Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.11.09, 07:20   #1
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 813
Mesajlar: 9,999
Ettiği Teşekkür: 31883
Aldığı Teşekkür: 47280
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Kestane Pişirme Yöntemleri | Kestanenin Faydaları





Kestane : Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1, B2 ve PP vitaminlerini içeriyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor. Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve beyinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık iksiri. Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenliyor. Kasları güçlendiriyor. Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı. Hatta yaşamı uzattığı da söyleniyor. Antik çağlardan beri aşk iksiri olarak biliniyor. Ancak damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanlar, kestaneyi ölçülü miktarda yemeli.


Evde kestane kebap

Kestaneleri yıkayıp kurulayın ve önerdiğimiz şekilde çizin. Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz. Ayrıca gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir.




Pişirmeden önce

Kestaneyi pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın. İşinizi kolaylaştırır.


Kestaneye dair rivayetler

Kestane, insanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri... Antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük şölenlerin değişmez meyvesi imiş. Rivayet o ki Güney Avrupa'nın bir köyünde dört bin yıllık dev bir kestane ağacı varmış. 50 metre çapındaki gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyormuş. Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için "200 kişilik şövalye ordusu" deniliyormuş.


Mutfakta kullanımı

Kestane haşlanır ya da közde pişirilerek yenir. Et ve sebze yemeklerine, tatlılara eklemeden önce kestanelerin kabuklarını çizip üzerini örtecek kadar su ile doldurun. Haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun, yemeğin pişmesine 15 dakika kala ilave edin. Kestane en çok hindi eti ve kuzu etine yakışıyor. Kış sebzelerinden kereviz, patates ve havuçla uyum sağlıyor. Tatlı olarak muz ve elma gibi meyvelerin yanısıra çikolata sosu ile de hazırlayabilirsiniz. Kestaneyi püre haline getirdikten sonra şekerle karıştırıp dilediğiniz meyve ya da çikolata sosu ile zenginleştirerek sofranıza getirebilirsiniz. Haşlanmış kestane ile kek ve pastalar hazırlayabilirsiniz. Balla karıştırılmış kestane püresi özellikle iştahsız çocuklara önerilir.

__________________
Hayatın ızdırabından iki kaçış vardır: Müzik ve kediler.
Albert Schweitzer
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
23 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.09, 08:47   #2
Uzman Üye

Süperman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 33
Konular: 112
Mesajlar: 1,560
Ettiği Teşekkür: 176
Aldığı Teşekkür: 2065
Rep Derecesi : Süperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerdeSüperman Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Okyanusun Kalbi Mesajı göster
Kestaneyi pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın. İşinizi kolaylaştırır.
İşte püf nokta
Süperman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Süperman'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.09, 09:27   #3
Tam Üye

Egemen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 30
Mesajlar: 254
Ettiği Teşekkür: 312
Aldığı Teşekkür: 821
Rep Derecesi : Egemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerdeEgemen Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi süperman Mesajı göster
İşte püf nokta
Kestaneyi pişirmeden önce üst tarafından keskin bıçak ucuyla derince bir çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın.


Kestaneyi çizdirmek işte böyle birşeymiş.
__________________
Egemen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Egemen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.11.09, 11:36   #4
Uzman Üye

SanaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 54
Mesajlar: 1,526
Ettiği Teşekkür: 3456
Aldığı Teşekkür: 3587
Rep Derecesi : SanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmedeSanaL muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Bunun tatlısı çok güzel oluyor ya
__________________
SanaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz SanaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.11.09, 02:07   #5
Müdavim

**EMEL** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Konular: 404
Mesajlar: 3,932
Ettiği Teşekkür: 13089
Aldığı Teşekkür: 14466
Rep Derecesi : **EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Pisman
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Ahh soba üstünde kestane ahhh hasret kaldık bu kaloriferlerin yüzünden ne güzeldi eskiden

Bende mısır patlattığımız teneke tavalar varya onların içine çiziktirip atıyorum çekiyorum kapağını ocağın üzerinde sallaya sallaya her bi tarafını kızartıyorum yani bi şekilde kestaneme ulaşıyorum ama sobanın üzerindekinin yada alt tepsisindekinin tadını vermiyo...

Kış geldi yine kestane yiyicez oleyy ama 10 kestane 5 dilim ekmeğe eşdeğer bunuda unutmayalım sakın ...

konu için teşekkürler baharım
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




**EMEL** isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.09, 00:16   #6
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Üffff. Olsaydı da yeseydik...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.09, 00:18   #7
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 813
Mesajlar: 9,999
Ettiği Teşekkür: 31883
Aldığı Teşekkür: 47280
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Dimi yaa, benimde canım çekti...
Ne yaparsam yapalım soba üstünde pişen kestanenin tadı gibi olmuyor..
__________________
Hayatın ızdırabından iki kaçış vardır: Müzik ve kediler.
Albert Schweitzer
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.09, 00:23   #8
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Okyanusun Kalbi Mesajı göster
Dimi yaa, benimde canım çekti...
Ne yaparsam yapalım soba üstünde pişen kestanenin tadı gibi olmuyor..
Kesinlikle haklısın. Bir de hani akşam saatlerinin soğuğunda satarlar üç kestaneyi onca paraya. Nasıl güzel kokarlar yaa.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.09, 00:27   #9
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Kestane....
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.12.09, 00:29   #10
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 813
Mesajlar: 9,999
Ettiği Teşekkür: 31883
Aldığı Teşekkür: 47280
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Kestane Pişirme Yöntemleri

Ah Cadı ahh...Canım çekti...
Özendim şimdi kalkıp yapıcam...Sizede ikram edeyim...
__________________
Hayatın ızdırabından iki kaçış vardır: Müzik ve kediler.
Albert Schweitzer
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faydaları, kestane, kestanenin, yöntemleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemek Pişirme Metodları Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 11 25.01.09 01:40


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.