Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.04.2016, 12:47   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlıklı Beden İçin Sağlıklı Ayaklar


Sağlıklı Beden İçin Sağlıklı Ayaklar



Gün boyunca üzerinde durduğunuz ayakların geceleri sizden hesap sormasını istemiyorsanız işte dikkat etmeniz gerekenler...

Gün içinde de fazla yürümeyi ve ayakta durmayı engelleyen ayak ağrılarının bakımsızlıktan ve yanlış ayakkabı seçiminden kaynaklandığını belirten Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ali Cımbız, hem bakıma hem de ayak sağlığını bozan ayakkabı tercihlerine dikkat çekti.



  • Vücudu ayakta tutan tek denge mekanizması
Ayakların sadece konusu açıldığında akla gelen bir organ olmaması gerektiğini söyleyen Dr. Cımbız, ayakların tüm vücudu gün boyu ayakta tutan tek denge mekanizması olduğunu hatırlattı. Sağlıklı bir beden için ayakların çok iyi korunması gerekiyor ancak Prof. Cımbız, insanların ellerine baktıkları kadar ayaklarına bakmadıklarını ifade etti.

  • Bilinçsizlik yüzünden çok sayıda insan ayağını kaybediyor
Prof. Cımbız, "Dünyada şu an düzgün ayak bakımı yapmadığı için diyabet nedeniyle, yüz binlerce insanın ayakları kesiliyor. Bunun beraberinde yeterince ayak sağlığına dikkat etmediği için yürüyüşü bozulan, bel ağrısı çeken, diz ağrısı çeken insanlar var. Bu nedenle ayak bakımı ve ayağa bakılacak hassasiyet çok önemlidir." açıklamasında bulundu.

Giyilen ayakkabı ve çorap ile ayaklara uygulanan bilinçsiz yöntemlerin çok ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirten Cımbız, "Başta ayaklarımızın su toplaması olmak üzere, nasır, mantar, ayak kokusu, ayak ağrısı, ayak şişmesi, kesikler ve yaralanmalar gibi pek çok problem ayak sağlığımızı tehdit ediyor. Bunların önüne geçmek ve ilerlemesini engellemek için her gün düzenli olarak ayaklarımızı kontrol etmeli ve gerekirse günlük bakım yapmalıyız" şeklinde konuştu.

  • Ayakkabının şıklığından çok rahatlığına bakın
Ayakkabı seçerken elbiseye yakışmasından çok rahatlığına bakılması gerektiğini söyleyen Cımbız, "Giyeceğiniz ayakkabı ayak arklarını, iç kısmını, arkadaki aşil tendonu sıkmayan ve yerdeki stresleri alan bir ayakkabı olmalıdır. Bunun dışında üzerindeki yükü absorbe etmek için ayakkabının tabanının esnek olması gerekiyor. Kadınların giydiği beş santim, on santim topuklu ayakkabılar vücuda yük bindirmektedir ve çeşitli ayak sorunlarına davetiye çıkartmaktadır" uyarısında buludu.

  • Ayakkabılarınızı da dinlendirin
Ayak sağlığını korumak için tavsiyelerde bulunan Dr. Cımbız, "Ayakkabı ayağınızı terletmemeli. Yazın giyilecek ayakkabıyı yazın, kışın giyilecek ayakkabıyı kışın giyin. Özellikle erkekler her zaman aynı ayakkabıyı giymemeli. Ayakkabının da dinlendirilmesi gerekiyor. Bunun dışında ayak sağlığı için düzenli tırnak kesimi ve ayağın kurutulması da çok önemlidir" dedi.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 10.07.2016, 15:21   #2
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: Sağlıklı Beden İçin Sağlıklı Ayaklar

Vücudumuzun en hammal yeri önce ayaklarımız, ardından da Midemizdir...
O nedenle ayaklarımıza çok iyi bakmalıyız....Her akşam önce soğuk su ile ardından sıcak su ile banyo yaptırmalıyız ve yağsız krem ile olayı bitirmeliyiz...
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ayaklar, beden, sağlıklı, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.