Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.05.11, 20:49   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sebze ve Meyvelerin Kabuklarından Kolayca Kurtulun!



Sert kabuklu ya da soyması zaman alan sebze ve meyvelerin kabuklarından daha kısa ve pratik bir şekilde kurtulmanın bazı püf noktaları bulunuyor…

Mutfakta sıklıkla kullanılan sebze ve kuruyemişlerin kabuklarını daha kolay soymak için bu pratik yolları deneyebilirsiniz…




Patlıcan

Patlıcan: Salata ya da beğendi yapmak için közlediğiniz patlıcanların kabuklarını çok ince akan bir musluk altında rahatça soyabilirsiniz.




Sarımsa
k


Sarimsak: İşte size şef aşçıların yöntemi: Sarmısağı dişlerine ayırın. Düz bir zeminde, bıçağın yassı tarafıyla üstlerine bastırın. Kolayca soyunduğunu göreceksiniz.




Soğan

Soğan:Yemeklerin temel malzemesi soğan soyarken gözlerinizi yaşarmasını önlemek için akan bir musluğun yanında soymayı deneyin.



Badem İçi

Badem içi: Tatlı ve pastaların vazgeçilmezi bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için ya bir gece suda bekletin ya da 5 dakika süreyle sıcak suda kaynatın




Domates
Domates: Domatesi bıçakla soymak hem uzun sürer, hem de istediğiniz incelikte soyulmazlar. Domatesleri sıcak suda 1-2 dakika tutarsanız kabukları rahatça soyulur.





Patates


Taze patates: Taze patateslerin kabuklarını incecik ve kolayca soymanın pratik yolu ince bir bulaşık teli ile ovalamak. Tabi ki telin daha önce kullanılmamış olması lazim.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 20:52   #2
Üye

KazuAtak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2011
Yaş: 24
Konular: 0
Mesajlar: 24
Ettiği Teşekkür: 51
Aldığı Teşekkür: 104
Rep Derecesi : KazuAtak Karimasını arttırmak için doğru yerdeKazuAtak Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Bademin kabukları bana acı geliyor her zaman bu beni rahatsız etmiştir bunu denicem.
__________________
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

Mustafa Kemal Atatürk
KazuAtak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz KazuAtak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 20:58   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,919
Ettiği Teşekkür: 165619
Aldığı Teşekkür: 185510
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Hepsini biliyormuşum, patatesin kolayca soyulması hariç..

Közlenen patlıcanı olduğunca su altında soymamak gerek, ne kadar su ile temas ederse o kadar da lezzetinden kaybediyor..

* * *

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 21:01   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Eğer sarımsakları üzerine birşeyle vurup parçalanmasını istemiyorsanız, su dolu bir kabın içinde yarım saat bekletin. Kabukların kolayca soyulduğunu göreceksiniz.


Evde çok fazla sarımsak tüketildiğinden, tecrübe konuşuyor burada
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 21:15   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Hepsini biliyormuşum, patatesin kolayca soyulması hariç..

Közlenen patlıcanı olduğunca su altında soymamak gerek, ne adar su ile temaz ederse o kadar da lezzetinden kaybediyor..

Ellerine sağlık, teşekkürler Canan


Yerden göge kadar haklisin Real. Benim usulüm ise söyledir: Közlenmis patlicani, her hangi bir kabin icine yatiriiiip, ortasindan bastan sona dogru yirtiiiip, bir kasik ile siyirmaktir. Deneyin, ne kadar temiz ve pratik oldugunu göreceksiniz

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Eğer sarımsakları üzerine birşeyle vurup parçalanmasını istemiyorsanız, su dolu bir kabın içinde yarım saat bekletin. Kabukların kolayca soyulduğunu göreceksiniz.


Evde çok fazla sarımsak tüketildiğinden, tecrübe konuşuyor burada

Lale'cigim, yarim saat bayagi bir uzun zaman. Ya acil durumlarda ?...
Türkiye'den aldim, lastikten bir boru. Icine sarimsaklari koyup, iki elinin arasinda gel-git yapiyorsun. Kabuklar hemencecik kabariveriyor. Tecrübe konusuyor


Banemin, simdi sessiz dinlemede. Mutfak kültürünü artiriyor olmali
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 22:57   #6
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,919
Ettiği Teşekkür: 165619
Aldığı Teşekkür: 185510
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Haklıyım dimi Canan..

Ben zaten hep haklıyımdır...

Ne dersem o..

* * *

Sarımsak soyulmasına ilave edeyim.. Sarımsakları diş diş ayıracağım diye uğraşmayın... Sarımsağın üzerine avucunuz ile bastırın kendiliğinden diş diş ayrılacaktır..

Diş diş ayrılan sarımsağın kabuklarını nasıl soyarsanız soyun artık..

(Bu sarımsağın yazılışına da gıcık oluyorum, içimden sarmısak yazmak geliyor...)



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 23:31   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Alıntı:
Ben zaten hep haklıyımdır...

Ne dersem o..

Hihh tipik bir erkek modeli iste

Sarimdagi dis dis ayirmak da is mi yani ? Asil is onu soymakta
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.11, 23:51   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan42 Mesajı göster


Lale'cigim, yarim saat bayagi bir uzun zaman. Ya acil durumlarda ?...
Türkiye'den aldim, lastikten bir boru. Icine sarimsaklari koyup, iki elinin arasinda gel-git yapiyorsun. Kabuklar hemencecik kabariveriyor. Tecrübe konusuyor

Sarımsak turşusu yaptın mı hiç bilmem, ama turşu yapacaksan bayağı sarımsağa ihtiyaç duyuyorsun. O zaman da yarım saat beklemek asla fazla gelmiyor


Turşu demişken hemen ufak bir tarif vereyim:

Keçi peynirini küp küp kesip bir cam kavanoza koyun (ne kadar isterseniz). Bir top sarımsağı da temizledikten sonra atın içine. Eğer varsa birkaç taze kekik dalları, yoksa kurusu da olur. sonra üzerlerine de zeytinyağı dökün. Birkaç gün beklesin, sabahları kahvaltı için çıkardığınızda üzerine biraz pul biber serpin. Sarımsağın ve kekiğin o güzel tadı zeytinyağı ile birleşip, peynire harika bir tat veriyor.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.11, 00:09   #9
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,919
Ettiği Teşekkür: 165619
Aldığı Teşekkür: 185510
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Sarımsak turşusunu közleyip de yapın, bakın öyle bir tat var mı?

Gece gece ya..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.11, 00:33   #10
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104599
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sebze ve meyvelerin kabuklarından kolayca kurtulun!

Ha bak ona bir sey diyemem Lale . Ben sandim ki ispanak üzerine sarimsakli yogurt, ya da cacik ...Tursu desene
Sarimsak tursusu yapmadim ama diger tursulara da cok fazla sarimsak gerekli iyi oldu simdi verdigin püf nokta Tursu tarifini de göz ardi etmiyecegim
Yoksa sen o peynirli falan tursuyu Almanya'da mi ögrendin ? Cünkü buralarda kavanozlarda öyle görünümlü sarimsak tursular var Ama hic alip da denemedim
.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
meyvelerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cocuk Beslenmesi hakkinda hersey Mausi Sağlığımız İçin Püf Noktaları 11 06.02.09 01:07


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.