Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.09.2014, 12:26   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dövme Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler



Dövme Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler



Dövme yaptırmaya karar verdiyseniz, öncelikle bilmeniz gereken detaylar var. Hayatınız boyunca vücudunuzda taşıyacağınız dövmenizden pişman olmamanız için nelere dikkat etmeniz gerektiğini okuyun.

Dövme deyip geçmemek gerekiyor; derinize kazıyacağınız, hayat boyu vücudunuzda taşıyacağınız motifin yeri ve anlamı oldukça önemli. Dövme kimileri için modası hiç geçmeyen bir trend, kimileri için bir yaşam tarzı, kimileri için ise zamansız bir aksesuar. Artık dövmeler lazerle silinebilse de hem sancılı bir süreç yaşanabiliyor hem de ufak tefek izler kalabiliyor. Bu nedenle yaptıracağınız dövmeye iyi karar vermeniz şart! Dövme sanatçılarının çoğu doğru karar verebilmek için 20 yaşını geçmeyi öneriyor.

Dövme yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken 10 noktayı okuyun.


Pişti olmayın

Yaptıracağınız dövmeyi Google, Instragram ya da Pinterest gibi kanallarda aramayın. Bu birileriyle pişti olma olasılığınızı artırır ki, bunu hiç istemeyeceğinizi tahmin ediyoruz. Seçeceğiniz şeklin ya da yazının size özel, sizi anlatan bir şeyler olmasını öneririz. Bu noktada yaratıcılığınızı kullanarak eşi benzeri olmayan bir dövmeye sahip olabilirsiniz.



Alerji testi yaptırın

Alerjik bir bünyeniz varsa çok dikkatli olmalısınız! Dövmede kullanılan boyalar vücudunuzda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. İstenmeyen bir durum yaşamamak için bu boyalara alerjinizin olup olmadığını test yaptırarak öğrenin. Bunun için dövmenizin boyasından küçük bir örnek alarak doktorunuza başvurun.



Dövme sanatçılarını dinleyin

Dövme sanatçılarının sözünü dinlemekte daima fayda var. Ne yazık ki bu noktada “Parayı veren düdüğü çalar” diyemeyeceğiz. Pek çok dövme sanatçısının sevgilisinin adını ya da portresini yaptırmak isteyenleri geri çevirdiğini biliyor musunuz? Bunun sebebi olası bir ayrılık halinde kişilerin dövmelerinden mutsuzluk duymasını engellemek.


Ucuza kaçmayın

Dövme konusunda asla ucuza kaçmamak gerekiyor. Düşünün ki hayat boyu yanınızdan ayırmayacağınız,
sürekli göreceğiniz bir şey satın alıyorsunuz! Kaliteli malzeme ve işçilik için biraz kesenin ağzını açmak gerekiyor. Bütçeniz yetmiyorsa, dövme yaptırmayı bir sene erteleyin veya para biriktirin. Fiyatlar yaptıracağınız yere, şekle, dövme sanatçısının popülaritesine göre değişkenlik gösterebilir.

Hijyene önem verin

Dövme yaptırmadan önce, mekanın hijyeninden emin olun. Bunun için randevu almadan mekana giderek bir ön araştırma yapabilir ve dövmenizi yapacak sanatçıyla tanışabilirsiniz. Eğer kafanız karışıksa onun yönlendirmelerinin de son kararınızda etkisi olabilir. Ayrıca daha önce yaptığı dövme örneklerine bakarak, işinin kalitesinden de emin olabilirsiniz.



Ne yazdırdığınıza dikkat edin

Seçtiğiniz yazının imlasından, yabancı dilde bir kelimeyse anlamından emin olun. Özellikle Çince, Japonca kelimelerde çok komik anlam hataları olabiliyor. Evet, çevrenizdeki kimse hatayı anlayamaz ama yine de kendiniz için taşıdığınız dövmenin doğruluğu önemli.




Çok acıyan bölgelerden sakının

Acı eşiği düşük biriyseniz özellikle çok acıyan bölgelerden uzak durmanızı öneririz. Bel, boyun, kalça bölgeleri daha çok acı duymanıza neden oluyor. İnternette küçük bir araştırmak yaparak en çok acıyan bölgelerin gösterildiği vücut haritasına ulaşabilirsiniz.


Sabırlı olun

Dövmenizin ilk günleri sizi korkutmasın. İlk yaptırdığınızda mükemmel görünen dövme, birkaç gün sonra biraz sızlayabilir ve yaraya dönüşebilir. Dakikada defalarca kez iğnenin girip çıktığını düşünürsek bu çok normal, gözünüz korkmasın. Dövmecinizin önerdiği kremleri eczaneden alın ve düzenli bakımını yapın. Kabuklarıysa sakın yolmayın! İki hafta gibi bir sürede tamamen iyileştiğini göreceksiniz.
Tabii bu süreçte güneş ve sudan korumalısınız. Banyo sefanızı birkaç hafta kısa tutmanız gerekecek.



Rötuşları unutmayın

Dövmenizi yaptırdıktan sonra “Yapıldı, bitti” düşüncesine kapılmayın. Evet bir kere yaptırdığınızda hayat boyu sizinle kalacak ancak zaman içinde renginde solmalar görülebilir. Bu nedenle ara ara küçük rötuşlar yaptırmanız gerektiğini de bilin.



Son çare lazer!


“Aman ne olacak, sıkılırsam sildiririm” pek de doğru bir düşünce değil. Evet bu şansınız daima var ama söylediğimiz gibi hem sancılı bir süreç hem de tamamen silinmeyebiliyor. Tabii şöyle bir seçeneğiniz daha var; hoşlanmadığınız dövmenizin üzerini dövmecinizin uygun gördüğü başka bir dövmeyle kapatabilirsiniz.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 30.09.2014, 12:33   #2
Çevrimdışı
Ayzıt
¤ Sevginin Aşk'ı ¤

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Dövme Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Kelebeği istiyorum ben ama korkumu yemedim hala
__________________
Sevgili...
Bu senaryo, bu kuyu, bu Eylül bırakmaz beni.
Geleceksen sen gelmelisin, hüzün kadar cesur aşklar takınarak.

Madem aşk cemresidir gönlün,
Gönlüme biraz bahar, biraz sen katarak...
Kahraman Tazeoğlu
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilmeniz, dövme, gerekenler, önce, yaptırmadan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.