Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Rahmi Turan


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.11.2017, 11:28   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ah Şu Faizler! | Rahmi Turan (Tokmak)

Ah Şu Faizler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası'nı hedef alan açıklamaları doları daha da azdırarak tarihi zirvesini yaptırdı. 4 liraya yaklaşan dolarla birlikte Euro da dörtnala gidiyor!

Erdoğan, yüksek faizden şikâyet ederek Merkez Bankası'nı ve faiz lobisini suçlayıp “Hep söylüyorum, çok açık, net söylüyorum. Yüksek faizi ben sömürü aracı olarak görüyorum. Burada bir amaç, bir faiz mantığı yok, sömürü aracı olarak bir nema mantığı var” diyor.

Oysa iktisatçılar “Ekonominin ‘Arz ve talep kanunu' ile yürüdüğünü, bunun dışına çıkılırsa işlerin kötüleşeceğini, faizlerin asla emir-komuta ile düşmeyeceğini” hatırlatıyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu hatanın iktidarda olduğunu belirterek “Memleketi kim yönetiyor? Fransızlar yönetiyor da haberimiz mi yok?” diyor ve ekliyor:

“Memleketi öyle bir yönetiyorsun ki, kızdığın adamı ‘atın içeri' diyorsun, atıyorlar. Çıkar bir KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ve ‘faiz sıfırdır' de, bakalım ne olacak? Merkez Bankası'ndan şikâyet ediyorsun. Atamayı sen yaptın. Trump'ın imzası mı var? Yok! Fransa Başkanı'nın imzası mı var? Yok! Kimdir bunun sorum- lusu acaba?”


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faizler, rahmi, tokmak, turan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.