Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 04.07.2014, 12:38   #1
Çevrimdışı
Rapido
More Than A Game

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın

Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın



Sıcaklık, vücudumuzda ve ruh halimizde birçok etkiye sebep oluyor. Vücudun sıcaklığa alışırken yaşadığı sıkıntılar, bazen yediklerimizden bazen de yanlış alışkanlıklarımızdan kaynaklanıyor. Halsiz ve isteksiz hissetme, geceleri uyuyamama gibi sorunlar yaşamamak için, vücudunuzun yaz sıcaklarına uyum sağlaması için yapılması gerekenleri sıraladık.
Miskinlik


Yaz aylarında sıcakların birden yükselmesiyle birlikte vücudumuz bu değişikliğe uyum sağlamaya çalışır. Ancak bir yandan günlük hayatın yoğun temposu bir yandan da yaşanan yoğun ısı farklılıkları vücudumuzun halsiz düşmesine yol açar. Özellikle yorucu bir iş temposuna sahip insanların yaz aylarında kendilerini işe karşı daha isteksiz ve tabiri caizse miskin hissetmelerinin altında yatan sebeplerden biri aşırı sıcaklardır. Havaların ısınmasıyla metabolizmaya bağlı olarak ortaya çıkan tembellik ve miskinlik halinin ortadan kaldırılması adına doktorların birden çok önerisi oluyor. İşte yaz mevsiminin illetleri arasında sayılabilecek miskinlikten kurtulmak adına yapabilecekleriniz…

Yağlı yiyeceklerden uzak durun: Özellikle sıcak havalarda yağ tüketimi de insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere, daha fazla enerji alımına yol açabilir, kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiye sahip olabilir. Bu yüzden yaz aylarında kızartma, kavurma yapmak yerine közleme tekniğini kullanmak daha uygun olacaktır.

Mevsimsel diyet yapılmamalı: Bahar aylarının son zamanlarında başlayan ve yaz aylarında bikinilerin içine sığabilmek adına hızlandırılan diyetler sadece metabolizmanın düzensizleşmesine yol açmıyor, aynı zamanda enerji sağlayan besinlerin azalmasıyla birlikte insanları yorgunluğa ve miskinliğe daha açık bir hale getiriyor. Bu sebeple mevsimsel diyetlerden uzak durmalı sağlıklı ve dengeli beslenmeyi öne çıkarmalıyız.


Kendinize yeni aktiviteler bulun: Yaz aylarında havanın daha geç kararmaya başlamasıyla birlikte insanların iş dışında sokakta daha çok vakit geçirmeleri için bir fırsat doğuyor. Hal böyle olunca da işten çıkar çıkmaz eve girmez psikolojik olarak içe kapanmanıza ve bıkkın bir ruh haline girmenize neden oluyor. Bu yüzden yapmanız gereken yaz ayları için yeni aktiviteler bulmak. Bu bir dans kursuna katılmak olabileceği gibi bir cam üfleme kursu da üzerinizdeki miskinliği atmanıza fayda sağlayabilir.



Miskinliği yenen bitki: Biberiye

Bu mucizevi bitki, tansiyonu hafifçe yükselten ender bitkilerden. Bu yüzden de Biberiye’yi düşük tansiyon ve buna bağlı halsizlik, kronik yorgunluk durumlarında canlandırıcı olarak kullanabilirsiniz. Bu etkilere, kan dolaşımını hızlandırıcı, toksin atıcı ve antioksidan gücünü de etkileyince Biberiye adeta ‘miskinliğe’ karşı bir ilaç haline geliyor.

Uykusuz geceler


İnsan vücut ısısı doğal olarak gün içinde küçük de olsa, düzenli bir dalgalanma gösterir. Akşama doğru biraz artar, uykuda azalır, sabaha karşı tekrar artmaya başlar. Bu yüzden de yaz aylarında vücut ısısını belirli bir oranda tutmak ve kaliteli bir uyku deneyimi yaşamak zorlaşmaktadır. Yaz aylarında, özellikle sıcak ve rutubetli günlerde rahat uyumak için alabileceğimiz bazı önlemler var:

Havadar bir alanda uyumaya çalışın: Genel kanının aksine, dikkatli kullanılan klimalar hastalıklara yol açmaz ama konfor düzeyini önemli ölçüde artırabilir. Filtrelerin sık temizlenmesi veya değiştirilmesi, ısının 24-25 derece aralığında kalması, nem oranının çok düşürülmemesine dikkat edilmelidir.

Özellikle yaşlıların, kalp, tansiyon, ciğer hastalıkları olanların, kilolu kişilerin vücutlarını tam destekleyen, vücudun ağırlık noktalarına özel destek sağlayan rahat şiltelerde ve yastıklarla yatmaları uyku kalitesini artıracaktır.

Kullandığınız yatak ve yastığın önemi: Boyunlarımızın doğal eğriliğini destekleyen ama çenemizin öne doğru bükülmesine neden olmayan yastıklarda yatmak yerinde olur. Kemik, kas ve eklem hastalığı olanların ortopedik yataklar kullanması gerekir. Çarşaf, yastık kılıfı ve pikelerin pamuklu olması şarttır. Özellikle yastıkların dolgu maddelerinin hava akımına izin veren doğal veya bu iş için özel üretilmiş sentetik maddelerden olmasına dikkat edilmelidir.


Gece yenen yemekler:Son öğün ile yatma saati arasına en az 3 saat koymak, midenin boşalmasına ve yatınca solunum ve kalp üstünde basınç olmasını azaltmak açısından gerekli. Akşam yemeklerinde yağlı, kızartmalı, baharatlı/acılı/ekşili yemeklerden özellikle kaçınmak lazım. Her zaman olduğu gibi alkol, kahve başta olmak üzere bütün kafeinli içecekler (kolalar ve enerji içecekleri dahil) uykuya dalmayı güçleştirecek veya kalitesini bozacaktır.

Değişen uyku saatleri: Yaz aylarında uyku saatlerinin sürekli bozulması, yaz sonunda kalıcı uyku döngüsü bozukluklarını tetikleyebilir.


Kaynak
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rapido'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2014, 13:15   #2
Çevrimdışı
Çağla
KirLiBeYaZkeDi ... =)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın

Güzel paylaşımın için teşekkürler Rapido ..

Sıcaklar başladığı vakit uyku kalmıyor ki bende.
Ne yorgan,yastık ne de havadar yer çözüm olmuyor.
Üç saat uykuyla geçiyor günler
__________________


"İnsanlar arkanızdan
konuşuyorsa


Onlardan öndesiniz
demektir."


  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çağla'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2014, 13:23   #3
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın

Allaha şükürler olsun ki havalar serin gidiyor....

Ramazan bitimiyle havalar ısınacak ve sıcak uykusuz geceler başlayacak...

Tavsiyeler güzel ama bunaltıcı sıcaklarda ne kadar faydalı olur bilmem..

Teşekkürler Rapido...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2014, 14:46   #4
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın

Benim mevsimim Bahar
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.2014, 16:22   #5
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kendinizi Sıcaklara Hazırlayın

Kendimi değil de terastaki hamağı hazırlasam daha iyi olacak gibi.
...Hatırlatma için teşekkürler kardeşim.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
aylarında, daha, hazırlayın, kendinizi, sıcaklara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.