Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.07.2009, 16:15   #1
Çevrimdışı
Minerva
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Mesleğinizi Beyniniz Seçiyor


Vücudumuzun patronu olarak nitelendirebileceğimiz en önemli organımız beynin, sağ ve sol yarım küreleri farklı farklı misyonlara sahiptir. Nöroloji Uzmanı Dr.Mehmet Yavuz, beyinlerinin farklı tarafları baskın olan kişilerin yeteneklerinin ve zekâ seviyelerinin de farklılaştığını dile getiriyor. Beynin sağ ve sol yarım kürelerinin, mesleklerin de belirleyicisi olduğunu belirten Dr. Yavuz, ekliyor:

Estetik zeka sağ tarafta!
“Estetik zekâ için sağ beyine ihtiyaç vardır. Sol beyin matematiksel yetenekleri, sağ beyin ise mühendislik yeteneklerini ön plana çıkarır.Mühendislik,mimarlık, yazarlık,müzisyenlik gibi mesleklere sahip kişilerin sağ beyin özellikleri baskındır. Sol beyni gelişmiş kişiler ise; bankacılık ve finans gibi matematiksel zekâ gerektiren alanlarda rol alabilir.” Sağ elini kullananlarda beynin sol yarım küresinin özelliklerinin, sol elini kullananlarda ise sağ yarımküresinin niteliklerinin baskın olduğunun altını çizen Dr. Yavuz, şöyle devam ediyor:

Ters eliniz devrede!
“Sol elini kullananlarda sağ beyin baskın durumda olduğundan, bu kişilerde mimarlık ve müzisyenlik kabiliyeti gelişmiştir. Beyninin hem sağ hemde sol yarımküresi baskın kişiler ise; matematiksel yeteneğe sahip olabilir. Ancak sağ beyin daha çok matematiğin geometri kısmıyla, sol beyin ise cebirsel bölümü ile ilgilenir. Solak bir çocuk, güzel sanatlara yönlendirilebilir. Ancak fen ya da konuşma becerisi gerektiren avukatlık veya pazarlama gibi bir meslekle uğraşması hata olabilir. Çünkü sol beyin, konuşma becerilerinde çok önemli bir rol oynar. Solak bir kişi avukatlığı değil, hakimliği tercih etmeye yönelmelidir.”

Liderler beyinlerini global olarak kullanan kişilerdir!
Dr. Mehmet Yavuz, toplumdaki lider kişilerin beyinlerini global olarak kullandıklarını söylüyor ve ekliyor: “Beynin iki yarım küresini birbirine bağlayan korpus kallosum adlı sinir lifleri, oluşturdukları köprüsel yapı sayesinde bilgi alışverişini sağlar.

Korpus kallosum ne kadar iyi gelişmişse, insanın bir bütün olarak beyinsel yeteneklerini sergilemesi o kadar artar. Eğer korpus kallosum iyi gelişmemişse, sağ ve sol beyinden hangisi baskın ise, kişi o özelliklerini ön plana çıkararak hayatını sürdürür. Toplumdaki lider kişilerin, beyinlerini global olarak iyi kullanmayı beceren kişiler olduklarını söyleyebiliriz. Bu kişilerde beyin ve vücut ilişkisi çapraz yürür. Korpus kallosumun yetersiz geliştiği kişiler, lider olamaz.”
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Minerva'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beyniniz, mesleğinizi, seçiyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.