Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Rahmi Turan


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.04.2018, 14:22   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan


Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe!


Nur içinde yatsın, Profesör Yaşar Nuri Öztürk benim iyi dostumdu. Çok titiz bir insan olduğu için elbiselerini ünlü terzi Mustafa Küçükaslan'a diktirirdi.
Benim elbiselerimi de Mustafa Küçükaslan dikerdi. Bu nedenle Yaşar Nuri Hoca'ya onun atölyesinde sık sık rastlardım. Sohbetlerimiz hep din ve siyaset üzerine olurdu.
Yaşar Nuri Öztürk aydın bir din adamıydı. Bir defasında:
“AKP'nin yanlış din uygulamaları nedeniyle genç kuşak DEİZM'e kayıyor. Kuran'da olmayan yanlış uygulamalar ve sahte din adamlarının insanları Allah ile aldatması, yalan, dolan, hurafe dolu söylemler devam ettikçe sonunda insanlar DEİZM'e sığınmak zorunda kalacaklar” demişti.

* * *

Birinci sayfadaki TOKMAK-1 sütunumda da anlattığım gibi DEİZM tüm dinleri reddeden, ancak Allah'ın varlığına kesinlikle inanan bir inanç şeklidir.
Deistler, doğadaki tasarım ve kanunların kaynağı olan evrensel bir güce, Tanrı'ya inanırlar, dinlere ve peygamberlere inanmazlar.
Yaşar Nuri Hoca'nın, üç-dört yıl önce “İnsanlar bu gidişle huzuru DEİZM'de arayacaklar, gidişat bunu gösteriyor.” şeklindeki sözlerine pek inanmamıştım ama şimdi onun ufku geniş, ileriyi gören bir bilim adamı olduğunu anlıyorum.

* * *

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Gençlik ve İnanç Çalıştayı”nda, imam hatip öğrencilerinin “Deizm'e” yöneldiği sonucu çıktı.
Açıklanan rapor MHP lideri Devlet Bahçeli'yi küplere bindirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan durumu daha soğukkanlı karşılatıp Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a bu konuyu araştırma talimatı verdi.
İktidar partisinin yanlış politikaları sonucu insanların dinden soğuyacağını ve toplumda yavaş yavaş DEİZM inancının yayılacağını Yaşar Nuri Hoca yıllar önceden haber vermişti.
Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ü kez daha saygıyla anıyorum.

GENÇLERE DEİZMDEN BAŞKA SEÇENEK BIRAKILDI MI?

AKP iktidarıyla birlikte yıldızı parlayan kadın yazarlardan olan Elif Çakır, imam hatip öğrencilerinin DEİZM'e kaydığına ilişkin araştırmayı köşesine taşıdı.
Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştayında imam hatip öğrencilerinin okullarda öğretilen dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle dine inanmayıp DEİZM'e kaydığı ve derslerde okutulanların çocuklara ve gençlere uygun olmadığı sonucuna varıldı.

* * *

AKP yanlısı olduğu bilinen Elif Çakır, AKP'ye tepki göstererek sütununda:
“Söyleyin bakalım, bu gençlere DEİZM'e yönelmekten başka seçenek bırakıldı mı? Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor, gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:
“Dindar gençlik istiyoruz diyen dindar iktidar yetkililerimiz, imam hatip açacağına, her sokağa cami yaptıracağına, toplumsal yozlaşmanın önüne geçebilseydi, dindar siyasetçilerin aklı zorlayacak açıklamalarına kısıtlama getirseydi, televizyonlara reyting sağlayan ağlak hocalar yerine nitelikli din adamları çıkartmış olsaydı, din bu kadar siyasete âlet edilmeseydi…
Dahası, “Müslümanlıkla ahlâk arasındaki makas giderek açılıyor, Müslümanlar dünya-ahiret dengesini yitirdiler, din artık melankoli ve gözyaşı içinde sunuluyor. Adalet duygusu zayıfladı, giderek güçlünün yanında olan bir din söylemi gelişti…
Din-siyaset, din-ticaret ilişkisine sınır getirilmeli. Dini duyguları her alanda geçer ölçü yapıyoruz, dini yoruyoruz, sonunda din algısı tahrip oluyor” diyen eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu gibi hocalara kulak vermiş olsaydı…
Böylesi yürek yakan bir tabloyla karşı karşıya gelir miydik? Dindar gençlik isterken, karşımızda DEİST gençlik bulur muyduk?”


__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2018, 14:37   #2
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Alıntı:
“Söyleyin bakalım, bu gençlere DEİZM'e yönelmekten başka seçenek bırakıldı mı?
Dini Vakiflarini kurup, Bademlenmeyi Fitratlarina yazdiracaklarina, tabiki Deizm´i secer, Bademlenmek istemeyen kesim.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2018, 16:53   #3
Çevrimdışı
Never Give Up
Gerçek Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Sevgisiz insanlardan başkası Tanrı'yı inkar etmez ya da onun hükümleri uygulanmasın demez. Tanrı bizden sevgi talep ediyor, merhamet talep ediyor, adalet talep ediyor..

Kötülük, nefret kıskançlık değil.. İnsanlar nedense din istismarı yüzünden dinin öznü inkar ediyorlar..

Din istismarı iğrenç bir şeydir. Dinden para kazanmak kötüdür.
Buna karşın din istismarını bahane edip, dini kötülemek de aynı derece de kötüdür.

İsa Mesih'i nasıl inkar edebiliriz? Onu inkar edersek merhameti, sevgiyi bize kim öğretir? Kim sevgide ve ruhta yetkinleştirir bizi?

Ateizmi, deizmi ruhunu kaybetmiş insan olarak görüyorum. Özü yitirdikten sonra biçim neye yarar? Ruhta sevgiyi hissedemeyen insan, ceset olarak yaşasa da özünde ölüdür.. Çünkü sevgiyi bilmeyen, sevgisizliğe mahkumdur.. Tanrı merhametin kaynağı olduğuna göre, beslenmeyen her ağaç ölür..

Cübbeli, Nihat Hatipoğlu gibi din şarlatanları yüzünden insanlar dinden soğuyorlar.. Peygamberin adını istismar edip aldığı her lokma zehir zıkkım olsun o adama.. Hz. Ömer'i anlatıp 600 bin lira alıp otel dikmek mi İslamdır?

İnsanlar bu tarz sahte insanlara aldanıp dinden soğmasınlar.. Din güzel bir şeydir.. Sevgi hoşgörü ve iyiliği yaymak demektir..

Siyasi istismaralara kanmamak lazım, dinin yasakladığı şeyleri dinden göstermemek lazım..

Çünkü Allah iyiliği emreder, kötülüğü ise asla emretmez.. Hırsızlık yasak, paylaşmak emirdir.. Sevmek helal, nefret etmek haramdır.. Örnekler çoğaltılabilir.. Dinin hangi emri kötü ki insanlar dinden çıkıyorlar?

Birbirinize merhametli olun, sabırlı olun demek mi insanlara batıyor? Anlamadım ki..
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Never Give Up'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.04.2018, 17:31   #4
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

@Coolumsu
Yine bilmediğin konularda yazmışsınız.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.
Eğitimlerini İslam üzerine yapan, İmam Hatip Öğrencileri dinden uzaklaşırken.
Kulaktan dolma din bilginizle yine ahkam kesiyorsunuz.
Bilmediğiniz (dini) konularda , yazmayın!
Aydınlaşmaya başlamış, gençliğe gölge yapmayın...
Daha önceki yorumlarımda şöyle yazmıştım.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi hasbelkader Mesajı göster
Gözlem doğru ama teşhis yanlış!
Evet, deist ve ateist sayısında (Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar) büyük artış vardır.
Ama bu deist ve ateist sayısının artışın nedenini (sadece) ''Dini temsil ettiği söylenen insanların eylemlerinin sonucu'' olduğunun iddia edilmesi yanlıştır.
Çünkü bu (Hacı, hoca, şeyh ve şıh gibi) kişilerin sözleri ve eylemleri, gerçekten dine uygundur ama sadece gerçek İslam'ı bilmeyip ve yeni yeni yeni öğrenenleri dinden uzaklaştırabilir.

Oysa, Fazlıoğlu'nun yanına gelenler, üniversite öğrencisi ve türbanlı (dini inancı kuvvetli olan) öğrencilerdir ki, dini konularda yeterli bilgiye sahip olmaya başlamışlardır.
Bu kişiler başka kişilerin fetva ve eylemlerini ciddiye almazlar.

Ancak, verilen fetvaların ve savunulan çağdışı eylemlerin gerçekliğini, İslam'a uygunluğunu
ve doğruluğunu kendi araştırmaları sonunda öğrendikleri ve İslam'ın gerçek yüzünü göründükleri için, deistliğe ve ateistliğe kaydıklarını düşünüyorum.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi hasbelkader Mesajı göster
Sevgili @Aristo,
Bu din simsarları İmam Hatipleri yaygılaştırıp,
öğrencilere dini öğrenmeye zorladıkça, öğrenciler gerçek İslam'ın öyle kendilerine ballandıra ballandıra anlatıldığı şekilde olmadığını, günümüzün demokratik, (insan, kadın, hayvan) haklarına aykırı olduğunu (kendi araştırmalarıyla) gözlemleyip görüyorlar ve İslamdan uzaklaşıyorlar.
Ama o yaşlara kadar edindikleri (veya korkutuldukları) ''TANRI'' kavramından uzaklaşamadıkları için de DEİZM'e kayıyorlar.
Bir süre sonra da DEİZM'den ATEİZM'e kayış mutlaka yaşanacaktır.

Fakat, İmam Hatip ve İlahiyat öğrencilerinde (gerçek dinlerini kendileri araştırıp, yorumlayıp kabullenemedikleri için) DEİZM'e veya ATEİZM'e kayış görülmekteyken,
(Ne yazık ki) Hayatında eline bir kere bire Kuran'ı alıp eleştirel gözle okumamış bireylerde de kendileri hiç bir dinsel ibadete veya kurala uymadıkları halde , beyinsel olarak softalığa (dine) kayış görünmektedir.

Okuyun arkadaşlar!
Eleştirel bir gözle dininizi (Önce Kurandan başlayarak) her kaynaktan okuyun, o zamanların tarihsel ve sosyal olaylarıyla karşılaştırın, neyin, niçin, ne zaman, neden bazen taban tabana zıt ayetlerle emredildiğini görün,
Günümüzde İslam'ı yönetim şekli olarak uygulayan ülkelerdeki çağdışı uygulamalara bakıp, uyanacağınıza, ''Bunlar İslam'ı bilmiyor!'' demeyin artık...
Çünkü adamların dili Arapça, Arapça ve Araplara inmiş Kuran'ı elbette (senden iyi) biliyorlar.

Gidin önce bir Kuran alın, defalarca okuyun, anlamaya çalışın (hiç ümidim yok ama) sonra anlamadığın yerler olursa (hiç anlamayacağın kesin) sor arkadaşım sor.
Bilmemek ayıp değil, ama bilmediğin halde biliyormuşsun gibi ahkam kesmen yanlış...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.04.2018, 00:40   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Kullanılan her şey bir gün biter, hatta ne kadar çok kullanırsanız o kadar hızlı biter, öyle olmasaydı eğer, dünyada enerji sorunu diye bir şey kalmazdı zaten.
Dini de vıcık vıcık kullanmanın bir bedeli olacaktı elbet.
İslâm, bir ortaçağ tarikatıdır, Muhammed de bir tarikat şeyhi, zaten varlığının sebebidir hükümranlık...
Bütün yaşamını 1400 küsur yıl öncesinin tarikat prensiplerine göre düzenleyen bir toplumdan ne bilim, ne sanat, ne de başka bir şey çıkar.
İyilik, dürüstlük, ahlâk, paylaşmak, sevgi, vicdan benzeri kavramlar İslâm'ın tekelinde bir baskı unsuru olamayacak kadar evrensel kavramlar...
Ben deist değilim, agnostik de değilim, ben ateistim.
O, bize sevgisiz diyen arkadaşa sormak isterim; yolda yürürken ayağının altında muhtemelen ezileceğini farkettiği bir karıncayı ezmemek için hiç üzerinden atladı mı!..Ya da ne bileyim kedisi kaybolduğunda günlerce ağladı mı!..
Gözünün önünde bir karınca kolonisinin üzerinde tepinip hepsini ezdikten sonra tepki görünce kaçan gaddar bir çocuğun peşinden ağlayarak koştu mu! Veya bir kedinin köpeğin kendisine fırlattığı masum bakışına burnunun direği sızlayıp gözleri buğulandı mı!
Ya, yağmurlu bir akşam karanlığında üzerindeki incecik kıyafetlerin içerisinde üşüyerek dilenen bir çocuğa, eve gittikten sonra niçin üzerimdeki montu çıkarıp da vermedim diye ağlayıp bunu günlerce kendisine dert etti mi!
Bana kimse sevgiden söz etmesin.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2018, 00:27   #6
Çevrimdışı
Never Give Up
Gerçek Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Sen İncil' i okudun mu da İsa' nın merhamet ve sevgi ile dolu olduğunu söylüyorsun. Bak nasıl Kuran, Tevrat ve İncil ile doluysa, İncil' de tevrat ile dolu. İncil' in yarısına yakını Tevrat, Kuran' ın nerdeyse 2/3' üne yakını da İncil ve Tevrat' tır.

O bahsettiğin İsa' nın kitabının sonrasında özellikle protestanlar tarafından değiştirilip, o zorba, zalim bölümlerin çıkarıldığını ve yeni bir İncil yazıldığını bilmiyor musun?

Bir yerde bir hayvana bir zulüm varsa, bir hayvan aç ise, bir hayvan yardıma muhtaç ise orda dindar yoktur... Hep inançsızlar vardır.

Doğa katledilirken, ormanlar yakılıp, yok ediliyorken, akarsularımız, nehirlerimiz mahvediliyorken en çok ses çıkaran ve direnenler inançsızlardır.

Memleketin nesi var nesi yok sizin inançlılar (!) satarken onları savunan ve satılmasına en çok karşı çıkan inançsızlardır...

...

Ve sen...

Sen Türkleri zorla İslam' a geçirilmeden önce zalim, hırsız, uğrursuz, pislik ve rezil bir toplum mu sanıyordun da, din ile Türkler merhametli falan oldu?

Türkler İslam ile birlikte tüm iyi özelliklerini büyük ölçüde kaybettiler.

Türklerin İslam' a ihtiyacı yoktu.

İslam' ı da gönüllü bir şekilde kabuş etmediler...

Zalim Osman' ın Türkleri islamlaştırmak için nasıl kılıçtan geçirdiğini, nasıl kilometrelece ağaca türk oğlan çocuklarını ve erkeklerini astığını, nasıl müslüman esir pazarlarında ele geçirilen türk kadın ve kız çocuklarını sattığını oku...

Türkler buna rağmen İslam' a geçmediler...

İslami zulüm altında geçmiş gibi yaptılar...

Senin merhametli (!) müslümanlar baktı ki, Türkler müslüman olmuş gibi yapıyor ama İslami iabadeti yerine getirmiyor...

...

Bu sefer de ne oldu biliyor musun?

Senin merhametliler Türklerin evlerine arapları yerleştirip, ibadete ve müslüman olmaya zorladı.

...

Oku dostum oku.

En önce Kuran' ı oku.

Sonra İslam' ın tarihini ve Türklerin İslam' a geçişinin tarihini oku.

Oku!

Hem de mesela Kuran' ı çeşitli mealleriyle birlikte en az 50 defa oku.
Ben hepsini okudum sen meram etme..

Türküm diye Orta Asya’daki o medeniyetsiz, barbar kültürü de savunacak değilim. Ben milliyetçiyim, ırkçı değil..

Dinler her zaman medeniyetin kurucu ögesi olmuştur..

Sen o peygamberleri eleştirebilecek bir insan değilsin.. Onlar doğrulukları uğruna hayatlarını ortaya koymuşlardır.. Ne mutlu doğruluk uğruna zulm görenlere..

Bunları forumlarda insanların değerlerine, inançlarına hakaret edip hukuk kendisine hatırlatınca kendini kaybeden halden hale giren birisi mi diyor asdfg

Sen onları eleştirmeden önce onlar kadar hayata değer kattın? Merhamet, kararlılık, insanlık konusunda.. Sanal üzerineden insanlarla agresif tartışmak dışında..

Dinler tarihinde olumsuz şeyler olabilir pratikte ama teorik olarak dinler adaleti, merhameti emreder..

Aynı kaynaktan gelen dinlerin birbirini tasdik etmesi normaldir.. Tanrı kendini reddetmez..

Din toplum için gereklidir değerlidir..
İğrenç olan din sömürüsüdür..

Papazlar, hahamlar, imamlar, şeyhler şarşatanlar, soytarılar zırtlar pırtlar insanları soyarkar bunu kabul ediyorum. Hakkıyla yapanları tenzih ederek söylüyorum din sınıfı çıkarcıdır.. Bu o dinden değil o insanların karakterinden kaynaklanıyor..

Ahiret inancı olmayan toplumlar da iyilik yapmanın bir anlamı yoktur.. Çünkü o zihniyete göre, iyilik zarar, kötülük ise insanların yanına kar kalacak.. Bu sence iyi mi?

Tevrat adaleti İncil merhameti Kuran ise diğer ikisinin değerlerine ek olarak aklı, rasyonalizmi ön plana çıkarır..

Bu değerler kötü bir şey değildir.

Deizmin yayılmasının nedeni kadercilik, şarlatan din adamları(Cübbeli-Nihat H,Nurettin yıldız, Ebubekir Sifil), siyasal İslam(özgür der gibi iğrenç selefi örgütlerin tavrı..), iktidarın yolsuzlukları ve yandaş basındır..

Müslümanlm hristiyanım diyenlerden merhametsiz adaletsiz kötü insanlar çıkabilir..

Ama o dinlerin örneği olan Peygamberler merhametli ve adaletlidir..

Ve yaptıkları devrimdir.. Eşitlik adalet ve özgürlük için mücadele etmişlerdir..
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Never Give Up'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2018, 22:41   #7
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Coolumsu Mesajı göster

Sen o peygamberleri eleştirebilecek bir insan değilsin..
Onlar doğrulukları uğruna hayatlarını ortaya koymuşlardır.. Ne mutlu doğruluk uğruna zulm görenlere..
17 Eş,
Savaş ganimetinden %50 pay,
Teyze, hala, kızları helal,
Savaş ganimeti olarak, babasını öldürttüğün 11-12 yaşındaki Saffiye'yi yatağa at ( günümüzde adı esire tecavüzdür) O zaman ki ismi Ganimetten cariye.... (Cariye=Köle)
Kölen ve daha sonra da, evlatlığın, Zeyd'in karısına bas nikahı,at yatağa,
Ne zulm görmüş, Ne zulm

Yazma bilmediğin konularda yazma!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2018, 22:59   #8
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Elindeki kuranı belden aşağıya indirmemek için kollarının arasına alıp göğsüne bastırarak caminin yolunu tutan bir nesilden ancak böyle bir peygamber ve din yorumu çıkar.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.2018, 03:58   #9
Çevrimdışı
Never Give Up
Gerçek Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Bir çok AKP' li gibi eline Kuran almamıştır bu çocuk...

Almadığı da belli.
Akpli değilim. Ben oyumu kriterlere göre kullanırım.
Yusuf Ziya Kavakçı olayı rahatsız etti beni.. O adama gereken yPılmazsa adalet duygusu yine zayıflar.

Peygamberleri seviyorum. Merhametli ve dünya için yaşamayan insanlar onlar..

Ayrıca evlenme teklifleri hep karşı taraftan gelmiştir.
Peygamber 50 yaşına kadar tek eşle yaşadı.
25 yaşında iken 40 yaşında biri ile evlenmiştir.
Şehvet düşkünü biri böyle yaşamaz.
O dönemin kadınları Peygamber ile evlenmek için can atıyorlarsa bunun suçlusu o mu?

Peygamberin masum insanları öldürttüğü ile ilgili her rivayet uydurmadır..

Evlenmesini, savaşını şunu bunu eleştiriyorsunuz falan yapmayanına iman ettiniz mi sanki? İsa Mesih’in hayatını okudun mu hiç? Sizinki bahane..

Hz. Muhammed her zaman yapması gerekeni yaptı. Emevi uydurmalarını din sanıp dini eleştiriyorsun... Biraz Yaşar Nuri okuyup asılını öğrenin..

Hurafeleri gerçek sanıp dini inkar etmek saçmadır..
  Alıntı ile Cevapla
Eski 24.04.2018, 04:00   #10
Çevrimdışı
Never Give Up
Gerçek Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dindar Gençlikten DEİST Gençliğe! | Rahmi Turan

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Elindeki kuranı belden aşağıya indirmemek için kollarının arasına alıp göğsüne bastırarak caminin yolunu tutan bir nesilden ancak böyle bir peygamber ve din yorumu çıkar.
O da nereden çıktı ne alaka?
Ben şekilci değil, dinlerin özüne inanan biriyim..
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
deist, deİst, dindar, gençliğe, gençlikten, rahmi, turan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.