06.09.2012, 22:06
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Cilt Bakımında Yeşil Güç
Doğa ana; cilt güzelliğimiz ve bakımımız için bize mucizeler sunuyor. Daha sıkı, daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt için yeşil güçlerden faydalanmaya ne dersiniz?
Brokoli; yüksek oranda antioksidan, A ve C vitamini içermekte, aynı zamanda cilt kanseriyle savaşan maddeler bulundurur. C vitamini; cildin elastikiyetini korur ve kırışık oluşumunu önler. A vitamini; akne tedavisinde güçlü bir yardımcıdır. Çiğ ya da buharda pişmiş brokoliyi yoğurtlu sos ya da salatalara ilave ederek tüketebilirsiniz.
Salatalara lezzet veren roka; cildinizin güzelliği ve canlılığı için en büyük yardımcınızdır. İçeriğindeki kalsiyum ve demir mineralleriyle hem parlak cilde sahip olmanızı hem de göz çevresindeki koyu halkaların yok olmasını sağlar. Demir içeriğiyle, oksijenin cilt yüzeyinde hızlı şekilde ulaşmasına ve cildinizin pürüzsüz görünmesine yardım eder.
Göbek marulun içerisinde yüksek oranda çinko var. Çinko, güzellik minerali olarak bilinir çünkü kolajen oluşumunu destekler. Kolajen ise cildin sıkılığının sağlanmasında önemli rol oynar. Salatalarınızda, kahvaltılarınızda mutlaka göbek marul tüketin. Bu sayede hem formunuzu hem güzelliğinizi koruyun.
Yemeklere, salatalara ilave edildiğinde lezzet artıran maydanoz; içerdiği beta karoten, kalsiyum, B ve yüksek oranda C vitamini içerir. Özellikle hamilelik döneminde ya da doğum kontrol hapı kullanan kadınlarda vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit; maydanoz içerisinde yüksek miktarda vardır. Her gün yarım demet maydanoz yiyerek hem cildinizin sıkılaşmasını hem de vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.
Avokado; içinde bulundurduğu antioksidan maddeler sayesinde cildi toksinlerden arındırır. Hücrelerin zedelenmesine neden olabilecek serbest radikallerle savaşır. Ayrıca, avokadoda bulunan tekli doğmamış yağlar, pürüzsüz ve sıkı cilde sahip olmak için gereklidir. Haftada birkaç kez yarım avokado yiyebilirsiniz.
Biberiye, adaçayı, fesleğen ve kekik gibi taze bitkiler, yemeklerinize renk ve lezzet verirken; içerdiği antioksidan maddeler sayesinde hem cildin genç kalmasını hem de hücrelerin yenilenmesini sağlar. Dilerseniz bu taze bitkileri, sıcak suyun içinde demleyerek çay olarak da içebilirsiniz.
|
|
|