Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.03.2014, 23:32   #1
Çevrimdışı
vEdAtaLi
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ok'u Şimdi Matrix ve Ölüm'ü



OK
Elinizdeki yay ve ok ile 100 metre ilerdeki bir hedefe atış yapıyoruz. Matematik kuralları çerçevesinde, Bu 100 metrelik mesafeyi bir doğru olarak kabul edersek,Okun öncelikle bu mesafenin yarısını,sonra yarısının yarısını,sonra yarısının yarısının yarısını,dolayısı ile her ayrı parçayı sonsuz defa kendi arasında ikiye ayırabileceğimiz gerçeğinden faydalanarak, bu okun asla hedefi bulmaması gerekmez mi?

ŞİMDİ;
Kocaman bir saat.Bir duvar saati, iyice kaldır başını ve dik gözlerini saniyeye. 60 Salise bir saniye,60 saniye bir dakika 60 dakika bir saat, 24 saat bir gün,365 gün bir yıl…Şimdi yazıyorum ben…Şimdi okuyorsun sen.Peki şimdi hangi şimdi? Benim yazdığım şimdi ile senin okuduğun şimdi aynı mı? Ben hangi zamanın hangi saatinin hangi saniyesinin hangi salisende yazdım. Öyleyse senin okuduğun ilk kelime şimdi değil , çoktan geçmiş oldu . Peki nedir şimdi,Şimdi diye bir şey var mı gerçekten? Kainatın yaratılalı yaklaşık 7,5 milyar yıl olmuş,70-80 yıllık bir insan ömrü ne kadar da basit.Zaman diye bir şey var mı gerçekten? Var olan zaman içinde şimdi ne demek?

MATRIX
İçimizde bilgisayar oyunu oynamayan yoktur. Karakterler vardır oyunlarda.Her karakterin bazı özellikleri ve belli görevleri vardır.Karakterlere gerekli görevlerini verir,klavyeniz ile yönlendirirsiniz.bazen bırakırsınız,onlar kendi görevlerini yerine getirirler. Siz gerekli yerlerde gerekli hamleleri yaparsınız. İradeleri,yapabilecekleri, güçleri, farkındalıkları sınırlıdır.İradeleri cüzidir.Birçoğumuz izlemiştir. Matrıx diye bir film vardı. Hayatın aslında bir bilgisayar oyunundan ibaret olduğunu, Bir kurgu olduğunu, yaşanılanın gerçek olmadığını işliyordu bilinç altına. Filmden sonra herkeste bir Matrıx Felsefesi alıp başını gitmişti.Sahi hayat bir bilgisayar oyunundan ibaret mi? Hiç farkında olmadan bizi açık ve net her halimizi izleyen, yönlendiren, gerekli müdahaleleri yapan birisi mi var?

ÖLÜM;
Şüphesiz her canlı ölümü tadacak. Etrafınıza bir bakın. İnsanlara bakın, 100 yıl önce bu gördüğünüz insanların hiçbirisi yoktu.100 Yıl sonra bu gördüğünüz insanlardan hiç birisi olmayacak. Siz evet sizde olmayacaksınız. Peki ölüm bu kadar gerçek iken, bunca insan neden çıldırmışcasına ölüm yokmuş gibi koşuşturup duruyor? Eğer inanıyor ise, temel ihtiyaçları dışında tüm zamanını ibadete ayırması gerekmez mi? Eğer inanmıyorsa yok olma korkusu ile tüm bilim adamlarının ölüme çare aramaları gerekmez mi?


alıntı değildir
__________________
“ve şairliğime çentik attım o puslu gece
müsveddeydi sensiz hepsi müsvedde “
  Alıntı ile Cevapla
vEdAtaLi'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
hangi, matrix, matrıx, Ölümü, Şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.