Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Saç, Cilt ve Vücut Bakımı

Saç, Cilt ve Vücut Bakımı Güzeliz, bakımlıyız, modayı da biz yaratırız.


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 06.09.2012, 22:06   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cilt Bakımında Yeşil Güç







Doğa ana; cilt güzelliğimiz ve bakımımız için bize mucizeler sunuyor. Daha sıkı, daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt için yeşil güçlerden faydalanmaya ne dersiniz?







Brokoli; yüksek oranda antioksidan, A ve C vitamini içermekte, aynı zamanda cilt kanseriyle savaşan maddeler bulundurur. C vitamini; cildin elastikiyetini korur ve kırışık oluşumunu önler. A vitamini; akne tedavisinde güçlü bir yardımcıdır. Çiğ ya da buharda pişmiş brokoliyi yoğurtlu sos ya da salatalara ilave ederek tüketebilirsiniz.






Salatalara lezzet veren roka; cildinizin güzelliği ve canlılığı için en büyük yardımcınızdır. İçeriğindeki kalsiyum ve demir mineralleriyle hem parlak cilde sahip olmanızı hem de göz çevresindeki koyu halkaların yok olmasını sağlar. Demir içeriğiyle, oksijenin cilt yüzeyinde hızlı şekilde ulaşmasına ve cildinizin pürüzsüz görünmesine yardım eder.







Göbek marulun içerisinde yüksek oranda çinko var. Çinko, güzellik minerali olarak bilinir çünkü kolajen oluşumunu destekler. Kolajen ise cildin sıkılığının sağlanmasında önemli rol oynar. Salatalarınızda, kahvaltılarınızda mutlaka göbek marul tüketin. Bu sayede hem formunuzu hem güzelliğinizi koruyun.







Yemeklere, salatalara ilave edildiğinde lezzet artıran maydanoz; içerdiği beta karoten, kalsiyum, B ve yüksek oranda C vitamini içerir. Özellikle hamilelik döneminde ya da doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit; maydanoz içerisinde yüksek miktarda vardır. Her gün yarım demet maydanoz yiyerek hem cildinizin sıkılaşmasını hem de vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.







Avokado; içinde bulundurduğu antioksidan maddeler sayesinde cildi toksinlerden arındırır. Hücrelerin zedelenmesine neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Ayrıca, avokadoda bulunan tekli doğmamış yağlar, pürüzsüz ve sıkı cilde sahip olmak için gereklidir. Haftada birkaç kez yarım avokado yiyebilirsiniz.








Biberiye, adaçayı, fesleğen ve kekik gibi taze bitkiler, yemeklerinize renk ve lezzet verirken; içerdiği antioksidan maddeler sayesinde hem cildin genç kalmasını hem de hücrelerin yenilenmesini sağlar. Dilerseniz bu taze bitkileri, sıcak suyun içinde demleyerek çay olarak da içebilirsiniz.








  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.09.2012, 22:18   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cilt Bakımında Yeşil Güç

Hepsini de çok çok tüketiyorum Öyleyse, cildime bakıyorum

Teşekkürler Başakça.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakımında


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.