Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.07.18, 13:34   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6455
Mesajlar: 27,011
Ettiği Teşekkür: 103373
Aldığı Teşekkür: 145993
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat


BUZDOLABININ ARKALARINDA UNUTULMUŞ SEBZE VE MEYVELERE DİKKAT !



Kaygan bir tabakayla kaplı kabak ve havuçlarda bu duruma yüzeyde büyüyen bakteri kolonileri neden olduğundan bu sebzeler, pişirilerek tüketilse bile, mide rahatsızlıkları ve ishale yol açabilir. Dolayısıyla atılmalı. Meyveler, içlerindeki asidin zararlı bakterileri engellemesi yüzünden sebzelere göre daha dayanıklı. Açılmış reçel kavanozlarının içinde oluşan küf tabakasının da bir sakıncasının olmadığı, tabakanın alınmasıyla yenilebileceği belirtiliyor. Ancak çok dikkatli olunması gereken bir meyve var ki, o da elma.


Dr. Patrick Hickey, elmanın çok uzun süre dayanabildiğini ama kabuğunda bir delinme olduğu takdirde bakterilerin meyveye girebileceğini söylüyor ve geçmişte patulin adlı zehirli madde bulunan kötü elma sularını içmiş olan kişilerde zehirlenme belirtileri görüldüğünü belirtiyor.

Küf tutmuş sert kabuklu yemişler ise, aspergillus flavus adlı bir küf mantarı içerdikleri için özellikle tehlikeli. Dr. Hickey, "Bu küf türü insan için en zararlı zehirleri üretiyor. Zehirli madde karaciğerde toplanıyor ve karaciğer kanserine yol açabiliyor. Sert kabuklu yemişlerin kabuklarında herhangi bir küf yoksa ve içleri de tamamen temiz görünümlüyse, yenmelerinde bir sorun yok.



Çoğu besinin taze taze yenmesi en iyisi; ama makarna, pirinç ve patates gibi bazı nişastalı besinlerin kalıntıları, yeni pişirilmiş hallerinden daha sağlıklı." diyor. Nişastalı besinleri pişirip sonra soğumaya bırakmak besinin yapısını değiştiriyor ve bu yemekler sindirim sisteminde karbohidratları ayrıştıran enzimlere karşı daha dirençli hale geliyor. Dolayısıyla makarnayı soğuk yemek, daha az kalori alınması anlamına geliyor. Daha da şaşırtıcı olan noktaysa, soğuk makarnanın ısıtılması sırasında besinin daha da dirençli hale gelmesi ve taze pişmiş makarnaya kıyasla % 50 daha az kan şekeri oluşması sonucunu doğuruyor. Ancak pişmiş pirincin, oda sıcaklığında uzun süre bırakıldıktan sonra asla yeniden ısıtılmaması gerekiyor. Böyle yapılırsa pilavın, yiyecek zehirlenmesine yol açabilecek zehirli maddeler üretebileceği kaydediliyor. Ama, kalmış pilav hemen buz dolabına konması halinde, iki gün daha yenilebilir. Aynı şey patates için de geçerli. Pişmiş, soğutulmuş patatesi, dilimleyip hafifçe kızartabilirsiniz.

PEKİ NEDEN BİR ŞEY OLMUYOR ?


ABD Tarım Bakanlığı teknik bilgi uzmanı Nadine Shaw küf yenildiğinde neden hemen bir şey olmadığı konusunda şunları söylüyor :"Çünkü küf mantarlarının büyük bir kısmı zararsızdır. Bazı küf mantarlarında mikotoksinler bulunabilir. Bunlar, alerjik reaksiyonları tetikleyebilen, nefes darlığına neden olabilen zehirli kimyasallardır. Bunlardan özellikle aflatoksin adı verilen bir tanesi, kansere bile neden olabilir !"Yani küf yiyip de hasta olmuyor olma nedeniniz, muhtemelen zararsız küf mantarlarını mideye indiriyor olmanızdan…




Ancak bu tabii ki bir nevi Rus Ruleti… Bir sonraki yediğiniz küf mantarının aflatoksin içermeyeceğini bilmeniz imkansız. Ancak en azından size bu konuda bazı bilgiler sunulabilir: Mikotoksinler genellikle taneli besinler ve fındıklar üzerinde büyüyen mantarlarda bulunur. Ancak bunun haricinde üzüm suyu, kereviz, elma ve birçok diğer meyvede ve sebzede yetişen mantarlarda da görülebilir.

Kötü bir nama sahip olan aflatoksin ise, genellikle mısır ve yer fıstığı üzerinde yetişen mantarlarda bulunur. Muhtemelen bu sebeple büyüklerimiz, sadece bazı yiyeceklerin küflerinin zararsız olduğunu bilirler ve yemekte sakınca bulmazlar. İnsanlar, deneme-yanılma yoluyla da olsa tehlikeli olan ve olmayanları öğrenmiştir. Siz yine de, aksi imkansız değilse, küflenmiş bir besini tüketmemeye çalışın.



GIDALARI KÜFLENMEDEN NASIL KORUYABİLİRSİNİZ

Küf bulaşmış gıdadan buzdolabına, bulaşık bezlerine veya diğer temizlik materyaline küf geçebilir.
Buzdolabını ayda bir, 1 çorba kaşığı yemek sodası (sodyum bikarbonat) eklenmiş 1 litre su ile temizleyin. Temiz su ile durulayın. Lastik yüzeyler üzerinde görülen küflerde, 1 litre suya 3 çay kaşığı çamaşır suyu ekleyip küflere uygulayıp fırçalayın.


Bulaşık bezleri, havlular, süngerler ve diğer temizlik malzemeleri temiz olmalıdır. Küf kokusu bu malzemelerin etrafa küf yaydığını göstermektedir. Temizleyemediğiniz veya yıkayamadığınız temizlik malzemesini kullanmayın. Gıdaları servis ederken muhtemel havadan bulaşma riskine karşı üstünün örtülü olmasına dikkat edin. Nemli kalması istenen taze kesilmiş sebze ve meyveler, salatalar plastik örtü ile kaplanmalıdır. Açılan ve çabuk bozulabilen konserve ürünleri saklama kaplarına koyarak hemen buzdolabına kaldırın. Çabuk bozulabilen gıdaları buzdolabı dışında 2 saatten fazla bulundurmayın. Artan yemekleri 3-4 gün içinde, küf gelişimine fırsat vermeden tüketin.

Yiyeceklerin servise dek bekletilmesinde bekletme koşulları uygun değilse bakteri üremesi yönünden tehlike söz konusudur. Sıcak yemekler 1-2 saat içinde servis edilecekse üzeri kapalı tutulmalıdır. Soğutulması ya da ertesi gün servis edilmesi gereken yemekler sıcakken buzdolabına konulmamalıdır. Et, sebze ve unlu, hamurlu yiyecekler ayrı tezgahlarda, ayrı kesme tahtalarında ve ayrı araç-gereçler kullanılarak hazırlanmalıdır. Böylece çapraz bulaşmayı önleyebilirsiniz. Salçanın küflenmemesi için üzerine zeytinyağı dökebilirsiniz.

BAZI GIDALARIN KÜFLENMESİ HALİNDE YENİDEN TÜKETİLEBİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER


Hafif yiyecekler, sandviç, sosisli vb. pişmiş kırmızı et ve kanatlı etleri, güveçte pişmiş hububat, kek vb. yiyecekler tüketilmemelidir çünkü yüksek nemli olan ortamlar küflerin gelişimi için uygundur ve bu tür yiyeceklerde bakteri gelişimi de görülebilir. Sert peynirlerde küfün olduğu bölge en az 2,5 cm'lik kısmı kesildikten sonra kullanılabilir çünkü küf lifleri sert cisimlerde derinlere ilerleyemez. Yumuşak peynirler (krem peynir gibi sürülebilir peynirler), kesilmiş, parçalanmış hiçbir türlü peynir tüketilmemelidir, bunun nedeni küf liflerinin derinlere ulaşması kolaydır. Yoğurt, krema, reçel ve jöleler de tüketilmemelidir çünkü nemli gıdalar küflerin gelişimi için uygun ortamlardır. Sert meyve ve sebzeler (havuç, lahana vb.) de sert peynirlerde olduğu gibi küfün olduğu bölge en az 2,5 cm'lik kısım kesilerek kullanılabilir. Bunun nedeni de yine aynı şekilde küflerin sert maddelerin içine doğru fazla yayılamamasıdır. Yumuşak meyve ve sebzeler (salatalık, şeftali, domates vb.) tüketilmemelidir çünkü küf mantarlarının lifleri içlerine bulaşmış olabilir.Ekmek ve fırıncılık ürünleri de tüketilmemelidir çünkü bu ürünler gözenekli olduğu için küf mantarlarının lifleri iç bölgelerine ulaşmış olabilir. Fıstık ezmesi, bakliyat ve kuruyemiş küflenme halinde kullanılmamalıdır çünkü koruyucu kullanılmadan işlenmiş olabilir ve küf gelişimi için uygun ortam oluşturur.

Kaynak: Küflü ekmek, meyve, sebze, peynir, reçel yenir mi?


__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 15:34   #2
Süper Üye

ersi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2015
Yaş: 53
Konular: 5
Mesajlar: 2,593
Ettiği Teşekkür: 9140
Aldığı Teşekkür: 12245
Rep Derecesi : ersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kopkop
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

İtimiş çömlek peynirinden ne güzel pide olur.
__________________
ersi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 15:58   #3
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 68
Mesajlar: 4,896
Ettiği Teşekkür: 24047
Aldığı Teşekkür: 25794
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ersi Mesajı göster
İtimiş çömlek peynirinden ne güzel pide olur.
Pidenin ağzını kapattır ersi...yoksa o kadar çok eriyor ki, fırının içini berbat ediyor.


Elazığ'dan Ankara'ya tayin olmuştum. Ev bulamamış ve eşyaları bir kaç aylığına bir depoya bırakmıştık.
Ev bulup yerleştik ve içinde bir limon unuttuğumuz buz dolabımızı hurdaya attık.
Limon bu kadar mı kötü kokar, anlatamam.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 16:08   #4
Süper Üye

ersi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2015
Yaş: 53
Konular: 5
Mesajlar: 2,593
Ettiği Teşekkür: 9140
Aldığı Teşekkür: 12245
Rep Derecesi : ersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kopkop
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

[QUOTE=Tura;925619]Pidenin ağzını kapattır ersi...yoksa o kadar çok eriyor ki, fırının içini berbat ediyor.


Yarım açık olacak, ikide yumurta kırdıracaksın.
__________________
ersi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 16:22   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6455
Mesajlar: 27,011
Ettiği Teşekkür: 103373
Aldığı Teşekkür: 145993
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ersi Mesajı göster
İtimiş çömlek peynirinden ne güzel pide olur.


İtimiş ne demek ersi?


Çömlek ve tulum peynirini bir türlü sevemedim; bu nedenle de, eve bastırmam


Ev halkına haksızlık yaptığımın farkındayım ama neyapayım kokusunu da sevmiyorum

__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 16:37   #6
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 68
Mesajlar: 4,896
Ettiği Teşekkür: 24047
Aldığı Teşekkür: 25794
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster


İtimiş ne demek ersi?


Çömlek ve tulum peynirini bir türlü sevemedim; bu nedenle de, eve bastırmam


Ev halkına haksızlık yaptığımın farkındayım ama neyapayım kokusunu da sevmiyorum

İtimiş...bozulmuş...kokmaya başlamış...peynir çürümüş anlamındadır.
(İtimiş peynir sana yaramaz...sen nazik birsin. )
Kendi yağında veya mesela tere yağında erittiğiniz zaman sünmeye başlar.
Karadenizde mısır unu katarak, muhlama veya kuymak...bizim buralarda da un katmadan tereyağında eritilmesine, sündürme derler. Sabah kahvaltısında yemeye doyamazsın.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 16:48   #7
Süper Üye

ersi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2015
Yaş: 53
Konular: 5
Mesajlar: 2,593
Ettiği Teşekkür: 9140
Aldığı Teşekkür: 12245
Rep Derecesi : ersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardırersi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kopkop
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Nasıl konyalısın bilmiyorsun? Eskiden bahar aylarında taze koyun peyniri alır,makinada sıkıp suyunu çıkarıp çörek tohumu ve tuzla çömleklere basıp kaya oyma damlara koyardık,bittikçe çıkarıp yerdik.Dolapta çok durunca üstü küflenirdi tadı ve kokusu ekşirdi itimiş olurdu,
__________________
ersi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz ersi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 22:23   #8
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6455
Mesajlar: 27,011
Ettiği Teşekkür: 103373
Aldığı Teşekkür: 145993
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
İtimiş...bozulmuş...kokmaya başlamış...peynir çürümüş anlamındadır.
(İtimiş peynir sana yaramaz...sen nazik birsin. )
Kendi yağında veya mesela tere yağında erittiğiniz zaman sünmeye başlar.
Karadenizde mısır unu katarak, muhlama veya kuymak...bizim buralarda da un katmadan tereyağında eritilmesine, sündürme derler. Sabah kahvaltısında yemeye doyamazsın.

Alıntı:
İtimiş...bozulmuş...kokmaya başlamış...peynir çürümüş anlamındadır.
Hem bozulmuş, hem kokmuş, hem de çürümüş

Ee... nasıl yiyorsunuz bunu yahu





''sen nazik birisin''



__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.07.18, 22:42   #9
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6455
Mesajlar: 27,011
Ettiği Teşekkür: 103373
Aldığı Teşekkür: 145993
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ersi Mesajı göster
Nasıl konyalısın bilmiyorsun? Eskiden bahar aylarında taze koyun peyniri alır,makinada sıkıp suyunu çıkarıp çörek tohumu ve tuzla çömleklere basıp kaya oyma damlara koyardık,bittikçe çıkarıp yerdik.Dolapta çok durunca üstü küflenirdi tadı ve kokusu ekşirdi itimiş olurdu,


Tam Konyalı değilim ben. Akseki'den göçmüşler büyükler...

Hem memleketim olan ilçe, Konya'ya hiç benzemez - di eskiden.



Aksekililer bilmez bu itimişi
ve ilk defa duyuyorum.

Babam rahmetli lordan kurardı çömleğe. Kenarları küflü küflü. Yemezdim. Yemem de. Size afiyet olsun



He, burada bir arkadaşımız, ''kelle peyniri'' der, över de överdi. Bir yaz bize de getirdi kocaman bir kalıp zevklerin tartışılmadığı gibi, damak zevkleri de tartışılmaz demek ki.

ersi, senin anlattıkların bana çok yabancı.


__________________


Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.07.18, 11:11   #10
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 68
Mesajlar: 4,896
Ettiği Teşekkür: 24047
Aldığı Teşekkür: 25794
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Buzdolabının Arkalarında Unutulmuş Sebze ve Meyvelere Dikkat

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Hem bozulmuş, hem kokmuş, hem de çürümüş

Ee... nasıl yiyorsunuz bunu yahu

Tam olarak bozulmuş veya çürümüş değil. Peynir olgunlaşıyor manasındadır.
Peynirin kokusu ise yapıldığı sütün cinsi ile ilgilidir. Koyun sütü başka, keçi sütü bir başka, manda sütü, inek sütü bir başka kokar.

Senin yediğin peynirler de kokuyordur.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arkalarında, buzdolabının, dikkat, meyvelere, sebze, unutulmuş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.