Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Pratik Bilgiler & Püf Noktalar

Pratik Bilgiler & Püf Noktalar Yemeklerle ilgili pratik bilgiler, püf noktalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.06.13, 22:25   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart İyi Patates Pişirmenin Püf Noktaları








En çok kullanılan sebzelerden olan patatesin iyisi nasıl seçilir ve nasıl pişirilir?










Patates pek çok çeşidi olan bir sebzedir. Patatesin lezzeti de yetiştiği toprak çeşidine, iklime ve bakım koşullarına bağlı olarak değişir.


İçerisindeki nişasta miktarına bağlı olarak bazı patatesler yemekler için bazıları da kızartmalar için uygundur. Nişasta miktarı düşük patatesler kolayca dağılmadığı için salatalarda ve fırın tariflerinde tercih edilir. Orta nişastalı patatesler tüm tariflerde kullanılabilir. Yüksek miktarda nişasta içerenler ise dokularının kuru olması sebebiyle fırınlanırken tercih edilir.












Organik patatesleri pişirirken kabuklarını soymayın. Çünkü bu sebzelerin vitamin ve minerali kabuğundadır. Çiğ patatesi soyduğunuzda kararmasının sebebi içerisinde bulunan karbonhidratın oksijen ile etkileşime geçmesidir. Eğer patateslerinizin kararmasını istemiyorsanız soğuk su içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır.

Bazı patatesler haşladıktan sonra gri renk alır. Bu renk değişimini önlemek için kaynama suyuna bir kaşık limon suyu ekleyebilirsiniz.













Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için dilimlediğiniz patatesleri 1 saat süreyle soğuk su içerisinde ve buzdolabında bekletin. Bu işlemden sonra kurulayarak pişirin.


Kaynak



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.06.13, 23:39   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8771
Mesajlar: 30,635
Ettiği Teşekkür: 104601
Aldığı Teşekkür: 161414
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Patates Pişirmenin Püf Noktaları

Patatesin, pişirme açısından cins cins olduğunun farkındayım.

Biri var, pişirince dağılmıyor, diğeri ise biraz kaynatınca, un gibi dağılıyor; tam pürelik.

Patatesi ben, yemeği hariç, zaten iyice yıkadıktan sonra, soymadan pişiririm. Taze patatesi kabuğu ile haşlayıp soymadan yemeyi de burada gördüm ve öğrendim


Kızartmadan önce 1 saat gibi bir süre, soğuk suda bekletmeyi de şimdi duydum

Teşekkürler Başakça...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.14, 02:07   #3
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: İyi Patates Pişirmenin Püf Noktaları

Haşlama ve közleme harici kabuksuz pişiririm.

Patates almayı ya biz seçemiyoruz, ya da iyi patates yetiştirilmiyor.

Kızartmasını yapsan kapkara, haşlamasını yapsan un ufak dağılıyor.

Pişme süresini kısaltmak akıllıca olabilir.

Teşekkürler Başakça.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.14, 09:08   #4
Gerçek Üye

SoRGeNTe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2014
Konular: 12
Mesajlar: 816
Ettiği Teşekkür: 4188
Aldığı Teşekkür: 3754
Rep Derecesi : SoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmedeSoRGeNTe muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Eglenceli
Standart Cevap: İyi Patates Pişirmenin Püf Noktaları

Madem ki konu "patates pişirmenin püf noktaları" bir püf noktası da ben vereyim. Patateslerinizi yarı çiğ kalacak şekilde kızartıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra buzluğa atın. Patates kızartacağınız zaman tekrar kızgın yağa atıp kızartın. Hem yağ emme durumu olmuyor hemde çıtır çıtır ve lezzetli patates kızartması yemiş olursunuz.
SoRGeNTe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz SoRGeNTe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
içerisinde, için, noktaları, patates, patatesler, pişirmenin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domates Soslu Patates Nasıl Yapılır? Basakca Sebze Yemekleri 7 20.11.15 20:48
Sağlıklı Beslenmemize Yarayan Sebzeler Hakkında Her Şey Canan Sebze Yemekleri 10 22.04.15 02:49
Gaziantep'in Leziz Yoğutlularından | Yoğurtlu Patates Basakca Et Yemekleri 6 02.12.12 21:29
Eşiniz patates mi elma mı? saya35 Psikoloji 6 30.10.11 22:01
Castrol internet erişim noktaları uur İnternet | Network 0 19.02.09 02:39


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.