Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 10.02.2015, 18:37   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Okul Dönemi Beslenmesinde Dikkat Edilecekler

Okul Dönemi Beslenmesinde Dikkat Edilecekler




Sabah erkenden okul yoluna koyulan çocuklarımızın gün boyu nasıl beslenmeleri gerektiğiyle ilgili anne babaların kafalarında soru işaretleri oluşabiliyor. Bazen sabah kahvaltısında yedirdiğimiz ceviz ile içimizi rahatlatırken bazen de akşam eve geldiğinde en azından etini düzenli tüketiyor diye mutlu oluyoruz. Oysaki çocuklarımızın beslenmesi çok daha fazla takip ve özen gerektiriyor. Çünkü çocuklarımızın yarının sağlıklı yetişkinleri olmaları için bugün çok daha kaliteli beslenmeleri gerekiyor. Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, anne ve babaların en sık yaptıkları beslenme hatalarını ve okul dönemi beslenmesinde ekmeğin önemini anlattı. İşte, okul dönemi beslenmesinin altın kuralları ve anne babalara tüyolar…
  • Çocuğunuzun kahvaltıda 1-2 dilim tam tahıllı ekmek tüketmesine özen gösterin
Ekmek, çocukların gün içerisinde dikkat ve öğrenme performansına katkıda bulunan bir besin. Özellikle sabah kahvaltısındaki yeri bambaşka olan ekmeği, sofranızdan eksik etmeyin. Ekmek çeşidinin ise tam tahıllı olmasına özen gösterin ve çocuğunuzun kahvaltıda mutlaka 1-2 dilim tam tahıllı ekmek tüketmesini sağlayın.
  • Tam tahıllı sandviç ekmeği ile çocuğunuza sağlıklı öğle yemekleri hazırlayın
Tam tahıllı sandviç ekmeği ile çocuğunuz için her güne farklı ve sağlıklı bir alternatif hazırlayabilirsiniz. Örneğin ekmek arası ev yapımı köfte, peynir, tavuk veya ton balığı çocuğunuz için en sağlıklı öğle yemeği alternatiflerinden olabilir.
  • Ekmeğin büyüme ve gelişime sağladığı katkıyı görmezden gelmeyin
Özellikle çocuk beslenmesinde büyüme ve gelişmeye hiçbir etkisi olmadığı düşünülen ekmek, aslında bu sürecin en değerli besini. Çünkü ekmek, büyüme ve gelişme süreci için ihtiyaç duyulan enerjinin en doğru şekilde sağlanacağı karbonhidrat alternatiflerinden biri. Bu nedenle çocuğunuz “Çok açım” dediğinde eline vereceğiniz en sağlıklı atıştırmalıklardan birisinin 1 dilim tam tahıllı ekmek olduğunu unutmayın.
  • Çocuğunuza abur cubur yerine ekmek yedirin
Çocukluk çağı şişmanlığının oluşumunu engelleyen ve iştah kontrolüne destek olan ekmek, kan şekerinin dengelenmesine de yardımcı oluyor. Ayrıca abur cubura karşı koruyucu bir besin olan ekmeği, çocuğunuzun tam tahıllı ve ihtiyacı kadar tüketmesine yardımcı olarak onun abur cubur atakları ile karşılaşma olasılığını düşürebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun sebze tüketmesini istiyorsanız işe kendiniz sebze yiyerek başlayın
Çocukların hiç sebze tüketmemesi ailelerin en çok yakındıkları durum… Aslında çocuklarımıza sebze tükettirmek o kadar da zor değil. Bu konuda öncelikle aile bireylerinin ne kadar sıklıkta sebze tükettiklerini sorgulaması gerekiyor. Siz veya eşiniz sebze tüketmiyorsanız, çocuğunuz da tüketmeyecek maalesef. O halde çocuğunuzla birlikte sebze tüketmeye ne dersiniz? İşte size birkaç öneri…
  • Her çeşit mevsim sebzesi ile farklı salatalar hazırlayın
Sevmediği sebzeler konusunda lütfen çocuğunuza ısrarcı olmayın. Bunun için işe zor ile değil kolay ile başlayın. Örneğin ilk işiniz çocuğunuza salata yedirmek olabilir. Çünkü çocuklar sebze yemeklerindense salata tüketmeyi çok daha fazla sevebiliyorlar. Fakat salata mönünüzü biraz geliştirmeniz gerekiyor. Her çeşit mevsim sebzesi ile salata yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız salataya salatalık yerine kabak rendeleyebilirsiniz, kıvırcık salatanın içerisine taze ıspanak karıştırabilirsiniz.

Sözcü
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beslenmesinde, dikkat, dönemi, edilecekler, okul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.