Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 24.06.2010, 12:42   #1
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Turşu Yapımının Püf Noktaları | İyi Turşu Nasıl Yapılır?

Turşu Yapımının Püf Noktaları | İyi Turşu Nasıl Yapılır?



T
üm sebze ve meyvelerden turşu yapılabilinir. Ancak turşu malzemelerinizin dalından yeni kopmuş olmasına dikkat etmenizde fayda var. Aynı zamanda turşu malzemeleri fazla iri olmamalıdır. Çünkü iri sebze, asitli ortamda gelişir ve orta kısmında oluşacak bakteri kültürleri midede gaz yapar. Bu yüzden sebzelerin küçüğünü seçmenizde yarar vardır. Örneğin 7- 10 santim arasında bir salatalık, turşu yapmak için yeterlidir. Turşuyu cam bir kavanozda kurmanız hem sağlık açısından hem de lezzet açısından önemlidir. Cam kavanoz turşuya lezzet kazandırır. Sirkenin etkisiyle iştah açan ve besleyici gıda maddeleri içeren turşu, plastik kaplara kurulursa tadı bozulur ve sağlık açısından tehlikeli sonuçlar verebilir. Turşu soğuk ortamda bekletilirken, asetik asit bakterileri çoğalarak asit ortamı oluşturur. Asitli ortamda da plastikteki kimyasal maddeler çözülerek turşuya karışırlar. Bu da insan sağlığını olumsuz etkiler.


Tuz ve sirkenin meyva, sebzelerle birleşmesiyle oluşan bu müthiş lezzet, aynı zamanda vitamin açısından da çok zengindir. Siz de kış yemeklerinizin yanında bu renk renk güzellikleri sunmak istiyorsanız, acele edin ve hemen bir kavanoz alarak kendi lezzetinizi kendiniz yaratın...



  • Turşu kaç günde olur?
Turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediliyor: Güneş alırsa gaz yapar ve içindeki sebzeler daha çabuk sararır. Bir gün güneş altında tuttuktan sonra güneş almayan bir yerde 15 gün bekletilmeli ve sonra kapağı açılmalı.



  • İyi turşu limonla mı, sirkeyle mi yapılır?
Neşeli Günler filmini pek çok kişi hatırlar... Adile Naşit ve Münir Özkul'un turşucu karı-kocayı canlandırdığı filmde biri iyi turşunun limonla, diğeri ise sirkeyle yapıldığını söylüyordu. Bakmayın siz filmde karı-kocanın ayrıldığına... Bunlar filmde olur ancak. Çünkü bir turşunun içinde limonun da sirkenin de olması gerekir. İkisi de olmalı, çünkü turşuyu diri tutar.



  • Hangi sebzelerin turşusu yapılır?
Salatalık, domates, biber, fasulye, kelek, pancar, erik, lahana, havuç, taze kabak...




  • Tatlı meyvelerin turşusu olur mu?
Tatlı meyvelerin yanı sıra muzun, yumurtanın turşusu bile yapılıyor. Meyvelerden, bir tek armudun turşusu olur. Diğer meyvelerden yapılan turşular turşu değildir.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.2010, 01:23   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Gecenin bu saatinde ne diye baktıysam, ağzım sulandı


Sen mantıdan, kekten sonra turşuyu da yaparsın artık Sundae, dime?



Teşekkürler paylaşım için
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.2010, 09:49   #3
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Uğraşamam hiç valla Lale.Ama sen istedin diye denerim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.2010, 10:17   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Bazen ağzıma turşu tadı geliyor, canım çektiği zamanlar oluyor.. Dün mesela, canım nasıl turşu çekti....Marketten havuç ve lahana turşusu aldırdım, afiyetle de yedim..

Turşu yapıcam, birde olsun diye bekleyeceğim.. Markete gitmekse 5 dakika..

Sundae sen yaparsan beklerim..En iyisi hazıra konmak..

  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.2010, 11:18   #5
Çevrimdışı
PcKop@T
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Fotodaki tursular ne guzeller oyle agzim sulandi yahuu
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz PcKop@T'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 17:20   #6
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

İftara da az kaldı iyi mi
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 17:24   #7
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Sen simdiden milletin agzini sulandir, oldumu simdi bu?
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 18:41   #8
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Sen simdiden milletin agzini sulandir, oldumu simdi bu?
Olmadı dimi kötümüyüm neyim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 19:18   #9
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Bir haftadır yine turşu krizine girdim ben, hem sahurda hem iftarda bissürü turşu yiyorum, suyunu içiyorum falan; uuyyyyy

Ben sofrayı hazırlamaya gidiyorum, turşu koyayım bir de tabağa bolca, acılıca, salatalıklıca, suluca, uuuiiiyyy
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.2010, 19:35   #10
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Sahurda turşumu yenir Sultan kafayımı yedin bu uzun ve sıcak günlerde adam dili dışarda gezer susuzluktan yaa, kaldıki turşu yemeden bile öyle oluyoruz ...

Ama bak iftarda güzel gider köftehor mmmmm
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, noktaları, yapımının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.