Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Saç, Cilt ve Vücut Bakımı

Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.11.2019, 22:33   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Islak Saçla Uyumamanız İçin 9 Neden

Islak Saçla Uyumamanız İçin 9 Neden




Sabah evden erken çıkmak zorundasınız ve akşamdan saçlarınızı yıkamak istiyorsunuz. Yemek, çocuklar ve evin diğer işleri derken saçlarınızı yıkamak için ancak yatmadan önce zaman bulabildiniz. Saçlarınızı kurutmak için de ses yapmak istemiyorsunuz. Bu gibi durumlarda ıslak saçlarla yatağa gitmek cazip gelebilir ama bunu asla yapmamalısınız!

Zaman sorunu, yorgunluk gibi nedenlerle saçları kurutmadan uyumak iyi bir seçenek gibi görünebilir. Ama bunu yapmamalısınız. Neden mi?

1- Saç kırılmasına neden olabilir

Islak saç zayıftır. O nedenle ıslak saçla uyumak kırılmalarını kolaylaştırır.

2- Soğuk hissettirir

Özellikle kış aylarında ıslak saçlarla uyumak daha fazla üşüyeceğiniz anlamına gelir.

3- Saç şekillendirmeye daha fazla zaman harcarsınız

Islak saçlarla uyuduğunuzda, sabah kalktığınızda saçlarınızın çok daha fazla dağıldığını ve garip şekiller aldığını görebilirsiniz. Onları fön makinesi ya da maşayla düzeltmek ve istediğiniz şekli vermek daha da zorlaşacaktır.

4- Bağışıklık sisteminizi zayıflatır

Islak saçlarla uyumak bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir, bu da soğuk algınlığı veya grip virüsünü yakalamanızı daha olası kılar.

5- Bakteri üretir

Islak sağların nemlendirdiği yastıklarda bakteri üreme olasılığı daha yüksektir. Nemli yastık, zararlı bakteriler ve küfler için mükemmel bir üreme alanı haline gelecektir. Yastık kılıflarını değiştirseniz de, saçlarınızdaki nem yastığın içine nüfuz etmiş olacaktır.

6- Kepeğe neden olur

Nemli saçlarla uyumak, doğal yağları saçınızdan uzaklaştırarak fazla nem ile birlikte yastık kumaşı tarafından kolayca emilecektir. Bakteriler ve doğal yağların kaybı, saç derisinde kepek olasılığını artıracaktır.

7- Saçların kurumasına neden olur

Saçınız ıslakken uyuduğunuzda, saçınızdaki doğal yağlar da saçın nemiyle yastığa geçer. Bu da saçlarınızın genel yapısını bozar, kuru, cansız ve mat görünmesine neden olur. Saçlarınız kuruduğunda kırılma ihtimali daha yüksektir.

8- Saç dökülmesine neden olabilir

Islak saçlarla yatağa gitmek saç dökülmesine ve dahası saçkırana neden olabilir. Saçkıran, sıcak ve nemli koşullardan kaynaklanan bir mantar enfeksiyonu türüdür. Oldukça bulaşıcıdır, bu yüzden, kafa derisi ile temas eden her şeyi yıkamak zorunda kalırsınız.

9- Sivilceye neden olur

Islak saçın yastıkta oluşturduğu nem nedeniyle bakterilerin üremesi artar, bu da cildiniz de sivilcelerin artmasına neden olabilir.

Neler yapabilirsiniz?
  • Saçlarınızı akşam erken saatlerde yıkayın. Bu saçlarınızın yatmadan önce kurumasını sağlar.
  • İpek yastık kılıfı ile uyumak, sürtünmeyi azaltır ve kırılmayı önler.
  • Saçlarınızı t-shirt ile kurulayın. Bu, normal bir havluya veya uzun süreli fönle kurutmaya göre daha az hasara neden olur.
  • Saçlarınızı güçlendirmek için saç kremi uygulayın.
  • Islak saçlarla uyursanız, yastığınızda su geçirmez bir yastık alezi kullanın ve yastık kılıfını her iki günde bir değiştirmeyi ihmal etmeyin.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
için, islak, neden, saçla, uyumamanız, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.