Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.06.10, 12:42   #1
Süper Üye

Nazlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 306
Mesajlar: 2,941
Ettiği Teşekkür: 4748
Aldığı Teşekkür: 9548
Rep Derecesi : Nazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Hasta
Standart Turşu Yapımının Püf Noktaları | İyi Turşu Nasıl Yapılır?

Turşu Yapımının Püf Noktaları | İyi Turşu Nasıl Yapılır?



T
üm sebze ve meyvelerden turşu yapılabilinir. Ancak turşu malzemelerinizin dalından yeni kopmuş olmasına dikkat etmenizde fayda var. Aynı zamanda turşu malzemeleri fazla iri olmamalıdır. Çünkü iri sebze, asitli ortamda gelişir ve orta kısmında oluşacak bakteri kültürleri midede gaz yapar. Bu yüzden sebzelerin küçüğünü seçmenizde yarar vardır. Örneğin 7- 10 santim arasında bir salatalık, turşu yapmak için yeterlidir. Turşuyu cam bir kavanozda kurmanız hem sağlık açısından hem de lezzet açısından önemlidir. Cam kavanoz turşuya lezzet kazandırır. Sirkenin etkisiyle iştah açan ve besleyici gıda maddeleri içeren turşu, plastik kaplara kurulursa tadı bozulur ve sağlık açısından tehlikeli sonuçlar verebilir. Turşu soğuk ortamda bekletilirken, asetik asit bakterileri çoğalarak asit ortamı oluşturur. Asitli ortamda da plastikteki kimyasal maddeler çözülerek turşuya karışırlar. Bu da insan sağlığını olumsuz etkiler.


Tuz ve sirkenin meyva, sebzelerle birleşmesiyle oluşan bu müthiş lezzet, aynı zamanda vitamin açısından da çok zengindir. Siz de kış yemeklerinizin yanında bu renk renk güzellikleri sunmak istiyorsanız, acele edin ve hemen bir kavanoz alarak kendi lezzetinizi kendiniz yaratın...



  • Turşu kaç günde olur?
Turşuyu yaptıktan sonra bir gün güneşin altında tutulmasını tavsiye ediliyor: Güneş alırsa gaz yapar ve içindeki sebzeler daha çabuk sararır. Bir gün güneş altında tuttuktan sonra güneş almayan bir yerde 15 gün bekletilmeli ve sonra kapağı açılmalı.



  • İyi turşu limonla mı, sirkeyle mi yapılır?
Neşeli Günler filmini pek çok kişi hatırlar... Adile Naşit ve Münir Özkul'un turşucu karı-kocayı canlandırdığı filmde biri iyi turşunun limonla, diğeri ise sirkeyle yapıldığını söylüyordu. Bakmayın siz filmde karı-kocanın ayrıldığına... Bunlar filmde olur ancak. Çünkü bir turşunun içinde limonun da sirkenin de olması gerekir. İkisi de olmalı, çünkü turşuyu diri tutar.



  • Hangi sebzelerin turşusu yapılır?
Salatalık, domates, biber, fasulye, kelek, pancar, erik, lahana, havuç, taze kabak...




  • Tatlı meyvelerin turşusu olur mu?
Tatlı meyvelerin yanı sıra muzun, yumurtanın turşusu bile yapılıyor. Meyvelerden, bir tek armudun turşusu olur. Diğer meyvelerden yapılan turşular turşu değildir.

__________________
Nazlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
18 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.10, 01:23   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Gecenin bu saatinde ne diye baktıysam, ağzım sulandı


Sen mantıdan, kekten sonra turşuyu da yaparsın artık Sundae, dime?



Teşekkürler paylaşım için
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.10, 09:49   #3
Süper Üye

Nazlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 306
Mesajlar: 2,941
Ettiği Teşekkür: 4748
Aldığı Teşekkür: 9548
Rep Derecesi : Nazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Uğraşamam hiç valla Lale.Ama sen istedin diye denerim
__________________
Nazlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.10, 10:17   #4
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 813
Mesajlar: 9,996
Ettiği Teşekkür: 31880
Aldığı Teşekkür: 47268
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Acimasiz
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Bazen ağzıma turşu tadı geliyor, canım çektiği zamanlar oluyor.. Dün mesela, canım nasıl turşu çekti....Marketten havuç ve lahana turşusu aldırdım, afiyetle de yedim..

Turşu yapıcam, birde olsun diye bekleyeceğim.. Markete gitmekse 5 dakika..

Sundae sen yaparsan beklerim..En iyisi hazıra konmak..

__________________
Hayatın ızdırabından iki kaçış vardır: Müzik ve kediler.
Albert Schweitzer
OkyanusunKalbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.06.10, 11:18   #5
Üye

PcKop@T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2010
Konular: 1
Mesajlar: 78
Ettiği Teşekkür: 295
Aldığı Teşekkür: 221
Rep Derecesi : PcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerdePcKop@T Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Fotodaki tursular ne guzeller oyle agzim sulandi yahuu
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
PcKop@T isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz PcKop@T'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.10, 17:20   #6
Süper Üye

Nazlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 306
Mesajlar: 2,941
Ettiği Teşekkür: 4748
Aldığı Teşekkür: 9548
Rep Derecesi : Nazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

İftara da az kaldı iyi mi
__________________
Nazlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.10, 17:24   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Sen simdiden milletin agzini sulandir, oldumu simdi bu?
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.10, 18:41   #8
Süper Üye

Nazlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 306
Mesajlar: 2,941
Ettiği Teşekkür: 4748
Aldığı Teşekkür: 9548
Rep Derecesi : Nazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmedeNazlı muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Sen simdiden milletin agzini sulandir, oldumu simdi bu?
Olmadı dimi kötümüyüm neyim
__________________
Nazlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.10, 19:18   #9
Fosforlu

SuLTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 708
Mesajlar: 4,371
Ettiği Teşekkür: 35875
Aldığı Teşekkür: 24361
Rep Derecesi : SuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Bir haftadır yine turşu krizine girdim ben, hem sahurda hem iftarda bissürü turşu yiyorum, suyunu içiyorum falan; uuyyyyy

Ben sofrayı hazırlamaya gidiyorum, turşu koyayım bir de tabağa bolca, acılıca, salatalıklıca, suluca, uuuiiiyyy
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
SuLTaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.08.10, 19:35   #10
Müdavim

**EMEL** - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2009
Konular: 404
Mesajlar: 3,932
Ettiği Teşekkür: 13089
Aldığı Teşekkür: 14466
Rep Derecesi : **EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor**EMEL** artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Pisman
Standart Cevap: Turşu yapımının püf noktaları | İyi turşu nasıl yapılır ?

Sahurda turşumu yenir Sultan kafayımı yedin bu uzun ve sıcak günlerde adam dili dışarda gezer susuzluktan yaa, kaldıki turşu yemeden bile öyle oluyoruz ...

Ama bak iftarda güzel gider köftehor mmmmm
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




**EMEL** isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
nasıl, noktaları, yapımının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomatik Şanzıman Nedir? Nasıl Çalışır? Bakımı Nasıl Yapılır? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 12.10.14 16:07
Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur? Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 6 04.04.13 15:20
Snowboard Nasıl Yapılır? KaLiNKa Diğer Sporlar 12 21.02.13 19:07
Mumyalama Nasıl Yapılır? Abartmatozu Fen Bilimleri 3 26.01.13 15:02
Adana Kebap Nasıl Yapılır? Kartal Et Yemekleri 2 17.02.09 08:15


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.