Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.12.2009, 18:20   #1
Çevrimdışı
Megan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değil!


Yaşam Koçu ve İlişki Terapisti Yeşim Varol, ilginç bir örnekleme ile ilişkilerde ve hatta evliliklerde huzurun ve mutluluğun verilen özen ile ilintili olduğunu vurguluyor.

Bir hafta sonu sabahı uyandınız ve farz edelim ki bugün temizlik gününüz. Zaten yorgunsunuz ama evinizin iyi bir temizliğe ihtiyacı var. İşe girişip bir güzel temizliyorsunuz her yeri diyelim. Özellikle mutfağınıza daha da bir özen gösteriyor, ocağınızı, fayansları, yerleri parlayana kadar ovalıyorsunuz. Ve işte temizlik bitti. Artık eviniz, özellikle de mutfağınız içine girmeye kıyamayacağınız kadar temiz ve adeta ışıldıyor. Bir yorgunluk kahvesinin tam zamanı şimdi. Fakat kahveniz için ısıttığınız süt cezvesi birden elinizden kayıyor ve süt yeni temizlediğiniz ocağa dökülmekle kalmıyor, yerleri de mahvediyor. Kabus gibi değil mi...

Sabaha geri dönüp bir de diğer senaryoyu düşünelim: Bir hafta sonu sabahı uyandınız ve farz edelim ki bugün temizlik gününüz. Evinizin iyi bir temizliğe ihtiyacı var ama zaten yorgunsunuz. Mutfağın ortasında dikilmiş artık parlamayan ocağa, lekeli parkelere iç geçirerek bakıyorsunuz. Temizliği başka zamana erteleyip iyice dinlenmek fikri de fena değil sanki. Önce iyi bir kahveyle ayılsanız da sonra karar verseniz daha iyi olacak belki de! Fakat kahveniz için ısıttığınız süt cezvesi birden elinizden kayıyor ve süt yeni temizlediğiniz ocağa dökülmekle kalmıyor, yerleri de mahvediyor. Bir an yüreğinizi karartan görüntüye bakıp derin bir soluk alıyorsunuz, ama sonra aklınızdan sizi sakinleştiren cümle geçiyor: "Boş ver, zaten her yer kirli, bir peçete ile kurulayıvereyim olsun bitsin."

Şimdi belki bir ilişki terapisti neden durup dururken temizlikten bahsediyor, ilişkilerle sütün, temizliğin ne alakası var diyeceksiniz ama ben, örneği özen ve özensizlikle çok bağdaştırıyorum ve ilişkilere gösterdiğimiz özenle de çok ilintisi olduğunu düşünüyorum. Nasıl mı?

Yeni evli olduğunuzu ve her yaptığınız yemeğe, her giydiğinize, eşinize karşı her davranışa özen gösterdiğiniz günleri düşünün. İlk büyük kavga her ilişki için bir travmadır. Gösterdiğiniz onca özene rağmen böyle bir kavga yaşamak, hem bütün emeğinize haksızlık gibi gelir, hem de bir sürü "acaba"lar üşüşür aklınıza.
İlk kavga sanki hayalini kurduğunuz her şeyi, o güne kadar yaşadığınız bütün güzellikleri kirletmiştir. Pırıl pırıl mutfağınıza dökülen süt gibi bir anda sizi umutsuzluğa sürükler, kendinizi yeni tek bir şey daha yapamayacak kadar yorgun ve yılgın hissettirir. Elbette zaman içinde acısı gelir geçer ve hayat rutine döner.

Bir de evliliğinizin fazlasıyla gergin ve sürekli sıkıntılı olduğunu düşünün. Artık o kadar özensizleşmişsinizdir ki yeni bir tartışma yaratmaktan sakınmak şöyle dursun, bile bile tartışma yarattığınız zamanlar bile olur. Tartışmak artık alışkanlığınız haline gelmiştir nasıl olsa. Zaten mutsuz bir ilişkiye sahip olmanın özensizliği ile hiçbir gayrete hacet olmadığını düşünür, evliliğe özel hiçbir özveriye gerek duymazsınız bile. Zaten mutfak kirlidir, ha dokuz ha on, hiç fark etmez nasıl olsa.

Oysa evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değildir. Biraz özen biraz çaba mucizeler yaratabilir. Kirli anıları temizlemek, yerine mutluluk parıltıları katabilmek zannedildiği kadar zor değil inanın. Bu yeniliğe niyet etmek ve temizliğe nereden başlayacağımızı bilmek, yeterli bir başlangıç noktası.

Başlangıç noktası bir terapistten yardım almak, davranış kalıplarımızı değiştirmek, evlilik dinamiğimizi değiştirmek gibi birçok alternatiften biri olabilir.

Yeter ki, içinizde bir yerlerde sakladığınız, kendinizi mutlu etmek için yeterli özeni bulup çıkartın. Siz buna değersiniz...



Yeşim Varol Şen
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Megan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.12.2009, 20:00   #2
Çevrimdışı
Minerva
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değil!

Günümüz evliliklerinin kaderi mutsuzluk bana kalırsa. Mutlu ve evli olanlar varsa aramızda ne mutlu ve maşallah çünkü onlar istisna

evlilik çok kutsal saydığım birşey.ve ne yazıkki ben kendi adıma bu kutsal birlikteliği günümüz erkekleri ile kirletmek niyetinde değilim.

İnsanların birbirine tahammülü güveni ve saygısı yok maalesef. Sevgi ve aşk evliliğin temeli ve saygı direğiyken bu 3ünü birarada tutabiliyorsa insan evlenmeli. Evleniyorsunuz herşey çok güzel ayrı yeni bir ev ..sevdiğiniz adam yada kadın yanınızda. Sonra dilin kemiği yok ilk kalp kırıklıkları yaşanan tatsız şeyler ..sonuç ; katlanmak zorunda değilim e varıyor.
__________________
İzlerimi Takip Et
...........................................

2 Saat Mutlu Olmak istiyorsan Alışverişe çık...
2 Gün Mutlu Olmak istiyorsan Saçını Boyat.
2 Ay Mutlu Olmak istiyorsan Evlen .
Ömür Boyu Mutlu Olmak İstiyorsan
Bekar Kal


.......
Yüz Verip Adam Ettiysem
Sıfırla Çarpar Yok Ederim

....

  Alıntı ile Cevapla
Minerva'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 12.12.2009, 22:28   #3
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değil!

''evliliğin kaderi mutsuzluk olmak zorunda değildir. Biraz özen biraz çaba mucizeler yaratabilir...''

Evlilik çağımızdaki en uzun en zor, ve en güzel ortaklık..
Bu ortaklığın başında temelinde sevgi olmalı tabiki,sevginin olduğu yerde çözülmeyecek hiç bir şey yok..tecrübe sahibi ve yaşayan bir insan olarak söylüyorum

Ben evlilik terapisti değilim, ama öyle bir misyonum var kendi toplumumda

Tecrübelerimi aktarmaktan, mutluluğumu paylaşmaktan çok büyük keyif alıyorum doğrusu..

Dökülen sütten,yanan yemekten,ağlayan uyumayan bebeklerden vs sudan pek çok sebepten ayrılmaya kalkışlan insanlar gördüm, Eee gören gözde katlanmıyor..

Ellerimi, Yüreğimi sıvayıp giriştiğim tamirler oldukça başarılı oldu
Birazcık özveri,bir yudum sevgi nasılda ilaç oluyor bilemezsiniz
Bu konuda mütevazi olamıyacak kadar kendimi seviyorum
İyi bir Aile olamadan, toplum olmamız imkansız

Çok önemli bir konuya değinmişsiniz,teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaderi, mutsuzluk, olmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.