Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Görsel ve İşitsel Sanat Yapıtları > Resim | Fotoğraf | Heykel


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.03.2014, 10:04   #1
Çevrimdışı
CadII
Hotantu Kabilesinden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart BRHD 44. Yıl Sergisi Açıldı

BRHD 44. Yıl Büyük Sergisi 28 Şubat 2014

Basın Bülteni

“SANAT HAYATTIR”

Kültürünü geleceğini hayalleriyle güçlendiren sanatçılar, tüm uluslarda kendilerini güçlü ve üretken hissetmelidir. Siyasi tüm kuruluşlar sanatı ve sanatçıyı siyasetten ayrı tutarak kendi kültürlerini üreten özel ve güçlü bireyler haline dönüştürebilmelidirler. Ekonomik ve duygu olarak güçlü her sanatçı, üretimlerini ve kültürünü uluslararası platformda tanıtabileceği gibi gelecek nesillerin faydalanmasını sağlayacaktır; bu nedenledir ki gelin sanatçıyı güçlendirelim.
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği 1970 yılında Ankara’da kurulmuştur. Bu anlamda Türkiye’de sanat için kurulan ilk dernektir. Kurucularımızın, ülkemizin önde gelen ressamlarından Hamiye ÇOLAKOĞLU, Nuri ABAÇ, Turan EROL, Lütfi GÜNAY, Fethi ARDA, Muammer BAKIR, Osman Zeki ORAL ve Kayıhan KESKİNOK’ un olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Türk Sanatını tanıtmak sanatçılarımıza, halkımıza katkı sağlamak ana hedefimizdir. Profesyonel ve birbirinden değerli 410 üyesi olan BRHD Plastik Sanatlar alanında her türlü bilgi ve deneyimlerini kurumlarımız ve halkımızla paylaşmaya açık bir dernektir. Bu güne kadar birçok ilimizde ve üniversitede sanatsal etkinliklere öncülük yapmış, ürettikleri eserlerle kurulacak olan birçok müzenin alt yapısının oluşmasına katkı sağlamıştır.

Kuruluşunun 44. yılında Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği, 182 Sanatçısının birbirinden farklı tekniği ve özgün eserleriyle Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde 3 Mart – 30 Mart 2014 tarihleri arasında siz değerli halkımızla, sanatseverlerle buluşacak ve her sene olduğu gibi bu sene de sanata katkı ödülünü ve hizmet plaketlerini verecektir.

Sanata Katkı Ödülünün bu sene Türk Sanatının gelişmesindeki katkıları ve sanata sanatçıya yıllardır verdiği destekleri nedeniyle Sayın Erhan PEKER’ e verilmesine, yönetim kurulumuz tarafından karar verilmiştir. Derneğimize üyeliklerinde 35. Yılını dolduran sanatçılarımızdan Habib AYDOĞDU, Vedat CAN, İhsan ÇAKICI, Ömer Lütfi ÇETİN, Mete DEMİRDAŞ, Gülsen ERDOĞAN, Zafer GENÇAYDIN, Yalçın GÖKÇEBAĞ, Nihat KAHRAMAN, Hayati MİSMAN, Nurtaç ÖZLER, Feyha ÖZSOY, Hasan PEKMEZCİ, Şükran PEKMEZCİ, AYŞE Zerrin YETİŞ, Vural YURDAKUL ve Metin YURDANUR’a Hizmet Plaketleri takdim edilecektir.

Ayrıca yıllardır Derneğimizin yönetimlerinde aldığı aktif görevinden dolayı Ömer Lütfi ÇETİN’e derneğimizce Hizmet Emek Plaketi verilecektir.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde, kadına şiddet sorununa ve küçük gelinlerin dramına sanatçı duyarlılığıyla toplumda farkındalık oluşturmak adına özel atölye uygulamaları yapılacaktır.

15 Mart Cumartesi günü saat 14:00’de BRHD’nin Dünü, Bugünü, Yarını konulu söyleşi yapılacaktır. 24 Mart Pazartesi günü saat 14:00’de modelden desen çalışması yapılacaktır.


Mehmet Ali DOĞAN
Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği a. Bşk.
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıldı, brhd, katkı, mart, sergisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 00:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.