Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.05.18, 23:27   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6730
Mesajlar: 26,622
Ettiği Teşekkür: 102481
Aldığı Teşekkür: 146270
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?



Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı Beyaz Peynir mi?

Fiyatından, rengine, kokusuna kadar kaşar peynir ve beyaz peynir arasında büyük farklar bulunuyor. Üstelik sağlığımıza olan faydaları açısından da ikisi arasında uçurum var. Kaşar peyniri mi daha sağlıklı beyaz peynir mi sorusunu sizde sık sık soruyorsanız işte cevapları…



Beyaz peynirde kaşar peyniri de sütten yapılıyor. Ancak besin değerleri açısından ve sağlığımıza olan faydaları açısında aralarında farklar bulunuyor.


Kaşarın yağlı olanı da yağsız olanı da kalsiyum ve çinko kaynağıdır. Aynı sütle yapılan bu iki peyniri birbirinden ayıran en önemli özelliği yapım aşamasındaki sıcaklığıdır. Beyaz peynir üretimi sırasında süt sıcaklığı 85-90 dereceye çıkar.

Bu sıcaklık oranı kaşar peynirinde ise 60-65 derece arasındadır. Yüksek sıcaklığa bağlı olarak peynirin kalsiyum oranı ve besin değerlerimde düşüş olur.
Yağsız ve yağlı olmasına göre içeriği az da olsa değişse de kaşar peyniri her anlamda beyaz peynire besinsel açıdan daha üstündür. Çünkü serum proteinleri kaşar peynirinde mevcuttur. Bununla birlikte damak zevkine göre beyaz peyniri de kaşar peynirini de tercih edebilirsiniz.
Besin değerleri açısından zengin olan ve kalsiyum kaynağı olan kaşar peynirini her sabah kahvaltılarınızdan eksik etmemeye özen göstermelisiniz.


__________________

Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 00:16   #2
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1353
Mesajlar: 12,691
Ettiği Teşekkür: 53171
Aldığı Teşekkür: 46155
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Ben zaten kendim kaşarlanmış olduğumdan kaşar peynirini tecih ederim.

Ama arada bir kahvaltıda maydonoz, beyaz peynir ve maydonoz harika oluyor.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 00:44   #3
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 79
Mesajlar: 2,218
Ettiği Teşekkür: 32770
Aldığı Teşekkür: 11375
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Bana kalırsa karşılaştırma kriterleri çok zayıf olmuş.

Beyazpeynir ülkemiz yerel peynir çeşitleri arasında gerek üretim gerekse tüketim bakımından ilk sırada yer alan bir peynirdir.

Peynire işlenecek süt, 74°C'de 15 saniye veya 65°C'de 20-30 dakika süreyle pastörize edilip 30-32°C'ye soğutulur. Starter kültür eklemesi yapılır. Bir süre sonra kalsiyum klorür eklenir. 28-30°C'de mayalanır. Peynir mayası sütü pıhtılaştırır. (Bunu bilerek koyu yazıyorum çünkü kaşar peynir üretimi çok farklıdır.) Sonra pıhtı kesimi yapılır. Peynir suyu ayrılır. Presleme, porsiyonlama, tuzlama derken beyaz peynir elde edilir.

Kaşar peynirinin temel özelliği belirli düzeyde asitleştirilmesinin ardından sıcak suda haşlanıp yoğrulmasıdır.

Peynire işlenecek süt 72-74°C'de 15 saniye veya 65°C'de 30 dakika süreyle pastörize edilip mayalama sıcaklığına (32-34°C) soğutulur. Starter kültür ve kalsiyum klorür ilavesi yapılır. Ön olgunlaştırma aşamasından sonra pH istenen düzeye gelince maya eklenir. Oluşan pıhtı kesilir, dinlendirilir, sonra bezelye tanesi iriliğine gelinceye kadar kırılır. Pıhtı taneleri kendiliğinden çökmesi beklenir. Peynir suyu alınır ve geri kalan kısım 36-38°C'ye hatta bazen 40-42°C'ye kadar ısıtılır. Karıştırma ve asitlendirme uygulanır. Presleme, fermentasyon, haşlama ve yoğurma uygulanır. 83-85°C'de haşlama yapılır.

Yani gördüğünüz gibi pastörizasyon genel olarak aynıdır. Kaşar peynirinde hamur sıcaklığı daha düşük olsa da yüksek sıcaklıkta haşlama yapılır.

Üretimi tamamen iki farklı ürünü beslenme açısından birbiriyle kıyaslamak yanlış, en azından bana göre yanlış.

****

Bir de aklıma gelmişken marketlerde "kahvaltılık peynir" adı altında satılan peynirler eritme peynirlerdir. Yani ikinci kalite peynirleri karıştırıp eriterek hazırlanır.

Yasa gereği eritme peynirlerin etiketine kaşar peyniri yazmak yasaktır. Dikkat edin


Ben demiyorum ki eritmeler kötüdür, hayır, sadece onları kaşar olarak almayın diyorum.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 01:17   #4
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 75
Mesajlar: 5,172
Ettiği Teşekkür: 25011
Aldığı Teşekkür: 27101
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Peyniri evde kendiniz yapacaksınız, hele birde şirden mayası ile yaparsanız...Aman Allahım, tadına doyamazsınız. Hele bir de şirden de süt varsa, yaptığınız peynirin aradan bir kaç ay geçtikten sonra tadına doyamazsınız.
Bana göre bu peynir sağlık açısından kaşara fark atar.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 02:24   #5
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1353
Mesajlar: 12,691
Ettiği Teşekkür: 53171
Aldığı Teşekkür: 46155
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Peyniri evde kendiniz yapacaksınız, hele birde şirden mayası ile yaparsanız...Aman Allahım, tadına doyamazsınız. Hele bir de şirden de süt varsa, yaptığınız peynirin aradan bir kaç ay geçtikten sonra tadına doyamazsınız.
Bana göre bu peynir sağlık açısından kaşara fark atar.
Peynirlerarası rekabette asıl sorulması gereken hangi peynirin ne kadar doğal/ekolojik üretildiğidir.

Kaşar peyniri vardır mesela... Raflarda küflenir ve üretici fabrika onları geri alıp yeniden üretir.,,,, Miyadı dolmuş kaşar raflara yeniden çıkar. Dikkat! Bu ikinci mahsül kaşarı da en çok pizacılar ve pideciler alıp kullanır.

Ben beyaz peynir bir kere bozulursa, bir ikinci defa piyaasaya sürülme şansı yoktur diye biliyorum.

Yanılıyor muyum?

İlk üretimde doğal üretim söz konusu ise kaşar peyniri belki bir kaç puan beyaz peynirden öndedir.

Hakikaten bilmek istiyorum...

Ben ucuz kaşar almam. Bir pidecide kaşar karışan pide yemem. Çünkü o kaşar miyadını dolduran ve yeniden işlemden geçirilip piyasaya sokulan kaşardır.

Peki beyaz peynirin miyadı dolunca yeniden o peyniri fabrikasyon işlemlerden geçirip raflara bir kere daha sokma durumu olabilir mi?
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 02:30   #6
Müdavim

Rosebud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 654
Mesajlar: 5,011
Ettiği Teşekkür: 14837
Aldığı Teşekkür: 16983
Rep Derecesi : Rosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardırRosebud şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Bizim miyadı dolmuş kaşarları tekrar yememiz söz konusu değil burada, çünkü zaten pazardan alıyoruz, ambalajlı ürün değil, adam kendisi yapıp taze taze satıyor, Kars kaşarı tercihim.
__________________
Dünyada sınırsız iki şey vardır; evren ve insanların aptallığı.
Rosebud isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 03:23   #7
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 75
Mesajlar: 5,172
Ettiği Teşekkür: 25011
Aldığı Teşekkür: 27101
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Her peynirin bir olgunlaşma süresi vardır. belli bir ısıda günlerce saklanması gerekiyor. Kaşar olsun beyaz peynir olsun soğuk hava depolarında saklanır. Kaşarın da eskisi makbuldür.

Evde beyaz peynir yapmak biraz zahmetlidir ama evde kendiniz kaşar yapabilirsiniz ve çok kolaydır.

@Aristo burada kısa olarak evde kaşar nasıl yapılır anlatıvereyim. Bu kaşarı istediğiniz yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pidesi, gözlemesi, kahvaltlığı harika olur.

5 kğ çiğ süt. Bunu 70 dereceye kadar ısıtıyoruz. Sonra bu ısınmış sütü ivedi olarak soğutuyoruz. Bunu buz dolabı dondurucu gözünde veya derin dondurucuda veya buz dolu bir soğuk su kabının için de yapabiliriz. Bu soğutma yoğurt mayalama sıcaklığına eriştiğinde, ( Parmagınızı sokun, yakmıyorsa yeterlidir) yarım su bardağı yoğurdu ilave edip karıştıralım. Bu karışıma yarım su bardağı peynir mayası ( Şirden mayası varsa daha harika olur) ilave edip karıştırıyoruz.
Bu aşamada kabı yeniden ocağın üzerine alıp, küçük küçük peynir topları oluşuncaya kadar tel ile çırparız. Bu peynir topları lastik gibi olmaya başlar. Bunları tencereden bir süzgeç üzerine toplamaya başlarız. Çırpma işlemine devam ederiz. Tüm topları süzgece topladıktan sonra, bu topları bastırarak bir birine kaynaştırırız. Sonra bu peynir topunu bir tülbente alırız. Tülbenti bağlarız. Bir kenera koyarız. Peynir suyunu salmaya başlayacak. Bir gün burada duracak.

2 gün bu peyniri rondadan geçirip parçalarız. Ilık bir suyun içine bu rondadan geçirilen peyniri karıştırarak yeniden kaynatırız. Su kaynadıkça peynirler erimeye başlayacak. Eriyen peynirleri düz bir yere alıp yoğururuz. Bir yemek kaşığı tuz ilave edip şeklini de verdikten sonra, tekrar kaynayan suyun içine atarız ve bir dakika pişiririz.
Bu pişmiş peyniri alıp soğumasını bekleriz. Soğuduktan sonra demlenmek üzere buz dolabına koyarız.

3 gün, enfes bir kaşarınız buzdolabında sizi bekliyor.
Gönül rahatlığı ile her yerde kullanabilirsiniz.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 05:00   #8
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1353
Mesajlar: 12,691
Ettiği Teşekkür: 53171
Aldığı Teşekkür: 46155
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Her peynirin bir olgunlaşma süresi vardır. belli bir ısıda günlerce saklanması gerekiyor. Kaşar olsun beyaz peynir olsun soğuk hava depolarında saklanır. Kaşarın da eskisi makbuldür.

Evde beyaz peynir yapmak biraz zahmetlidir ama evde kendiniz kaşar yapabilirsiniz ve çok kolaydır.

@Aristo burada kısa olarak evde kaşar nasıl yapılır anlatıvereyim. Bu kaşarı istediğiniz yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Pidesi, gözlemesi, kahvaltlığı harika olur.

5 kğ çiğ süt. Bunu 70 dereceye kadar ısıtıyoruz. Sonra bu ısınmış sütü ivedi olarak soğutuyoruz. Bunu buz dolabı dondurucu gözünde veya derin dondurucuda veya buz dolu bir soğuk su kabının için de yapabiliriz. Bu soğutma yoğurt mayalama sıcaklığına eriştiğinde, ( Parmagınızı sokun, yakmıyorsa yeterlidir) yarım su bardağı yoğurdu ilave edip karıştıralım. Bu karışıma yarım su bardağı peynir mayası ( Şirden mayası varsa daha harika olur) ilave edip karıştırıyoruz.
Bu aşamada kabı yeniden ocağın üzerine alıp, küçük küçük peynir topları oluşuncaya kadar tel ile çırparız. Bu peynir topları lastik gibi olmaya başlar. Bunları tencereden bir süzgeç üzerine toplamaya başlarız. Çırpma işlemine devam ederiz. Tüm topları süzgece topladıktan sonra, bu topları bastırarak bir birine kaynaştırırız. Sonra bu peynir topunu bir tülbente alırız. Tülbenti bağlarız. Bir kenera koyarız. Peynir suyunu salmaya başlayacak. Bir gün burada duracak.

2 gün bu peyniri rondadan geçirip parçalarız. Ilık bir suyun içine bu rondadan geçirilen peyniri karıştırarak yeniden kaynatırız. Su kaynadıkça peynirler erimeye başlayacak. Eriyen peynirleri düz bir yere alıp yoğururuz. Bir yemek kaşığı tuz ilave edip şeklini de verdikten sonra, tekrar kaynayan suyun içine atarız ve bir dakika pişiririz.
Bu pişmiş peyniri alıp soğumasını bekleriz. Soğuduktan sonra demlenmek üzere buz dolabına koyarız.

3 gün, enfes bir kaşarınız buzdolabında sizi bekliyor.
Gönül rahatlığı ile her yerde kullanabilirsiniz.
Çok teşekkürler @Tura

Ben bi kere evde tereyağı yapmaya kalkmıştım. 300 gram halis tereyağını evde yaptım ama gidip bir marketten tereyağı alsam bana yarı fiyatına gelirdi. Yoğurtta yaptım mesela... Hem de katıksız inek sütü ve inek yoğurdunun ekolojik mayasından... Ablam sabırlıdır... Ekolojik bir bakteri kökü tutturmuş köy sütü ve köy yoğurdu mayasından kendi yapar bana verir bazen...

Biz elbette en doğal ve ekolojik ürünleri evimizde de üretiriz.

Ama bir deneyimimi aktarmak istiyorum.
Şu bizim pazarlar var ya...



Orda kocakarılar (!) olur. Yoğurt, yumurta, teryağı, peynir falan satarlar.

Bir tarafınızı yırtsanız onlar kadar ucuza üretemezsiniz. Çünkü onlar 20 kilo üretiyor siz en fazla 300-500 gram. Yani onlarla rekabet etmeniz mümkün değil.

Benim yaşadığım yerde ve yazlıkta iki tane sabit yerim vardır.

Peyniri, yoğurdu ve tereyağını ordan alırım.

Hem benim yaptığımdan daha ucuz hem de bu insanlar bu işin kompetanı olduklarından onların ürünü daha kaliteli.

Biz bu insanlara da destek olmak durumundayız.

Ya; ekmeği tost makinesine atıyorsun.

O arada köy ayranını çırp, tuzla biraz...

Ekmek hafif kızarınca o köy tereyağını bol bol kızarmış ekmeğe sür...

Tereyağlı ekmek ve ayran...


Ve Allah beni kahretsin ki şu anda buz dolabında ne doğal yoğut var ne de halis tereyağı...

Ama tadı damağımda...

...

Ha insan hobi olarak bunları yapar ama evden yapılan gerçekten pahalıya patlıyor.

O bizim güzel köylülerimizden alınca hem emek hem para tasarrufu yapılıyor hem de bizim gıda kültürümüz yaşamaya devam ediyor. Ve köylümüz kazanıyor.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 05:40   #9
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 79
Mesajlar: 2,218
Ettiği Teşekkür: 32770
Aldığı Teşekkür: 11375
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Peynirlerarası rekabette asıl sorulması gereken hangi peynirin ne kadar doğal/ekolojik üretildiğidir.

Kaşar peyniri vardır mesela... Raflarda küflenir ve üretici fabrika onları geri alıp yeniden üretir.,,,, Miyadı dolmuş kaşar raflara yeniden çıkar. Dikkat! Bu ikinci mahsül kaşarı da en çok pizacılar ve pideciler alıp kullanır.

Ben beyaz peynir bir kere bozulursa, bir ikinci defa piyaasaya sürülme şansı yoktur diye biliyorum.

Yanılıyor muyum?

İlk üretimde doğal üretim söz konusu ise kaşar peyniri belki bir kaç puan beyaz peynirden öndedir.

Hakikaten bilmek istiyorum...

Ben ucuz kaşar almam. Bir pidecide kaşar karışan pide yemem. Çünkü o kaşar miyadını dolduran ve yeniden işlemden geçirilip piyasaya sokulan kaşardır.

Peki beyaz peynirin miyadı dolunca yeniden o peyniri fabrikasyon işlemlerden geçirip raflara bir kere daha sokma durumu olabilir mi?


Merdiven altı işletmeler ayakkabıdan bile peynir yapabilir, güveniyorum ben onlara


Kendi imajını tehlikeye atamayacak firmaların ürünlerini kullanmaya çalış. Hiçbiri dört dörtlük değil evet ama en azından daha uygun.

__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.18, 05:47   #10
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1353
Mesajlar: 12,691
Ettiği Teşekkür: 53171
Aldığı Teşekkür: 46155
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kaşar Peynir mi Daha Sağlıklı, Beyaz Peynir mi?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster


Merdiven altı işletmeler ayakkabıdan bile peynir yapabilir, güveniyorum ben onlara


Kendi imajını tehlikeye atamayacak firmaların ürünlerini kullanmaya çalış. Hiçbiri dört dörtlük değil evet ama en azından daha uygun.

Yok yok...

Bir köylü teyze pazara gelmiş. Önünde küçücük bir tezgah. Orda bir kaç kab yoğurt, bir kaç yuvarlanmış tereyağı falan... Yarım kiloluk bir kaç topk tereyağı...

Ankara' da capon pazarları (!) falan var. Alt katlarda da köy ürünleri satarlar. Oralardan almaya güvenemiyorum ama bölgesel pazarlardan gözümü kapar alırım.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beyaz, daha, kaşar, peynir, sağlıklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.