Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Rahmi Turan


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.11.2018, 14:45   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Öğretmenlerin Çilesi! | Arap Hayranlığı | Rahmi Turan


Öğretmenlerin Çilesi!

Notum: Konu başlığı aslında Öğretmenlerin Çilesi'dir. Dikkatinizi çekmek için, içerikteki bir bölümü de ekledim.
Kurallara aykırıdır. Sonra silip, aslına döneceğim.

-----------

Dün 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladık…
Bence, neşeden çok hüzün dolu bir kutlama günü oldu.
Türkiye'nin geleceği için umut bağladığımız evlâtlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenler bin bir sıkıntı içinde yaşıyor. Bu gerçeği tüm siyasiler biliyor ama akılalmaz bir vurdumduymazlık içinde görünüyorlar.
Bir ülkeyi yok etmek için bombalara, füzelere ihtiyaç yoktur. Eğitim düzeyini düşürmek ve o milleti cahil bırakmak çöküş için yeterlidir.
Türkiye'de her 100 öğretmenden 65'i borç içinde… Ülkede 97 bin öğretmen açığı var ve bu açık atamayla değil “Ücretli öğretmenlerle” kapatılmak isteniyor. 70 bin ücretli öğretmen ders başına sadece 13 lira ücret alıyor.
Ayrıca… Gerici ve bölücü bir anlayışla Atatürk'ü ve Cumhuriyet devrimlerini hedef alan, şerefli öğretmenlik unvanını taşımayı hak etmeyen ******** kişiler de bu onurlu mesleğin içine sızmış bulunuyor!
Bir ülkede öğretmenlik kurumu böyle olursa, uygarlık ışığı ülkenin her yanına ulaşabilir mi? O ülke karanlıktan aydınlığa çıkabilir mi?




Artık tüm dünya, Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesi olarak görüyor.
Atatürk'ün gösterdiği büyük hedef olan muasır Batı uygarlığından uzaklaşıp, kendimizi Ortadoğu bataklığının içine attık.
AKP iktidarının Arap hayranlığı Türkiye'yi Avrupa'dan uzaklaştırdı. Saatlerimizi bile Arap ülkeleriyle eşitledik, İngiltere'den 3 saat, Almanya ve Fransa'dan 2 saat uzaklaştık.
Şimdi, Suudi Arabistan'la aynı saat dilimini kullanıyoruz. Acaba sevap mı işliyoruz?

★★★

Dün Türkiye'de “Öğretmenler Günü”nü kutladık.
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Esergül Balcı ekibiyle birlikte, Türk eğitiminde tarikatların etkisini araştırdı.
Prof. Esergül'e göre; ülkemizde bir milyon öğrenci tarikatların elinde bulunuyor. Belli başlı 30 tarikat silsilesi ve bunların 400 kolu var.
Eğitim dışı kalan çocuklarımızın sayısı 482 bin 188.
Ülkemizin eğitimiyle ilgili uzun bir mesaj yollayan aydın okurum Hami Karslı “Durum böyle iken, öğretmenler günü kutlasak ne olur, kutlamasak ne olur?” diyor.

★★★

Ülke olarak Avrupa yerine Arapların peşine takılmış gibiyiz.
Peki Arap ülkelerinin eğitim düzeyi ne?
Ortadoğu uzmanı İngiliz Diplomat Jane Marriot, İngiltere Avam Kamarası'na sunduğu “Arap Dünyasında Eğitim” konulu raporunda şöyle diyor:
“En zeki öğrenciler tıp ve mühendisliğe gidiyorlar. İkinci derecede mezun olanlar ise iş idaresi ve iktisat gibi bölümlere giderek, birinci derecede mezun olanların yöneticisi oluyorlar.
Üçüncü derecede mezunlar ise siyasete yöneliyor, birinci ve ikinci derece mezunlara hükmediyorlar.
Eğitimde tamamen başarısız olanlar ise ordu ve emniyete katılarak ülkeye tahakküm ediyor, bazen darbe yapıp yönetime el koyuyor!
Gerçekten dehşet verici olansa, asla hiçbir okula gitmeyenler, din adamı olup herkesin kendilerine itaat etmesini sağlıyorlar!”
Büyükelçi Marriot'un raporundan çıkan sonuç: “Arap dünyasında yönetim hep cahillerin elinde!”
Bizimkiler Arapların neresine özeniyorlar? Bunu anlamak mümkün değil!

İSTANBUL'DA İNSAN BUL!


Okurum Ersoy Öngün, İstanbul hakkındaki şikâyetlerini şöyle özetliyor:
“İstanbul, 15 milyonluk nüfusuyla artık yaşanılacak bir şehir olmaktan çıktı. Komşuluk, arkadaşlık, samimiyet gibi duygular çoktan unutuldu.
Asansörde komşu komşuya selam vermiyor, metroda, otobüste insanlar vahşi batıdaki gibi hareket ediyor. Yakın akrabalar dışında insanlar birbirlerine gidip gelmiyor. Yaşananların somut sonucunu cenaze ve düğünlerde görmeye başladık. Cenazeler 40-50 kişi ile, düğünler ise neredeyse boş masalara yapılır hale geldi.
Herkes yapay zekâdan bahsederken, kimse zekâların ve duyguların yapaylaşmasından bahsetmiyor. Bu şehir yaşanacak yer olmaktan çıktığı gibi artık ölünecek şehir de değil!
İstanbul'un adı artık “İnsan bul” olmalıdır. Çünkü artık İstanbul'da normal bir insan bulmak da zorlaştı!”



__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arap, çilesi, hayranlığı, öğretmenlerin, rahmi, turan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.