Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.12.10, 11:03   #1
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Çözüldü Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Yemek pişirmek bir sanattır; pratik, duyu ve hüner fırtınası… O yüzden rahatlayın, daha sık pişirin ve keyfini çıkartmayı unutmayın!




Acemi bir aşçı için bir mutfak, bir tarif ve çeşitli yemek malzemeleri gerçek bir mayın tarlasına dönüşebilir.İşte en sık yapılan pişirme hataları ve korunma yolları:




1. Tarifi okumamak. Bir yemek sınıfında en sık karşılaşılan soru ‘Şimdi ne yapacağım?’dır, üstelik soranın elleri muhtemelen doludur ve bakışları şaşkın. Cevap ise basittir; tarifinizde ne diyor? Tarifinizi okuyun: yemekle ne yapacağınıza dair en başından bir fikir sahibi olmanızı ve malzemeleri eksiksiz hazır etmenizi sağlar.



2. Soğuk tava sendromu. Fırında bir kek ya da tavuk yapacaksanız, fırını önceden ısıtmak çok zor değildir. Ama eski tariflerde mutlaka belirtilen bu gereklilik, artık ihmal edilebiliniyor. Siz unutmayın. Sıcak tavalar iyidir: tarifinizde aksi belirtilmediği sürece, tavanıza ve eğer ekledi iseniz içindeki yağa yiyecekleri ilave etmeden önce ısınması için süre tanıyın. Sıcaklık her türlü yiyeceğin içinde muhafaza ettiği nemi serbest bırakır. Ama sıcak bir tava, yiyecek etrafında anlık bir kilit yaratacak ve nemi ve lezzetin içeride kalmasını sağlayacaktır. Tavanız yiyecekler eklendiğinde cızırdamalıdır ama fazla ısıtmaktan da kaçının; yağı ve yiyecekleri yakabilir. Ve sakın tavanızın yeterince ısınıp ısınmadığını görmek için içerisinde kızgın yağ olan bir tavaya su damlatmayın!


3. Sabırsızlık. Yemek yapmakta da gerçek hayatta olduğu gibi en basit durumlar en çok problem çıkaranlar olabilir. Genellikle heyecanlı aşçıların huyudur; kızgın tava ya da gril minimal sürelerde yiyeceği pişmeye yeterlidir ve onlar da bu arada sürekli ters yüz ederek kendilerini meşgul göstermeyi bilir. Karıştırıp durmayı kesin!: Spatulayı, kaşığı, eldivenleri bir kenara bırakın ve pişmekte olan yiyecekten bir adım geri atın. Başından ayrılın demiyoruz, çünkü arada kontrol etmeniz mutlaka gerekecektir ama pişmekte olan ısıyla direk temasa ihtiyaç duya. Siz kurcaladıkça hem süreç uzayacak hem de malzemeniz kendisine has rengi ve şekli kaybedecektir.



4. Tatmamak. Pişirirken yemeğinizi makul bir şekilde tatmak pişirmenin en önemli noktalarından birisidir. Tatmadan pişirilen bir yemek bakmadan yapılan resme benzer. Evet, hepimiz tadını alana kadar yemeği gözlerimizle yemeye başlarız ve bir yiyeceğin sunumu gerçekten önemlidir ama en önemli kısmının lezzeti olduğunu da unutmamak gerekir.



5. Körü körüne tarife inanmak. Başlarken tariflerin yol haritasına benzediğini söylemiştik, sizi doğru yoldan varmak istediğiniz yere ulaştıracak kılavuz… Evet tarif çok iyi bi r şeydir, ama mutfakta iken iyi olan şeyler bile sizin aleyhinizde çalışabilir. Kafanızı kullanın: yemek pişirmek her zaman aynı kalan bir bilim değildir ve fırında pişirmediğiniz sürece, tarifiniz ve gerçekçiliğiniz arasındaki dengeyi korumalısınız. Bazen söylenenden az bazen fazla ne kadar pişireceğinize kesinlikle gözleriniz ve damağınız karar vermelidir.





milliyet
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 11:44   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,894
Ettiği Teşekkür: 165478
Aldığı Teşekkür: 185388
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Teşekkürler Darkanangel...

Güzel yemek pişirmenin zeka ile de ilintili oluğunu düşünürüm hep..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 11:53   #3
Müdavim

Lilium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Yaş: 32
Konular: 376
Mesajlar: 3,667
Ettiği Teşekkür: 8687
Aldığı Teşekkür: 17838
Rep Derecesi : Lilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Tarife hiç bakmam hatta ölçek falanda kullanmıyorum göz kararı atıyorum çoğu malzemeyi ama güzel oluyor yemeklerim, yani en azından herkes öyle diyor

Teşekkürler Dark
__________________
Lilium isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Lilium'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 11:57   #4
Müdavim

Kardelen26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2009
Konular: 233
Mesajlar: 4,746
Ettiği Teşekkür: 25529
Aldığı Teşekkür: 22825
Rep Derecesi : Kardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura aboutKardelen26 has a spectacular aura about
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

En güzel yemekler ölçüsüz yapılan yemeklermiş, eskiden ölçümü vardı büyüklerimiz ölçüsüz yaparlarmış, şimdi moda oldu
Teşekkürler Kara angelim
__________________
Kardelen26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Kardelen26'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 12:31   #5
Kroniköğrencideğilartık:D

Mathematician - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 298
Mesajlar: 3,132
Ettiği Teşekkür: 12638
Aldığı Teşekkür: 17364
Rep Derecesi : Mathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevherMathematician işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Tek hatam: Yemek yaparken yemeğin tadına bakamamak. Sevmiyorum o pişmemiş yemek tadını. Ama mecbur kalırsam ister istemez bakıyorum.
__________________
Mathematician isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 12:39   #6
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38608
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı göster
Tarife hiç bakmam hatta ölçek falanda kullanmıyorum göz kararı atıyorum çoğu malzemeyi ama güzel oluyor yemeklerim, yani en azından herkes öyle diyor

Teşekkürler Dark
Benim de bu kelimeleri söyleyeceğim günler gelecek mi acaba?

Yemek yapma konusunda sıfırım...
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 12:46   #7
Müdavim

Lilium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Yaş: 32
Konular: 376
Mesajlar: 3,667
Ettiği Teşekkür: 8687
Aldığı Teşekkür: 17838
Rep Derecesi : Lilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura aboutLilium has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster
Benim de bu kelimeleri söyleyeceğim günler gelecek mi acaba?

Yemek yapma konusunda sıfırım...

Ben artık mutfak konusunda iddialı konuşuyorum canım mecburen. 11 yaşından beri yemek yapıyorum

İlk yaptığım yemeği hiç unutmuyorum Karnıyarık ve pirinç pilavı yapmıştım. Şans benden yanaydı pilav lapa olmamıştı yemekte tam pişkindi hala amcamlar falan o yemekten bahsederler
__________________
Lilium isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Lilium'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.10, 12:56   #8
Gerçek Üye

Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2010
Konular: 149
Mesajlar: 852
Ettiği Teşekkür: 9072
Aldığı Teşekkür: 4767
Rep Derecesi : Derin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmedeDerin muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Teşekkürler Darkanangel...

Güzel yemek pişirmenin zeka ile de ilintili oluğunu düşünürüm hep..


Aynen öyledir
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
Derin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Derin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.09.12, 18:32   #9
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

pişirilecek besinlerin besin değerlerini korumayı başarabiliyorsanız pişirdikleriniz lezzetli olur, neyi nasıl kestiğinizin de çok önemi var...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.02.13, 10:27   #10
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,779
Ettiği Teşekkür: 32069
Aldığı Teşekkür: 44549
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Şefin Bilmeniz Gereken 5 Sırrı..

Tarifleri eksiksiz yapsamda hiçbirşeye benzemediği zamanlar oluyor. Sonra öğrendim ki usta aşçılar yemeğin sırrını vermiyorlarmış. Bende kendi kafamdan toparlıyorum hep. Ev kadınlarının nette yayınladıkları tarifler hep daha iyi tutuyor.

Teşekkürler...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
şefin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kadınların Tüketmesi Gereken Gıdalar Canan Sağlığımız İçin Püf Noktaları 4 04.04.15 15:41
Halime Çavuş'un Sırrı ReaL Türk Tarihi 6 01.04.11 23:40
Trafik Kazası Yaptığınız Zaman Yapılacaklar - Alınması Gereken Önlemler Kartal Eğitim - Sigorta - Maliye 2 02.01.11 12:15
Bilmeniz Gereken 11 Gizli Google Yeteneği Kartal İnternet | Network 0 25.01.09 03:22
Araç Muayenesi - Gerekli Belgeler -Aracınızda Bulunması Gereken Ekipmanlar Kartal Eğitim - Sigorta - Maliye 0 23.01.09 22:54


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.