Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.04.2017, 23:01   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bir Kadın Bencil Bir Erkekle Ömür Sürdürebilir mi?




Aşık olduğunuz adamın bencil olduğunu hissettiğiniz an onu terk mi etmelisiniz yoksa ilişkiniz için savaşmalı mısınız?

İlişkinizin bir noktasında erkek arkadaşınızın bencil olduğunu fark ettiniz, ama onu terk etmek de istemiyorsunuz. Peki bu durumda ne yapmalısınız?

Sevgiliniz aslında siz onu tanıdığınızda da bencil bir yapıya sahipti elbette. Bu sonradan kazanılası bir özellik değil. Sadece aşk güzel bir duygu ve bir çok şeyin üzerine perde indirebiliyor. Tabii zamanla da insanın gözü açılıyor. İnsanların kişiliğini değiştirmek zordur. Ama yine de küçük müdahaleler de yapılabilir.


Sevgiliniz gerçekten bencil bir insan mı?

Şimdi küçük bir keşif yolculuğuna çıkmalısınız. Sizi rahatsız ettiğini fark ettiğiniz şeyleri beyin ve kalp süzgecinizden geçirip ona göre karar vermelisiniz. Bazı duyguların insanlardaki karşılığı algıya bağlıdır. Kelime anlamı sözlükte belirli olsa da insanların algısı bunu kendine göre değiştirecektir. Çünkü bizler bazen insanların davranışlarını bizim isteklerimizi karşılamadığı için de bencillik olarak adlandırabiliriz.

Şimdi karar verin. Erkek arkadaşınız bencil mi yoksa sizin isteklerinize beklediğiniz cevapları mı vermiyor? Farklı isteklere sahip olabilirsiniz. Belki de bencil olan tarafın siz olduğunuzun farkında değilsinizdir.

Karşımızdaki insanın bencil olduğunu gösteren işaretler vardır

Düşündünüz düşündünüz ve bir türlü işin içinden çıkamadıysanız size birkaç ipucu verebiliriz.

- Erkek arkadaşınız sadece kendisi için önemli olan şeylere odaklanıyor ve sizin isteklerinizi önemsemiyordur.

- Empati yeteneğini bir türlü geliştiremiyordur, hatta böyle bir yeteneğe hiç sahip olamamıştır.

- Bir şeylere mantıklı bir açıklaması olmaksızın anlamaya çabalamadan hemen hayır diyordur.

- Her şeyi ancak karşılıklı yapabiliyordur.

Eğer erkek arkadaşınızın bu örneklemeler arasında sağladıkları varsa bencil bir yapıya yatkın olduğunu düşünebilirsiniz.

Onu terk etmeli misiniz?

Öncelikle tüm ipuçlarını toplayıp bir araya getirin. Sonuçta her şey onun bencil olduğuna işaret ediyorsa bunu kabullenerek yola çıkmanızda fayda var. Hiçbir insan bir ilişkiye bitirmek için başlamaz. Önemli olan zamanla sizi rahatsız edecek şeylerin büyümesini engellemek. Sonra da karar vermek. Bu durum sizi ayrılığa sürükleyecek kadar rahatsız mı ediyor yoksa savaşmaya değer mi?

Taviz vermeyeceğiniz tek konu kendiniz olmalısınız. Unutmayın hiçbir şey için kendi kimliğinizden vazgeçmemelisiniz. Her adımı kendinizi koruyarak atmaya çalışın.

İlişkiyi yürütmeye karar verdiğinizde sizi neler bekliyor

Sizi elbette zor bir süreç bekliyor. Ancak hiçbir şey de imkansız değil. Benimsemeniz gereken tek felsefe size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşınızdakine uygulamamak. Sevgilinizde sevmediğiniz yönleri konuşarak çözme, hatalarını ona yavaş yavaş rahatsız etmeden anlatma yoluna girdiniz. Asla kendiniz kaybedip kişiliğini değiştirmeye çalışmayın. O sizin en başında sevdiğiniz adam. Bambaşka biri olduğunda ondan çok uzaklaşmış olursunuz. Dengenizi iyi kurmalısınız. Onu kusurlarıyla sevmeyi denemeli, sadece rahatsız olduğunuz şeyleri konuşmalısınız. Unutmayın herkes zaman bir parça bencildir.

Bencil bir davranışını bekleyin. Bunu fark ettiğinizde sakinliğinizi koruyun ve bunu ona yaşadığınızı, hissettiğinizi anlatarak gösterin. Sesinizi yükseltmek sizi haklı yapmaz. Sadece sizi uzaklaştırır.

İlişkinizi eğlenceli hale getirin ve yine partnerinizden konuşarak yardım alın. Belki de aslında bencil değil ama kendini kolay açamayan biridir. Unutmayın yıllar süren evliliklerden sonra bile çiftler birbirini tanımadığını fark edebiliyor. Siz de her gün yeniden tanışacaksınız.
Yine de bir şeyler yoluna girmiyor ve artık ikiniz de çok yıpranıyorsanız profesyonel destek almanızın zamanı gelmiş demektir. Bu konuyu önemseyin ve bir uzmana danışın.

Yolun sonuna geldiğinizde hala bir yerlerde kafanıza yatmayan bir şeyler varsa artık ilişkinizin vadesi dolmuş demektir. En azından çabaladık ve olmadı diyebileceğiniz uğraşlarınızdan sonra dostça vedalaşabilirsiniz.



Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bencil, erkekle, kadın, ömür, sürdürebilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.