Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.11.12, 13:45   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104600
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler


Güzel Yemek Nasıl Yapılır









Lezzetli Pilav

Pilavınızın diri ve tane tane olmasını istiyorsanız pirinci pişirmeye başlamadan en az 20 dakika önce tuzlu, sıcak suda bekletmeli ve suyunu süzüp yıkadıktan sonra pişirmeye başlamalısınız. Soğuk yenilecek, sebze içeren pilavlar için en doğrusu zeytinyağı kullanmaktır. Sıcak pilavlar için ise tereyağı ideal olanıdır. Ayrıca tereyağı ile pişirdiğiniz pilava, ocaktan aldıktan sonra 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ eklerseniz pirinç taneleri daha parlak görünecektir.





Pastadaki Meyveler


Pastaların üzerinde kullanılan özellikle muz, elma, armut gibi meyveler çok kısa sürede kararmaya başlarlar. Doğradığınız meyveleri pastanın üzerine dizmeden önce limonlu suya batırırsanız kararmalarını önlemiş olursunuz.






Pürüzsüz Muhallebi



Muhallebi pişirilip kâselere doldurulduktan bir süre sonra üzerinde kaymak gibi bir tabaka oluşur. Bunu engellemek için muhallebiyi kaplara paylaştırdıktan sonra henüz soğumadan üzerine streç film sararak kapatın ve bu şekilde soğumaya bırakın.







Izgara Et

Öncelikle ızgarada pişirilecek etler yağ ve sinirlerinden arındırılmış olmalı. Ayrıca lezzetli ve yumuşacık etler için, pişirilmeden birkaç saat önce sadece yağ ile ya da çeşitli soslarla marine edilmeliler. Izgara yapılacak yiyeceklerin ızgaraya yapışmaması için iyice ısınmasını beklemelisiniz.







Lezzetli Börekler


Hazır yufka ile yapılan böreklerin kabarık ve lezzetli olması için böreği hazırlayıp sonra fırına vermeden birkaç saat önce buzdolabına alarak dinlendirmelisiniz. Buzdolabından çıkartıp, üzerine soda dökerseniz lezzetli ve kabarmış bir börek elde edebilirsiniz.






Patates Kızartması



Kızartacağınız patateslerin kabuklarını soyup dilediğiniz şekilde doğradıktan sonra içi süt dolu bir kâseye alın ve bir süre bekletin. Sütün içinden çıkardığınız patatesleri kuruladıktan sonra kızartın. Daha az yağ çektiğini göreceksiniz.





Yumuşak Tavuk Eti

Fırında pişirilen tavuk etleri hemen yenilmeyecekse, fırından çıkartıp üzerine tereyağı ve limon suyu sürün. Alüminyum folyo ile üzerini kapatarak bekletin. Böylece bekleyen tavuk eti servis edilinceye kadar sertleşmeden yumuşak kalacaktır.

Yüksek topuklar


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.12, 21:24   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Bir çoğunu bilmeme rağmen bilmediklerimide öğrenmiş oldum...
Mutfaktaki püf noktalarının çalışmayı ve sonuçlarını nasıl etkilediğini biliyorum,buradaki bilgileride kullanmak üzere listeme almış bulunuyorum

Canancım, sayende her gün mutfak bilgilerimi yenileyip güncelliyorum,harikasın
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.12, 21:53   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Patates kızartması için verilen püf nokta güzel de, bir yandan tasarruf ederken bir yandan da israf etmiş oluyoruz gibi. Süt heba oluyor.

Patatesleri güzelce soyup dilimledikten sonra az bir zeytinyağı ve tuz ile bir kapta karıştırıp sonra fırına versek olmaz mı?

Oluyor hemde çok güzel oluyor.




Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 30.11.12, 22:06   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104600
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Patates kızartması için verilen püf nokta güzel de, bir yandan tasarruf ederken bir yandan da israf etmiş oluyoruz gibi. Süt heba oluyor.

Patatesleri güzelce soyup dilimledikten sonra az bir zeytinyağı ve tuz ile bir kapta karıştırıp sonra fırına versek olmaz mı?

Oluyor hemde çok güzel oluyor.






Bence, içi süt dolu bir kapda bekletmek yerine, az süt ile ıslatıp bekletmek de olur. (tasarruf babından)

Aslında ben kızartmaya hazır vaziyette, buzluklarda olan patates almazsam, senin usülden yapıyorum.

Sanki kıtır kıtır olmuyor, kıtır olmasını beklersem de sertleşiyor
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 07:53   #5
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Yemek yapmak çok basit gibi görünür, oysa işin püf noktalarını bilmeyince ve el lezzeti olmayınca en şahane malzemeleri koysan bile ortaya hiç hoş olmayan lezzetler çıkar.

Pirinç pilavı yapmakta üzerime tanımam.

Bilgilerimi tazelemiş oldum,teşekkürler Canan.

(Patatesi bende Başakca gibi yapıyorum ilave olarak bir kaç damla limon sıkıyorum üzerlerine)
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 10:07   #6
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15483
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

İtiraf ediyorum çoğunu bilmiyordum.

Teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 11:10   #7
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Güzel bilgiler patlıcan kararmasın diye tuzlu suda bekletilir buda başka püf nokta nerden geldiyse aklıma

Teşekkürler..
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 12:11   #8
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Başakçam senin tarifinde çok güzel,ben ona birazda baharat karıştırıyorum,özellikle fırın balıklarının yanında nefis oluyor..

Canancım senin püf noktan kızartma için sanırım. Hiç denemedim deneyeceğim..
Ben kıtır kıtır olması için,doğradığım patatesleri ilk önce fritözde yarım kızartıp çıkartıyorum,sonra sofraya getirmeden yarı pişmiş patatesleri tekrar fritöze atıp iyice kızartıyorum,o zaman kıtır kıtır oluyor
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 12:30   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104600
Aldığı Teşekkür: 161418
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Başakçam senin tarifinde çok güzel,ben ona birazda baharat karıştırıyorum,özellikle fırın balıklarının yanında nefis oluyor..

Canancım senin püf noktan kızartma için sanırım. Hiç denemedim deneyeceğim..
Ben kıtır kıtır olması için,doğradığım patatesleri ilk önce fritözde yarım kızartıp çıkartıyorum,sonra sofraya getirmeden yarı pişmiş patatesleri tekrar fritöze atıp iyice kızartıyorum,o zaman kıtır kıtır oluyor

Fırında balık, fırında yavuk yemeklerinin yanında aynen ben de öyle yapıyorum Duayen'ciğim.

Evet, patates kızartması için.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.12, 15:14   #10
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: İyi Yemek Yapmak İçin Faydalı Bilgiler

İyi yemek yapmak için en güzel bilgileri ve püf noktalarını mecburi bir şekilde annem ve anneannemden alıyorum. Sıkıysa almayayım, oklavamız hem uzun, hem de ince

Nesilden nesile geçmesi için mutlaka büyüklerimizin püf noktalarını bir kenara kayıt edip, devam etmesini sağlamak lazım.

Teşekkürler Canan.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lastik Hakkında Genel Bilgiler (Bilinmesi Gerekenler) Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 12 09.03.15 17:30
Ogs | Otomatik Geçiş Sistemi ile İlgili Bilgiler | Avantajları | Abonelik Kartal Eğitim - Sigorta - Maliye 5 12.10.14 18:17
Windows Sırları | Önemli Bilgiler Kartal Windows İşletim Sistemi 0 27.02.09 06:47
Güzellik Sırları ve Pratik Bilgiler Kartal Saç, Cilt ve Vücut Bakımı 15 28.01.09 20:28
Yemeğin tarihi Umutgüneşi Diğer Yemekler 6 26.01.09 04:22


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.