Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Saç, Cilt ve Vücut Bakımı

Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız.


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 12.01.15, 02:11   #1
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası







Kakao (Theobroma cacao), 4-8 metre boyunda ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından çikolata yapımında kullanılan bir bitki türü.

Doğal yetişme alanı Güney Amerika, Batı Afrika, Batı Hint adaları olmakla beraber, Tropiklerin genelinde yetiştirilmektedir. Theobromin adlı bir alkaloit eldesinde ve kakao yağı eldesinde kullanıldığı gibi, kakaonun tohumları da çikolata yapımında kullanılmaktadır.




Kakao geleneksel olarak Aztekler tarafından su ve baharatla karıştırılarak, özellikle dinsel ayinlerde kullanalan çikolata yapımında kullanılıyordu. İspanyol istilasından sonra Avrupa'ya getirilen kakao, süt ile karıştırılarak kullanılmaya başlandı ve kısa sürede popüler oldu. Kakao tozu zamanla kakao yağı ile karıştırılarak bugünkü çikolata ortaya çıktı. Günümüzde çikolata ile birlikte kakao tozu ve yağı en faydalı besinlerdendir. Böğürtlen, ahududu, çilek, yabanmersini gibi meyveler ondan sonraki sırada yer alır.






Kakao, dünya çapında 70 bin kilometrekarenin üzerinde bir ekim alanına sahiptir. Üretimin % 40'ını gerçekleştiren Fildişi Sahilleri'ni, %15'er payları ile Gana ve Endonezya izlemektedir. Diğer kakao üreticileri, küçük miktarlarda olmakla beraber, Brezilya, Nijerya ve Kamerun'dur.








Kakao ağacının tohumları ya hemen ya da bir süre sonra mayanlandırılır ve ardından kurutulur. Böylece tohumun acı lezzeti kaybolur ve hoş bir koku meydana gelir. Bu taneler kavurulurak, un haline getirilip yağı alınır. Sonra yeniden öğütülerek, toz halindeki kakao elde edilir. Kakao, sütle karıştırılıp içilir, ayrıca yağı alınmamış kakao tohumlarından çikolata yapılır. Kozmetik sanayiinde ve eczacılıkta fitil (süpozituvar) yapmakta kullanılır. Tohumlarının yağı alındıktan sonra elde edilen Kakao tozundan çikolata yapılır.





Kakaonun Faydaları ve Zararları :
  • İştah açıcı ve kuvvet vericidir, idrar söktürür.
  • Kakao yaşlanma karşıtı antioksidanlar bakımından zengindir.
  • Vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını sağlar.
  • Böbrek iltihaplarını giderir.
  • Kafeinden dolayı kahvede olduğu gibi yatıştırıcı ve uyarıcı etkisi vardır.
Kullanım Şekli: Kakao tozundan 1-2 kahve kaşığı bardağa konur ve üzerine 200-300 ml kaynatılmış su ilave edilir, buna sütte katılabilir.

Uyarı: Aşırı miktarda Kakao içilmesi, baş ağrısı, terleme, titreme, depresyon, bağımlılık gibi rahatsızlıklara neden olabilir ve çikolata ise kişide aşırı açlık rahatsızlıklara neden olabilir.

Kaynak-1
Kaynak 2
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 02:12   #2
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kakao (Theobroma cacao) | Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası









Cildinizi mükemmelleştirmek, saçınızı güzelleştirmek için doğal kaynaklardan biri de kakao yağı. Günümüzde krem ve losyonlar dahil bir çok kozmetik üründe kullanılıyor.





Büyük bir antioksidan kaynağıdır. Yaşlanma belirtilerine karşı savaşmak için kremlerinize bir çay kaşığı katarak kullanın. Veya saf haliyle sadece kakao yağı da sürebilirsiniz cildinize.

Ancak gerçek kakao yağı katı olduğu için cilde yedirmeniz zor olur. Aşağıda söz edilen bütün işlemlerde bir tavada çok hafif ısıda biraz eritmelisiniz. Benmari yöntemiyle de eritmeniz mümkün. İçine bir miktar badem yağı ve susam yağı katarak da kullanabilirsiniz.
  • Yaşlanmayı geciktirir. Cildin nemlenmesinde son derece önemli bir yer tutan kakao yağı, özellikle hassas ciltlerin nemlendirilmesinde başarılıdır. Cilde yan etkileri bulunmaz ve son derece nemli ve yumuşak bir deriye sahip olmanızı sağlar
  • Dudaklarınızı yumuşak ve dolgun yapar. Çatlamış, pürüzlü, bakımsız görümünlü dudakları pürüzsüz, canlı hale getirmek istiyorsanız, akşamları yatmadan önce kakao yağı sürün.





Egzama ve benzer diğer cilt sorunlarına şifadır. Egzamaya yatkın bir cildiniz varsa bu yağ elinizin altında bulundurun. Sorunlu bölgelere gece yatmadan önce sürün.

İstenmeyen tüyler için yaptığınız epilasyon sonrası bacak ve koltuk altlarınıza kakao yağı sürün. Epilasyon sonrası meydana gelen kızarıklıkları ve tahrişleri yok edecek, pürüzsüz bir görünüm kazandıracaktır. Bu arada eşinize tıraş sonrası kakao yağı kullanmasını önerin. Tıraştan sonra oluşan tahrişi geçirecektir.

Kakao yağı iyileştirici özelliklere sahiptir. Ciltteki çizikler ve çatlaklar için badem ve susam yağı ile karıştırarak kullanın.

Düzenli olarak uygulamak, yenilenme sürecini hızlandırır. Eğer akne sorunları veya yara izleri varsa yine üçlü karışımı kullanabilirsiniz. Bu işlemle pütürlü bölgeleri daha hafif görünümlü hale getirbilirsiniz. İzlerin saklanması konusunda kakao yağının faydasını göreceksiniz.





Saçlarınızı güçlendirmek ve hacimli, dolgun saçlara kavuşmak mı istiyorsunuz? Bunun için saçınıza kakao yağı sürün ve jelatinle sarın. 20 dakika sonra şampuanla yıkayın.
Kaynak 3
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 02:26   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2660
Mesajlar: 31,085
Ettiği Teşekkür: 171137
Aldığı Teşekkür: 184895
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası

Kadın olmak, hele hele bakımlı olabilmek gerçekten meşakatli..

Erkek kısmı, kıymetini bilse bari..

Ellerine sağlık, teşekkürler Liaaa
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 02:44   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7775
Mesajlar: 29,063
Ettiği Teşekkür: 107269
Aldığı Teşekkür: 155242
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası

Kakao yağını hiç kullanmamış olsam da, kakaodan elde edilien çikolatayı cilt güzelliğim için değil de, ruhumu güzelleştirmek için fazlaca tüketirim

Çikolata yapımında kakao bitkisinin geçirdiği evrelerin resimleri burada da var.

Teşekkürler Liaa, ellerine sağlık
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 02:59   #5
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,041
Ettiği Teşekkür: 41966
Aldığı Teşekkür: 21890
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası

Sadece kozmetik kitaplarda ürünlere bakınırken görmüşlüğüm vardır.

Hiç kullanmadığım içinde etkisinden haberdar değilim.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.01.15, 10:37   #6
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1198
Mesajlar: 9,574
Ettiği Teşekkür: 32649
Aldığı Teşekkür: 43398
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kakao Yağının Güzelliğe 7 Faydası

Güneşlenirkende güneş kremi niyetine kullanıldığını duymuştum.

Faydalı bir konu ellerine sağlık teşekkürler canım
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cacao, faydası, güzelliğe, kakao, theobroma, yağının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hangi Bitki Hangi Hastalığa İyi Gelir? marco Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler 7 25.09.18 22:40
Geçmişten Günümüze Çikolata | Çikolatanın Tarihçesi ReaL İcatlar - Mucitler | Keşifler - Kaşifler 23 21.07.14 12:41
Bir Lezzet Aşkı... Çikolata Sibel Sağlığımız İçin Püf Noktaları 0 21.11.10 15:30


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.