Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.01.2020, 22:38   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sosyal Medya Detoksuyla Rahatlayın

Sosyal Medya Detoksuyla Rahatlayın

Sosyal medya detoksu kafanızı boşaltmanıza, rahatlamanıza ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir. Dijital dünyaya periyodik olarak ara vermenin yaşam kalitesini nasıl iyileştirdiğine gelin birlikte bakalım.

İnsanlar arasında bağlantı kurmanın bir aracı olarak başlayan sosyal medya, bir depresyon ve anksiyete aracı haline geldi. Birçok insan, arkadaşlarının ya da meslektaşlarının ya da bir tanıdığının sosyal medyadaki yaşamını görmekten etkilendiğini inkar edemez.

Çalışmalar ergenlerde, gençlerde ve yetişkinlerde sosyal medyayı depresyon nedeni olarak görmektedir. Sosyal medya detoksuna ihtiyaç duyulmasının nedeni budur.

Instagram filtrelerinin kullanımı ve insanların sahte sanal bir dünya oluşturmak için filtreleri nasıl kullandıkları oldukça öne çıkıyor.

Filtrelerin reklamlar için kullanılması gerekebilir, ancak daha iyi görünmek için filtreleri kullanmaya başladığınızda, bu son derece yıkıcı olabilir. Eski bir deyiş gibi, başkalarına söylemeye devam ettiğimiz küçük yalanlar, sonunda kendimizin doğruları olur. Bunun nedeni bilinçaltımızın gerçek olduğuna inanmaya başlamasıdır.

Kendinizi kabul etmeli ve gerçekte kim olduğunuzun önemini anlamalısınız. Küçük yalanlar yıkıcı etkileri beraberinde getirebilir; değer eksikliği, düşük özgüven, düşük öz saygı, kaygı, güvensizlik ve çok daha fazlası...



Sosyal medya detoksuna neden ihtiyaç duyarız


Karşılaştırmalara yer açar: Sosyal medyada ne kadar zaman harcarsanız, insanların hayatlarını gittikçe daha fazla görür, hayatınızı onlarınkiyle karşılaştırır ve kendinizi mutsuz hissetmeye başlarsınız. Bu güvensizliğe ve düşük öz saygıya yol açar.

Kimliğinizi ortaya çıkarır: Sosyal medyada çok fazla zaman geçiren birinin, başkalarının daha fazla beğenmek için yaptıklarını yapması muhtemeldir. Bu sizi kendi beğenilerinize kör eder ve başkalarının beğendiği şeyleri sevmeye meyilli olursunuz.

Sosyal medyadan onay almak istiyorsunuz: Öz güven eksikliği, yaptığınız yayınlarda beğenilerinizi ve yorumlarınızı beklemenizi sağlar. İnsanlar dikkat ve takdir için can atıyor olsa da, aynısını gerçek dünyadan almak daha iyi olur. Bunun nedeni, herhangi bir olumsuz yorum veya beğenilmenin size zarar verebilmesi ve ruh halinizi günler, haftalar, hatta aylar boyunca mahvedebilmesidir.

Bilgi yüklemesi: Sosyal medya size ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla bilgi sağlar ve bu yarardan çok zarar verir. Bilginin aşırı yüklenmesi yanlış bilgilere, olumsuzluğa ve gereksiz strese yol açar.

Gerçek zamanlı olarak insanlarla olan bağlantınızı kaybedersiniz: Bir kişinin çevrimiçi kişiliğinin bir kişinin çevrimdışı kişiliğinden tamamen farklı olduğunu ne sıklıkla gördünüz? İnsanlar, gerçek hayatta değil, duygularını bir ekranın önünde ifade etmeyi gerçekten daha kolay buluyorlar. İnsanlarla yüz yüze etkileşimde zorluk çekiyorsanız, sosyal medya detoksu yapmanın zamanı gelmiştir.




Sosyal medya detoks nasıl yapılır


Sosyal medya detoksu, izin günlerinizdeki kullanımını kısıtlayarak veya bir gün içinde kullanımını birkaç saatle sınırlayarak yapılabilir. Her gün eve geldiğiniz anda veya işiniz bittiğinde sosyal medyayı kullanmayı bırakabilirsiniz.

Ayrıca, sosyal medya uygulamalarını telefonunuzdan kaldırabilir ve bu durumun sizin için nasıl olduğuna bakabilirsiniz.




Sosyal medya detoksunun faydaları


- Daha iyi kalitede uyku.

- Daha az stres.

- Daha enerjik hissetmek.

- İç gözlem yapmaya zaman ayırmak.

- Aileniz ve arkadaşınızla hiç dikkat dağıtmadan zaman harcamak.

- Zihinsel olarak hafif hissetmek.

Sosyal medya detoksuna kendiniz belirleyeceğiniz bir gün başlayın ve sonunda rahatladığınızı gördüğünüzde daha fazlasını yapın. Sosyal medya platformları, insanlarla bağlantı kurmanın, işletmeleri yönetmenin ve daha pek çok şey yapmanın yararları ile birlikte gelirken, kişisel hayatınızı etkilemesi buna değmez.


Kaynak




__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
detoksuyla, medya, rahatlayın, sosyal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.