Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 31.01.2014, 09:35   #1
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağduyu, Eğitim ve Toplum

Ünlü psikoloji kuramcısı, Alfred Adler, bireylerin “sağduyu” gibi bir gizil güce sahip olduğunu belirtmektedir. Sağduyu, kişinin kendisinin bireysel çıkarlarını diğer insanların ortak amaçlarına uygun düşen değer yargılarını geliştirmesi olarak ifade edilmektedir.
Sağduyunun toplumsal bütünleşme ile bağlantısı bulunmaktadır. Başka bir ifadeyle, bütünleşme için sağduyu önemli bir koşuldur.
Sanayileşme olgusunun ülkemizde yaygınlaşması özellikle, bireysel çıkarların ön plana çıkmasına yol açmıştır. Yine küreselleşme insani değerlerin yok olmasına neden olmuştur.
Çözüm yollarından birisi, bireylerin amaçlarını gerçekleştirirken, diğer bireylere ve topluma zarar vermeyecek şekilde düzenlemesi gerekmektedir. Yine toplumun çıkarları refarans alınmalıdır.Böyle bir anlayışın gelişmesinde şu iki öğe önem taşımaktadır.
1-Biz duygusu
2-Toplumsal İlgi(insanları sevmek, onları algılayabilmek)
Özellikle bu öğelerden Toplumsal İlgiye değinmek istiyorum.
Sevgiden yoksun şiddet içeren ve post modern kültürün yansıması olan tele vole,paparizi v.b programlar çocuklarımızı ve gençlerimizi olumsuz etkilemektedir.Böyle bir olumsuzluğun giderilmesi büyük ölçüde anne - babanın sosyalleşmedeki gücünün artmasıyla ve bilinçlenmesi ile ilgilidir.
Anne - babanın eğitim düzeyi düşük olduğu bilinmektedir. Bu nedenle,yoğunluklu olarak halk eğitim kurumlarından, ana-babanın eğitimine katkıda bulunarak onların bilinçlenmesine
katkı sağlanabilir.
Sevgi tohumlarının yeşermesini sağlayacak kurumların başında aile gelmektedir.
Çocuğun sosyalleşmesinde tarım toplumunda başlı başına rol oynayan aile kurumu, bu rolünü günümüz de kitle iletişlim araçlarıyla paylaşmak durumunda kalmıştır. Bu durum, özellikle televizyon izlenme oranının ortalama 5-8 saat arası olduğu ülkemizde istenen bir durum değildir. Çünkü çocuklar açısından nitelikli programlar sunulmamaktadır. Üniversitelere düşen görevlerin başında niteliksiz programların çocuk üzerindeki etkilerinin kamuoyu ile daha yoğun bir biçimde paylaşılmasıdır. Bu doğrultudaki bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmeye devam edilmelidir..
28.01.2014
Hasan Güneş
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
düşen, eğitim, özellikle, sağduyu, toplum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.