Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 31.07.17, 23:50   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1509
Mesajlar: 8,697
Ettiği Teşekkür: 52622
Aldığı Teşekkür: 32731
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Salçanın Küflenmesini Önleyen Püf Noktaları

Salçanın Küflenmesini Önleyen Püf Noktaları




Her ev hanımının mutfaktaki sorunlarından biri olan salçanın küflenmesini, uygulayacağınız basit birkaç yöntemle önleyebilirsiniz.

Salça, mutfaklarımızın vazgeçilmezi ve neredeyse her yemeğimizin ana maddesi. Domates ve biber olarak kullanılan salça güzel bir yemeğin olmazsa olmazı. Her ev hanımının mutfaktaki sorunlarından biri olan salçanın küflenmesini, uygulayacağınız basit birkaç yöntemle önleyebilirsiniz. İşte salçayı uzun süre muhafaza etmenin püf noktaları.

- Hazır salça aldıysanız teneke kutudan çıkarıp cam kavanoza aktarın. Ardından salçayı kuru ve serin bir yerde saklamaya özen gösterin.




- Hazır salçanın son kullanma tarihine dikkat edin. Son kullanma tarihine yakın ürün satın almayın. Salçanın küflenmesini istemiyorsanız mutlaka içine bir tatlı kaşığı tuz ekleyip salçayı karıştırın.




-Salçanın uzun süre oksijenle temas etmesini önleyin. Salçaları bu şekilde dolapta bırakacaksanız üzerini bir kapakla örterek küflenmesini geciktirebilirsiniz.




- Teneke kutuda sakladığınız salçaları dolapta açık halde bırakmak salçaların küflenmesine zemin hazırlar. Salçaları teneke kutunuzdan bir miktar aldıktan sonra kullanılan kısmın üzerine bir miktar sıvı yağ dökün.





- Salçaların kapaklarını her kullanışta sıkı bir şekilde kapatmak ve kullandıktan sonra üzerine kaya tuzu eklemek de salçalarınızın küflenmesine engel olur.




- Salçaları buz kalıplarının içerisinde saklayarak küflenmesini önleyebilirsiniz. Donan salçaları tencereye koyduğunuz zaman eriterek kullanabilirsiniz.




Kaynak


__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.17, 00:00   #2
καλλιέργεια

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1187
Mesajlar: 9,248
Ettiği Teşekkür: 31486
Aldığı Teşekkür: 41701
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Utangac
Standart

Salçayı cam kavanoza koyup üzerine sıvıyağ dökerim serin bir yetde muhafaza ederim ve uzun zaman hiçbirşey olmaz.

Teşekkürler gülümsün
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.17, 00:05   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1509
Mesajlar: 8,697
Ettiği Teşekkür: 52622
Aldığı Teşekkür: 32731
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Salçanın Küflenmesini Önleyen Püf Noktaları

Ben salçayı cam kavanozlarda alıyorum. Üzerine de Ekin gibi yağ döküyorum. Bu şekilde buzdolabında muhafaza ediyorum.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.17, 00:56   #4
Uzman Üye

Ahmet Arif Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2014
Konular: 12
Mesajlar: 1,472
Ettiği Teşekkür: 4833
Aldığı Teşekkür: 6112
Rep Derecesi : Ahmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği varAhmet Arif Hoca parlak bir geleceği var
Ruh Halim: Depresyonda
Standart Cevap: Salçanın Küflenmesini Önleyen Püf Noktaları

Böyle önemli konuları altı yedi ay önce paylaşmış olsaydınız üç kutu salçadan olmazdım

Teşekkürler bilgi için, kafama yazdım hocam
__________________
Ahmet Arif Hoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.07.18, 21:30   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6607
Mesajlar: 27,492
Ettiği Teşekkür: 104294
Aldığı Teşekkür: 148498
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Salçanın Küflenmemesi İçin Ne Yapmalı

Salçanın Küflenmemesi İçin Ne Yapmalı?

Salçanın Küflenmemesi için Ne Yapılmalı? Salça Nasıl Saklanır?


Marketten aldığımız biber veya domates salçası kısa sürede küflenmektedir. Aslında salçanın küflenebilmesi salçanın daha az katkılı olduğunun göstergesidir. Aldığımız salça kısa sürede küfleniyorsa muhtemelen içerisinde kimyasal bulunmadığındandır.

Ağzını ne kadar sıkı kapatırsanız kapatın her kullanımdan sonra hava ile temas etmesi, nem ve bazı bakteriler nedeniyle kısa sürede salçanın üst bölümü küf ile kaplanmaktadır. Bu durumu çözmek için bir takım yöntemler geliştirilmiştir. Salçanın küflenmesini öncelemek için dört ana yöntemden bahsedilebilir.


1-) Salçanın sıcaklığını düşürmek: Resimde gördüğünüz gibi salçayı derin dondurucu yada buzlukta saklarsanız hem kullanım süresi uzamış olur hem de bakterilerin metabolizmaları durarak çoğalmaları ve küflenmeleri engellenmiş olur. En etkili ve basit çözümdür. Buzdolabı poşetleri için kullacağınız ölçüye göre paylaştırabilir yada buz kaplarına salçayı pay ederek dondurabilirsiniz.

2-) Salça içine bazı katkı maddeleri eklemek: Genel olarak salçaya ne kadar tuz eklenirse o kadar dayanıklı salça elde edilir. Ancak atılan fazla tuzun bir takım sakıncaları olabilir ayrıca salçanın tadının kaybolmasına neden olabilir. Salça içerisine daha az tuz ekleyerek ve bir miktarda zerdeçal ekleyerek uzun ömürlü salça elde etmek mümkündür. Eğer daha değişik tatlar elde etmek istiyorsanız salçayı bir miktar tuz, zeytinyağı, zerdeçal ve kekikle yoğurduktan sonra saklamak salçanın ömrünü arttıracaktır. Zerdeçal, kekik, nane gibi baharatlar besinlerin saklanma sürelerini arttıran bitkilerdir.

3-) Salça içinde bulunan suyu uzaklaştırmak: Hazır salçalarda su oranı çok fazladır. Bu nedenle salçayı bir süre güneş ışığı alan bir yerde bir kap içine koyup üzerini bir tülbentle örtüp ara ara karıştırarak bekletmek veya bir süre fırınlamak içindeki suyu uzaklaştıracaktır. Fırınlamak için yöntem şudur. Fırın 70 dereceye kadar ısıtılıp. Salça bir fırın kabına alınarak fırına konur. Fırının kapağı biraz açık kalmalıdır. Ara ara karıştırılarak yarım saat en fazla bir saat bu işlem yapılabilir. 2 ve 3 numaralı yöntem bir arada kullanılırsa salçanız çok uzun süreler bozunmadan saklanabilir.


4-) Salçanın hava ile temasını kesmek: Bunun için klasik yöntemler, salça yüzeyini yağ ile kaplamaktadır. Ancak pratikte her kullanımdan sonra salçanın üzeri yağla kaplanması gerektiğinden bu iş biraz zahmetli görünebilir. Bazı kullanıcılar ise salçayı küçük kavanozlar içine koyup ağızlarını kapatarak saklama yoluna gitmişlerdir. Bu yöntem genel olarak oldukça işe yarar ancak yine zahmetli ve külfetli bir iştir.

5-) Hazır konserve kutular içinde salça alıyorsanız, aldıktan sonra cam kavanozlara koyarak muhafaza edilmeli. Çünkü cam, salçanın yapısını koruyabilecek en güzel malzemedir.
Ve elbette kavanoz kapaklarının hava almayacak şekilde kapandığından emin olmalıdır. Çünkü salçanın küflenmesinin başlıca sebebi hava ile temasa geçmesidir.


Not:
Teyit edemedik ve kaynaklarda rastlamadık ancak Bir takipçimizin Yorumu şu şekilde:
Asma yaprağı çiğ olacak taze asma yaprağı toplayın iyice yıkayın ve üzerindeki nemi silin. Salçanızı cam kavonooza koyun üzerine asma yapraklarını dizin kavonoz kapağını kapatın salçanız lazım oldukça içinden alın tekrar aynı yaprakları üzerine koyun salçanız bitene kadar ayni işlemi yapın ( yapraklar salçanın suyunu çekecek ıslanacak sakın atmayın aynı yaprakları devam ettirin ) salçanızın küflenmediğini görüceksiniz ben beşer kg salca alıyorum böyle yapıyorum hiç küflenmiyor denemenizi tavsiye ederim.
__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
küflenmemesi, küflenmesini, noktaları, önleyen, salçanın, yapmalı, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.