Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Saç, Cilt ve Vücut Bakımı

Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.08.2015, 22:30   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenebilir?

Cilt yaşlanması nasıl önlenebilir?



Araştırmalar, yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının yüzde 80-90’ının dış etkenler nedeniyle meydana geldiğini gösteriyor. Özellikle güneş, sigara, alkol ve üç beyazdan uzak durup; düzenli cilt bakımıyla genç bir cilde sahip olmak hayal değil…

“Yaşlanma süreciyle birlikte diğer organlarda olduğu gibi, deri de zamanla morfolojik ve fizyolojik olarak geriler, fonksiyon kaybına uğrar. Diğer organlardan farklı olarak, derideki yaşlanma sürecine fiziksel, kimyasal ve mekanik çevresel faktörler de etkilidir. Dolayısıyla deri yaşlanması başlıca intrensek (içsel, genetik, kronolojik) ve ekstrensek (dışsal, fotoyaşlanma) deri yaşlanması olarak iki farklı şekilde gerçekleşir” diyen Eylem Acar Kliniğin sahibi


Dermatolog Dr. Eylem Acar, bu konuda şu bilgileri verdi:

İntrensek deri yaşlanması, iç etkenler ve geçen zamana bağlı oluşan, ilerleyici ve kaçınılmaz bir süreçtir. Ekstrensek deri yaşlanması ise başta ultraviyole ışınlar (UV) olmak üzere çevresel faktörlere bağlı gelişen, geciktirilebilir ya da engellenebilir bir süreçtir.

Araştırmalar, yaşlanmaya bağlı cilt sorunlarının yüzde 80-90’ının çevresel zararlardan meydana geldiğini gösteriyor. Genetik faktörler ve diğer içsel etkenler de önemli ama onların gücü yüzde 20’yi geçmiyor. Yani; cilt yaşlanmasının hızını sadece genetik mirasınız belirlemez. Cildinizin nasıl yaşlanacağına yalnızca genleriniz karar vermez. Dış etkenler yani çevresel yaşlanmanın etkileri çok daha önemlidir.




SİZ DE YILLARA MEYDAN OKUYUN


  • Göz çevresi bakımı:
Göz çevresi ilk kırışmaya başlayan bölgedir. Özellikle yüzün üst kısmı ve göz çevresinde bulunan çizgilerin ortadan kalkmasında botoks uygulaması çok faydalı. Etkisi, uygulamadan 4-5 gün sonra görülmeye başlar, tam yerleşmesi 10-15 günü bulur ve 3-6 ay devam eder. Emin ellerde yapıldığı zaman yan etkisi yok denecek kadar az.
  • Dolguyla neştersiz gençlik:
İnsan cildinde doğal olarak bulunan ve bulunduğu dokuya esneklik, sağlamlık veren hiyalüronik asit kullanılarak yapılan enjeksiyonlar, kırışıklık ve çökmelere çözüm oluyor. Hiyalüronik asit; cildinizde hacim yaratarak, canlı bir görünüm verir.
  • Oksijen ve vitamin desteği ile yeni nesil cilt bakımı:
Oksijenin deri hücreleri açısından önemi çok uzun yıllardır biliniyor; yoğun oksijen desteği, iyileşmesi güç yaraların kolayca iyileşmesini sağlıyor. Deriye dışarıdan uygulanan yüksek saflıkta oksijenin arındırıcı, yenileyici ve deri hücrelerini tazeleyici özelliği birçok cilt bakım sistemi tarafından kullanılıyor. Ancak şimdi şu ana dek bilinen oksijen desteğini; deriye dışarıdan değil, kan dolaşımı yardımıyla “içerden” sağlıyoruz.
  • Fokuslu Ultrason ile ameliyatsız yüz germe:
Cildin alt katmanlarındaki dokularda ‘odaklanmış ses dalgaları’ kullanılarak kollajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve lifting sağlayan bir tedavi yöntemidir. Ultrason ile cildin sıkılığını yitirmesi sebebi ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı, gıdı bölgesi, dekolte bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme sağlanmaktadır. Tek seans uygulanır. Yaklaşık 45 dakika sürer, etkisi ortalama bir yıl devam eder.
  • Gençlik aşısıyla elastikiyet kazanın:
Yapılabilecek bir diğer uygulama ise; özellikle nemsiz, elastikiyeti azalmış ciltlerde veya ince kırışıklıkları olanlarda hyaluronik asit uygulamasıdır. Tüm yüze mezoterapi enjeksiyonu şeklinde veya ince kırışıklar içine uygulanabilir. Böylece elastikiyeti artmış bir cilt elde edilir.
  • Mezolifting Mezolift:
Stres, hava kirliliği, güneşin zararlı ışınları ve geçen yılların ciltteki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir yöntem. Cildin kaybettiği nem, vitamin, aminoasit ve mineral desteği, deri altına ufak iğneler yardımıyla enjekte edilir.
  • Tripolar Radyofrekans ve Hybrid Enerji:
Bu uygulamalar ile hem yüz hem vücut şekillendirmede ilk uygulamadan itibaren gözle görülür sonuçlar alınmaya başlanır. Yüz ovalitesi şekillenir, volumetrik efekt ile yüzde lifting etki sağlanır.





ÇEVRESEL YAŞLANMA NASIL YAVAŞLATILIR?



GÜNEŞ: En etkili yaşlandırıcı ve birinci suçludur. Özellikle güneş cildi yaşlandıran “dış zararlılar”ın başında yer alır.

UZAK DURUN!
  • Güneş
  • Sigara Alkol
  • Kirli hava
  • Dengesiz beslenme
  • Olumsuz düşünce
  • Aşırı kahve, siyah çay ve asitli içecek
  • Yanlış cilt ürünleri
  • Mimikli konuşmak
  • Üç beyazdan (tuz, şeker ve un ) kaçının.




İKİNCİ FAKTÖR: İÇTEN GELEN YAŞLANMA…




Cilt yaşlanmasının bir nedeni de içsel yaşlanmadır. Siz yaşlandıkça (diğer organlarınız gibi) cildiniz de yaşlanacaktır. Cilt hücreleriniz eski güç kabiliyetlerini kaybedecektir. Yaşınız ilerledikçe gençliğinizdeki o sıkı, nemli, gergin, pürüzsüz ve ipeksi cilt görünümünüzü kaybetmeniz doğaldır.


Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.08.2015, 13:35   #2
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenebilir?

Biz kadınlar her zaman güzel ve genç görünmek isteriz. Teşekkürler Redwine.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.08.2015, 15:35   #3
Çevrimdışı
Never
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cilt Yaşlanması Nasıl Önlenebilir?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster

Kadın 60 yaşına gelmiş hala bikini hattını traşlıyor ha!

Eskiden kadınların kol altlarında kıl olurdu... Şimdi yok!

Niye yok? Çünkü zalim sektör kıllı kol altını ve bikini hattını ''ayıp'' ilan etmiş.

Hatun 60 yaşında alt tarafı da, kol altları da traşlı...

Çünkü o kıllar için onlarca firma rekabet ediyor...

''Kıllarınızı alın''... ''Kıllı olmak ayıp!''
Bikini bölgesindeki, koltuk altındaki hatta dudak üstünde ve kaş ortasındaki kılların kadınlar için ne kadar büyük bir insanlık ayıbı (!) olduğunu artık hepimiz kanıksadık. Fakat son zamanlar bu durum koldaki kıllar için de geçerli olmaya başladı. Herkesin ağzında (özellikle erkeklerin) "kolu kıllı kadın mı olurmuş yea, kolunda kıl olan kızları görünce midem bulanıyor aabi" vs. Yakında parmak üstündeki kıllar da suç sayılacak diye korkar oldum. Çünkü artık değerimiz kıl kadar!
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Never'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cilt, nasıl, önlenebilir, yaşlanması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.