Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Saç, Cilt ve Vücut Bakımı

Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 03.01.2014, 11:31   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Turpla Saç Uzatma Tarifi



Saçın uzamasını sağlama özelliği ile bilinen turplu suyun, boyalı saçlarda tamir özelliği, saç derisinin ve saç köklerinin onarılması, saç kırıklarının giderilmesi gibi pek çok konuda da faydaları vardır.

Turp Neden Saçlara Faydalı?

Öncelikle belirtilmeliyiz ki turpun faydaları saç için değildir. Tüm vücudumuza ve bir çok organımıza fayda sağlayan bu gıda özellikle karaciğere olan faydaları ile bilinmektedir.İçerdiği yoğun C vitamini, yararlı K vitamini, fosfor, bakır, çinko, kalsiyum, B6 vitamini, manganez sayesinde güçsüz saçların güçlenmesine ve saç derisinin problemlerini gidermede katkı sağlar. Saç üzerindeki en büyük etkisi saç uzatma özelliğidir.


Turpla saç uzatma yönteminin başarısı diğer önerilen kür ve yöntemlere göre oldukça önemli yer arz eder.

Turpla saç uzatma işlemi nasıl uygulanır?

Bu yöntemde kullanılacak olan turpun siyah olmasını öneririz. Siyah turp, kırmızıya nazaran daha fazla miktarda kükürt ve iyot kaynağıdır.


Orta büyüklükte 1 adet siyah turpu dış kabuğuyla beraber rendeleyeniz. 3 bardak su ile bu rendelenmiş turbu yarım saat kaynatın ve sonrasında soğumaya bırakın. Ilık ısı durumuna geldiğinde bu karışımı süzün. Atıklardan arındırmış olacağınız suyun içerisine 1 adet yumurtanın sarısını ekleyerek karıştırın. Elde edeceğiniz karışımı komple saçlarınıza yedirerek sürün. Masaj ile süreceğiniz karışımın saçınızda bone ya da streç yardımıyla sarıldıktan sonra en az 3 saat olmak suretiyle bekletin.

Bu işlemi haftada 3 defa yaparsanız turpla saç uzatma sırlarını keşfetmiş olacaksınız.

Turpla saç uzatma kürü ilk uygulandığınız dönemlerde dökülmeyi arttırabilir ancak bundan endişelenmeyin. Bu saçlar sizin zaten ölmüş ya da ölmek üzere olan zayıf saçlarınızın kıllarıdır. Fayda sağlamanız için size önerimiz hafta 2 ya da 3 defa tekrarlanmak üzere 1 ay boyunca turpla saç uzatma kürünü uygulamanız sonrasında ise, 2 hafta ara vererek bu işlemi yinelemeniz olacaktır. Bu sayede saç bu sağlıklı iyileşme sürecine alışacaktır.

Turpla saç uzatma sonuçları olarak hızlı uzama ve saçların canlanması sonuçları kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak içerdiği bunca mineral ve vitaminin faydaları kim olursa olsun yadsınamaz. Özellikle kükürt saçın uzamasını olumlu yönde etkiler. Kür uygulamasına ilave etmenizi istediğimiz yumurta sarısının ise protein değeri tartışılmaz ölçüde hepimiz tarafından bilinir ve kabul edilir. Hızlıca uzatılan saçın güçlenmesinde büyük yeri vardır. Bu tavsiyelerden yola çıkarak günlük beslenmenizde de 1 yumurta ve turpun gerekliliğin altını böylelikle çizeriz.

kaynak


__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faydaları, işlemi, saçın, tarifi, turpla, uzatma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.