Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.08.2015, 01:05   #1
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gençler Neden Riskli Davranışlarda Bulunur?

Gençler Neden Riskli Davranışlarda Bulunur?





Gençlerin, biz buna ergenlik dönemi de diyebiliriz, risk alma ve riskli davranışlarda bulunmaları tesadüf değildir. Kurallara uymama, tehlikeli davranışlarda bulunma, çeşitli kazalar, alkol, sigara, madde bağımlılığı, zararlı beslenme alışkanlığı, kendine zarar verme vb. bu dönemlerde aileleri en çok tedirgin olduğu durumlardır.

Gençler neden riskli davranışlarda bulunur?
  • Ergenlik bağımsızlaşma için atılan adımların yoğun olduğu bir dönemdir. Özellikle zihinsel gelişiminin arttığı ama tecrübelerin o oranda az olduğu bir dönemdir. Tecrübenin az, ancak bilişsel becerilerin fazla olduğundan çoğu zaman genç yaptığı davranışlarının hatasını ilk etapta fark edemez. Ancak belli bir zaman ve tecrübeden sonra yanlışını anlayabilir.
  • Diğer bir neden öfkenin yoğun yaşanmasından kaynaklanır. Bu nedenle sonucunu düşünemedikleri ani tepkileri ve kararları olabilir.
  • Yeni deneyimlerden haz almaları ve arayışları riskli davranışlarda bulunmalarına neden olabiliyor. Deneme isteği ve merak gençlerde riski arttıran önemli faktörlerden biridir.
  • Akran baskısına karşı dayanıksız olmaları ve bir gruba ait olma arzuları da yanlış yapmalarında önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle sigara alışkanlıkları bu nedenle başlamaktadır.
  • Aile içi iletişimsizlik ve problemler.
Elbette riskli davranışlarda bulunmayı etkileyen birçok faktörler daha vardır. Ancak gençlere özgü ve yoğun olarak görülen belli başlı nedenleri sıralamaya çalıştım.
Burada ailelere düşen önemli sorumluluklar var. Öncelikle sağlıklı aile içi iletişimini ergenlik dönemine bırakmayın. Bir çok aile uzaman tavsiyelerini dinlediği halde sonuç alamadıklarından şikayetçi oluyor. Ancak önemli olan çocuğunuzun ergenliğe geldiğinde duruma göre iletişim kurmak değildir. En baştan iletişimin sağlıklı ve düzenli olması gerekir. Bebeklik ve çocukluk döneminde kurulamayan iletişim ergenlik dönemine gelindiğinde iletişimin kurulması zordur. Aşağıda ki karikatür bizce durumu güzel izah ediyor.








Aktüelegitim
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bulunur, davranışlarda, gençler, neden, riskli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.