Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.01.2021, 22:59   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Yeni Yıl Kararlarınızı Hayata Geçirmek İçin 10 İpucu

Yeni Yıl Kararlarınızı Hayata Geçirmek İçin 10 İpucu






Muhtemelen hepimiz yeni yıl için yeni kararlar aldık ve uygulamak için oldukça hevesliyiz. Ancak yıl içinde yeni yıl kararlarının uygulanma oranı oldukça düşük oluyor. İşte yeni yıl kararlarınızı hayata geçirmek için 10 ipucu



Kolaylık, memnuniyet, derin mutluluk, gurur ve huzurun bir kombinasyonu... Ulaştığım bir hedef üzerinde düşündüğümde nasıl hissettiğimi bu şekilde tarif edebilirim. Bununla birlikte, yeni yıl hedeflerimize gelince, çoğumuz için hevesli döngünün varlığı kısa süreli olur. Beş kişiden dördü, yeni yıl kararlarının en azından bir kısmını elde edemiyor.


İşte yeni yıl kararlarınızın işe yaraması için 10 ipucu.


  • Kendi kendine liderlik uygulamasını anlayın
Davranış değişikliği zordur! Tam bir yaşam revizyonu hedeflemek yerine, sadece bir hedef seçin ve enerjinizi buna odaklayın. Öz liderlik ile nelerin dahil olduğuna ve hangi mevcut becerilerden yararlanabileceğinize dair bir anlayış geliştirmek, hedefin ilerlemesi için çok önemlidir. Geçmişte yeni bir alışkanlıkta nasıl ustalaştınız? Bunu yeni hedefinize nasıl uygulayabilirsiniz? Yumuşak noktalarınızı ve bu sefer onlardan nasıl kaçınabileceğinizi belirlemek de yararlıdır. Geçmişte hedefinizden nerede saptınız? Bu sefer benzer bir meydan okumayla karşılaşmaktan nasıl kaçınabilirsiniz?
  • Bilişsel uyumsuzluk anlarına dikkat edin
İyi kararlar vermek istiyorsak, yapıcı düşünme sanatını öğrenmemiz gerekir. Bu, bilişsel uyumsuzluk fenomenini ve onu serbest bırakmak için aldığımız eylemleri anlamayı içerir. Mesele şu ki, hepimizin kim olduğumuza inandığımız ve aldığımız eylemler arasında tutarlılık için doğuştan psikolojik bir ihtiyacı var. Bu tutarlılık tehdit edilirse, bilişsel uyumsuzluk yaşarız. Ve bu rahatsızlık hissi vererek bizi ondan kurtulmak için son derece azimli hale getiriyor.

Bunu, kendimize olan inancımıza uygun şekilde davranışımızı değiştirerek yaparız; davranışımızın algılanması; ya da kendimize olan inancımız. Yeni yıl kararlarının temelde kusurlu olduğuna inanıyorum çünkü hiçbir şey yapmamak için mükemmel bir mazeret sağlıyorlar. Hedefinize ulaşmak için neden yeni yılı bekleyesiniz?

  • Temel değerlerinize göre hedefler belirleyin
Bazen başkaları için kendimizden daha çok şey ifade eden hedefleri kovalarız. Bunda temelde yanlış bir şey olmasa da, bizim için önemli olan bir şeyin peşinde koşarsak motivasyonumuz en yüksek seviyede olacaktır. Peki hayatta sizin için en önemli olan nedir? Temel arzulanan duygularımızı veya değerleri keşfetmek, iyi harcanan zamandır. Bunu, değerler listelerini düşünerek veya geçmişte aldığınız önemli kararların arkasındaki nedenleri düşünerek yapabilirsiniz.
  • Diğer ihtiyaçlarınıza dikkat edin
Hedeflerinize ulaşmakta başarısız oluyorsanız, bunun nedeninin diğer ihtiyaçlarınızı ihmal etmenizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını incelemek faydalı olabilir. Daha iyi bir uyku rutini, sağlıklı beslenme, kaliteli zaman geçirmek gibi aktivitelerinize her zaman vakit ayırın.
  • Başarının ne olduğunu belirleyin ve onu kutlayın
Hedef belirlemeye alışkınsanız, hedefleri zamana bağlı yapmamızın nedeninin tam olarak hangi eylem adımlarını atmamız gerektiğini bilmek ve böylece yapmak istediğimiz şeyi ne zaman yaptığımızı bilmek olduğunu bilirsiniz. Bu kilometre taşlarını olabildiğince sık belirlemek en iyisidir. Tırmanabileceğiniz bir ip gibi olmaları gerekir. Ve her birini geçtiğinizde kutlamayı unutmayın. Bu, başarınızın zihinsel bir kabulü kadar küçük olabilir ve öz yeterlik oluşturmak için hayati önem taşır.
  • Ulaşabileceğiniz hedefler belirleyin
Hedeflerinize ulaşmak için değişim yaratma yeteneğinize (yani öz yeterlik) güvenmek çok önemlidir. Bu harika bir döngüdür, çünkü ne kadar sık ​​başarılı olursanız, o kadar çok kendinize güvenirsiniz ve o kadar sık ​​başarırsınız... Bu bir tavuk ve yumurta senaryosuna benzese de, öyle değildir: çünkü başarı güvenden önce gelir. Bu nedenle, hedeflerinizi belirlediğinizde, başarısız olamayacağınız hedefler koyduğunuzdan emin olmak için hırsınızı öz yeterliliğinizle tartın. Ardından hedefinizi aşamalı olarak artırın.
  • İrade gücünüzü akıllıca kullanın
İrade gücünüz sınırlıdır. Onu bir dereceye kadar geliştirebilseniz de (farkındalık uygulamaları bunu yapmanın harika bir yoludur), yaşam tarzı seçimlerinizden etkilenir. Yeterince uyumanızı sağlamak, vücudunuzu düzenli hareket ettirmek ve iyi beslenmek sadece genel sağlığınız için harika olmakla kalmaz, aynı zamanda genel olarak hedeflerinize ulaşmanıza da yardımcı olur.
  • Sosyal desteği harekete geçirin
Hedeflerinizi gizli tutmak, başaramamanız durumunda kendinizi mahcup hissetmemenizi sağlar ancak aynı zamanda başarısızlığı çok daha olası hale getirir. Bunun yerine yapmamız gereken şey, yalnızca başkalarına planlarımızdan bahsetmek değil, aynı zamanda onları aktif bir şekilde hedefinize dahil etmektir.

Başkalarına hedeflerimizden bahsetmek, motivasyonumuz hakkında harika konuşmalara yol açabilir ve motivasyonumuzu artırabilir. Sevdiklerimizin bizi kontrol etmesini ve bizi sorumlu tutmasını sağlar; ve işler zorlaştığında bizi desteklemeleri için onlara güç verir.

  • Hedeflerinizi olumlu bir şekilde ifade edin
Sosyal medyada daha az zaman harcamak gibi bir şeyi daha az yapmayı veya ondan uzaklaşmayı hedefleyebilirsiniz. Veya ailenizle daha kaliteli zaman geçirmek gibi daha fazlasını yapmayı veya ona doğru ilerlemeyi hedefleyebilirsiniz. İlki kaçınma hedefleri, ikincisi ise yaklaşım hedefleri olarak adlandırılır. Genel olarak, hedeflerinizi yaklaşım hedefleri olarak formüle etmek en iyisidir: daha motive olursunuz ve onlara ulaşma olasılığınız daha yüksektir. Yaklaşım hedefleri aynı zamanda daha yüksek refah seviyeleriyle de ilişkilidir.
  • Başarısızlığı kucaklayın ve cesaretinizi geliştirin
Başarılı olanı, başarısız olandan ayıran şeyin ne olduğunu biliyor musunuz? Zeka, şans, zenginlik, yetenek... Evet, ilk olarak aklımıza bunlar geliyor ancak cevap farklı: Metanet. Metanet, uzun vadeli hedefler için tutku ve azmin birleşimidir.

Dayanıklılık, başarısızlıktan geri dönme yeteneğinizdir. Metanet, uzun bir süre boyunca dirençli hale gelmektir. Bu nedenle, hedef yolculuğunuza çıkmadan önce, sizi yoldan çıkarabilecek durumlar için bir başa çıkma planı oluşturun ve yol boyunca aksilikleri kucaklamaya kararlı olun.



Kaynak




__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.2021, 23:14   #2
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni Yıl Kararlarınızı Hayata Geçirmek İçin 10 İpucu

Tam yeni yılla ilgili yeni kararlar almaya karar vermiştim ki ipuçlarını görünce önce soğuk soğuk terledim, sonra tüylerim diken-diken oldu ardından da "sal gitsin oğlum Banemin başına iş alma" diyesim geldi. Nasıl demeyeyim ki; 10 tane ipin ucundan birini yakalayamadım ve kelimenin tam anlamı ile ipin ucu kaçtı...(cümlenin girişi efsane kararlı oldu, kendime tebrikler)

A ha da dedim. "Sal gitsin oğlum Banemin"...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
geçirmek, hayata, için, ipucu, kararlarınızı, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.