Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Psikoloji

Psikoloji Psikoloji, psikiyatri ve kişisel gelişim


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.03.2010, 17:35   #1
Çevrimdışı
Megan
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation İş Sonrası Anne Babaları Evde Neler Bekliyor?

Ama yine de eve girdikten sonraki zamanı belli bir düzene sokarsanız hem çocuğunuzla geçireceğiniz zaman hem de aranızdaki ilişki çok daha keyifli olabilir. Şu basit adımları uygulayıp akşamlarınızın daha verimli geçmesini sağlayabilirsiniz.

Önce çocuklar

Eşyalarınızı portmantoya bırakın ve eğlence başlasın. Önce çocuklar. Her gün kapıdan girince belli bir süreyi –örneğin 15 dakika- çocuklarınızla geçirin. Onlarla konuşun, oyun oynayın, siz yemek hazırlarken atıştırmalık bir şeyler isteyip istemediklerini sorun. Bu süre dolduğunda sizle değil birbirleri ile oynamalarını sağlamaya çalışın.

Bu sayede yapılması gereken işler olduğunda sadece anne babaya değil kendilerine ve kardeşlerine de güvenebilmeyi öğrenecekler. Bir diğer faydası da oyuncakların ne kadar keyif verici olduğunu ve bu oyuncakları sizle değil de kardeşiyle paylaştığı zaman daha çok eğlenebileceğini görmesidir. Bunu düzenli bir şekilde yaparsanız ayırdığınız süre dolduğunda herkes bilecek ki ilgi görme vakti doldu, şimdi sırada başka birşey var; mesela yemek.

Yardım etmelerine izin verin... Yemeği hazırlarken çocuklarımızın yardım etmesine izin verin. Ekmeği masaya götürmek, oyuncakları toplamak gibi ufak tefek işler onları mutlu edecektir. Çocuklar kendilerine bir görev verildiğinde sorumluluk duyarlar ve kendilerini büyümüş hissederler. Pek çok küçük çocuk ergenlik çağındaki abisi ya da ablasından daha yardımseverdir, emin olabilirsiniz. O nedenle bırakın yardım etsinler.

Plana Bağlı Kalın

Askeri bir okul idare etmiyorsunuz, kabul, ama hergün tekrarlanan ve herkesin kabul ettiği bir düzen olduğunda hayat herkes için daha kolay olacaktır. Yemek, banyo, diş fırçalama, kısa bir masal ve öpücüklerle uykuya dalma gibi bir düzen kurduğunuzda akşamlar daha rahat geçecektir. Ta ki, 15 dakika sonra içeriden “Yatağımın altında bir canavar var” çığlığı gelip de herşey yeniden başlayıncaya kadar!!


bebekvecocuk
__________________
Ya çaresizsiniz, yada çare sizsiniz.

Benim Hayatımı Yargılamadan önce ..

Benim ayakkabılarımı giy
ve benim geçtiğim yollardan,
sokaklardan, dağ ve ovalardan geç .
Hüznü, acıyı ve neşeyi tad...
Benim geçtiğim senelerden geç,
benim takıldığım taşlara takıl,yeniden ayağa kalk

ve aynı yolu tekrar git, benim gittiğim gibi !!

Ancak ondan sonra BENİ YARGILAYA BİLİRSİN
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anne, babaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.