bakarım
YANIMDAKİLERLE
Üzülmüyorum..
Çünkü hayatımdan çıkan hiç kimsenin hayatımda yeri yok.
Düşünüyorum da değersizlere bu satırlar bile çok.
OperiKızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz OperiKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.11, 02:12   #7
Üye

OperiKızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Konular: 14
Mesajlar: 32
Ettiği Teşekkür: 20
Aldığı Teşekkür: 181
Rep Derecesi : OperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gerekli Bilgiler_

  • Fareleri kaçırmak için nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun.
  • Boya fırçaları sertleşmiş ise kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz.
  • Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa, asetonla silin
  • Mangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz.
  • Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun.
  • Cam kırıklarını temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir.
  • Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın
  • Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın.
  • Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır.
  • Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.
  • Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk.
  • Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.
  • Pastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.
  • Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.
  • Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.
  • Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.
  • Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.
  • Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.
  • Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.


__________________
Bu saatten sonra uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle....
Ben Yarına Bakarım
YANIMDAKİLERLE
Üzülmüyorum..
Çünkü hayatımdan çıkan hiç kimsenin hayatımda yeri yok.
Düşünüyorum da değersizlere bu satırlar bile çok.
OperiKızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OperiKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.11, 02:16   #8
Üye

OperiKızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Konular: 14
Mesajlar: 32
Ettiği Teşekkür: 20
Aldığı Teşekkür: 181
Rep Derecesi : OperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gerekli Bilgiler_

  • Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.
  • Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz.
  • Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.
  • Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.
  • Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler.
  • Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur. Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +40 C' de saklanmalıdır. Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise,temizledikten sonra tavuk plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir. Bu şekilde dondurulmuş etler *180 C' de 3 ay kadar saklanabilir.Ayrıca, tavuk eti tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir. Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etininmermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.
  • Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.
  • Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler. Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkanıp 10*15 dakike kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır.
  • Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.
  • Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.
  • Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz.
  • Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.
  • Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.


__________________
Bu saatten sonra uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle....
Ben Yarına Bakarım
YANIMDAKİLERLE
Üzülmüyorum..
Çünkü hayatımdan çıkan hiç kimsenin hayatımda yeri yok.
Düşünüyorum da değersizlere bu satırlar bile çok.
OperiKızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz OperiKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.04.11, 02:18   #9
Üye

OperiKızı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2010
Konular: 14
Mesajlar: 32
Ettiği Teşekkür: 20
Aldığı Teşekkür: 181
Rep Derecesi : OperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerdeOperiKızı Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Gerekli Bilgiler_

  • Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.
  • Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
  • Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.
  • Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin.
  • Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.
  • Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz?
  • Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun.
  • Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz.
  • Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır.
  • Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın. Daha sonra istediğiniz küçüklükte dilimleyin ve pilav yaparken içine karıştırın.Göreceksiniz pilavınız çok leziz olacak.
  • Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var. Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın. Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacak.
  • Eskilerin yöntemleri her zaman en iyi, en doğrudur. Bisküvilerin ve kurabiyelerin taze kalması için, teneke bir kaba koyun ve yanına bir avuç pirinç bırakın; bayatlama sorunu ortadan kalkacaktır.
  • Elmanın faydaları bitmez. Lahana yemeği yaptıktan sonra evinize sinen ve pencereleri açsanız da çıkarmayı başaramadığınız lahana kokusundan kurtulmak artık çok kolay. Bir elmanın kabuğunu soyup lahanın pişme suyuna ekleyin. Hem koku çabucak yok olacak, hem de lahananın hazmı daha kolay olacak.
__________________
Bu saatten sonra uğraşamam dünümle ve dünümdekilerle....
Ben Yarına Bakarım
YANIMDAKİLERLE
Üzülmüyorum..
Çünkü hayatımdan çıkan hiç kimsenin hayatımda yeri yok.
Düşünüyorum da değersizlere bu satırlar bile çok.
OperiKızı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz OperiKızı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.10.11, 13:53   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,634
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161412
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Mutfakta Her Kadının Bilmesi Gereken Püf Noktaları

Yemek ustası Ayşe Tüter'in yemeklerin daha leziz olması için önerileri var




  • Çayı daha lezzetli olması için soğuk su ile yıkamak ve iyice kaynamış içme suyu ile demlemek gerekiyor. Eğer varsa porselen demlik kullanmanızı öneriyorum. Mesela, daha hoş bir aroma vermesi için demliğin içine bir dilim portakal kabuğu ve bardağıma da bir karanfil ya da gül yaprağı atarım. Hem lezzetli hem de sağlıklı oluyor, çünkü karanfil vücut ağrılarına iyi geliyor, mikropları öldürüyor ve özellikle ağız ve boğaz enfeksiyonundan koruyor.
  • Pilav yaparken, tencerenin içine bir kaç damla limon damlatır ve bir adet küp şeker atarım. Limon; pirincin renginin daha beyaz olmasını sağlıyor. Şeker ise pirincin buruk tadını alıyor.
  • Sebze yemeklerini, bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte ve susuz olarak pişiririm. Tencerenin kapağını açmamaya özen gösteririm ve eğer karışması gerekiyorsa tencereyi sallarım. O zaman sebzeler daha yeşil kalıyor ve vitaminlerinden değer kaybetmiyor.
  • Eti pişirmeden önce mutlaka iki gün buzdolabında dinlendiririm. Eğer marine ederek hazırlayacaksam; o zaman zeytinyağı, biraz şeker (şeker yumuşatır), 2-3 diş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber, biraz süt veya yoğurdu çırpıp; bu karışımı etle harmanlarım ve bu şekilde bekletirim. Izgarada etler hem daha kolay pişiyor hem de yumuşak ve leziz oluyor.
  • Eğer fırında tavuk yapacaksam, tavuğun üzerine (nar gibi kızarsın ve kıpkırmızı olsun diye) limon sürerim.
  • Tatlıları da 170 derecelik, ısıtılmış fırında pişiririm ve fırının kapağını çok açmamaya özen gösteririm. Eğer kek pişiriyorsanız ve sürekli kapağını açıyorsanız, kabarmaz. Tatlılarda pişirme teknikleri çok önemli. Mesela bazı tatlıların şerbetleri soğuk bazılarının ılık veya sıcak olmak zorunda. Aksi taktirde tatlı, şerbeti çekmez ve katı kalır.
  • Yemekte bir de kalori hesaplamalarına dikkat etmek gerekiyor. Örneğin; eti, pilav veya makarna yerine sebze ile tüketmek ve et ile beraber ayran içmemek gerekiyor. Çünkü o zaman etin verdiği proteini vücut ememiyor. Acıktığınız zaman yine salatalık, 3 tane kayısı veya incir ile açlık hissini bastırmak gerekiyor. Bizim bir hatamız da sevdiğimiz şeyi, patlayana kadar yememiz, bir kaşıkla yetinmememiz...
  • Benim evde uyguladığım bir yemek kuralım var; menüde köfte varsa yanında haşlama sebze de vardır, makarnayı daha çok sebzeli yapmaya gayret gösteririm.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2015, bilmese, eviniz, gününe, için, istenmeyen, işinize, kokulardan, mutfakta, noktaları, Özel, saklamak, sevgililer, sofralar, temizlikte, yarayacak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2. El Oto Alacaklara Çok Detaylı Bilgiler.. Kartal Eğitim - Sigorta - Maliye 10 18.10.15 18:25
Lastik Hakkında Genel Bilgiler (Bilinmesi Gerekenler) Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 12 09.03.15 17:30
Ogs | Otomatik Geçiş Sistemi ile İlgili Bilgiler | Avantajları | Abonelik Kartal Eğitim - Sigorta - Maliye 5 12.10.14 18:17
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 02:39
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler Kartal Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 15 28.01.09 20:28


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.