Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.09.18, 14:49   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6482
Mesajlar: 27,082
Ettiği Teşekkür: 103469
Aldığı Teşekkür: 146303
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Hangi Gıdayı Neden Yemeliyiz?

Hangi Gıdayı Neden Yemeliyiz?




Badem ezmesi / Fıstık ezmesi:

Badem yağı, E vitamini bakımından çok daha zengindir. Üstelik bağışıklık sistemini destekler ve ilişkili hastalıkların iyileşmesinde rol oynar.

Tercih: Badem ezmesi




Avokado püresi / Tereyağı:
Tereyağının 100 gramı yaklaşık 91 gr. yağ içerir. Avokado püresinin 100 gramında ise yaklaşık 14 gr. yağ bulunur. Avokadonun yağ asitleri, zeytinyağınınkine benzer. Demir bakımından zengindir. Kolesterol seviyelerini düşürmede de etkilidir.

Tercih: Avokado püresi



Çilek / Çilek suyu:

Çilek, kalp hastalıkları riskini azaltmada etkilidir. Beyinsel gelişimi destekler ve yüksek antioksidan kapasitesiyle bağışıklık sistemini güçlendirir, kansere karşı koruyucudur. Sadece bir porsiyon çilek tüketmek bile günlük C vitamini ihtiyacı karşılar. Çileğin kendisini tüketmek kalori anlamında bize daha çok faydası dokunacak ve daha çok lif almamızı sağlayacak.

Tercih: Çilek



Siyah fasulye unu / Beyaz un:

Siyah fasulye unu, buğday ununun kullanıldığı her yere girdi diyebiliriz. Siyah fasulye glüten içermediği için başta çölyak hastaları olmak üzere glüten ile başı dertte olan herkese önerilen bir besin haline geldi ve çölyak hastaları da artık börek çörek yiyebiliyor. Siyah fasulye unu kan şekerini dengeleyip kalp hastalıkları riskini aza indirdiği gibi kolesterolü düşürmede de yardımcı...

Tercih: Siyah fasulye unu





Antep fıstığı / Tuzlu kraker:

Tuzlu krakeri tüketirken vücudumuza ne kadar tuz aldığımızı fark etmeyebiliriz. Bu durum da yüksek tansiyon ve kalp gibi bazı kronik hastalıklar bakımından zaten var olan riskin yükselmesi demektir. Antep fıstığının riski ise aşırı yemektir. Porsiyon kontrolünü sağlarsanız 100 gramı günlük yağ ve protein ihtiyacını karşılar.

Tercih: Antep fıstığı




Dondurulmuş muz / Dondurma:

Muz; son derece iyi bir B6, C vitamini ve potasyum kaynağıdır. Muz yemekle hem iyi bir vitamin-mineral kaynağı tüketmiş olursunuz hem de az kalori alırsınız. Örneğin küçük boy bir tek muz, yaklaşık 105 kcal’dir.

Tercih: Dondurulmuş muz




Nohut / Soya fasulyesi:

Nohut; A, C, K, B6, B12 ve E vitaminleri açısından zengindir. Aynı zamanda lif oranı da yüksek olduğu için kolesterolü dengelemede ve kalp sağlığını korumada yardımcıdır. İçerdiği demir sayesinde de metabolizma ve bağışıklık sisteminin sağlığına katkıda bulunur. Üstelik soya ve ürünlerinde GDO olaylarına daha sık rastlanır.

Tercih: Nohut




Çavdar ekmeği / Çok tahıllı ekmek:

Çavdar ekmeği, çok tahıllı ekmekle kıyaslandığında, bağırsakların düzenli çalışması ve bağırsak sağlığının korunmasında daha etkilidir. Dahası, çavdar ekmeğinin glisemik indeksi düşüktür. Bunun anlamı, yedikten sonra kan şekerini yükseltme hızının daha düşük olmasıdır. Bu sayede çavdar ekmeği daha uzun süre tok tutar. Diyet dostudur.

Tercih: Çavdar ekmeği




Serbest gezen hayvan eti / Besi hayvanı eti:

Otlayarak beslenen ve yayılan büyükbaş hayvanların etinde besicilikle yetiştirilen hayvanlara kıyasla daha fazla Omega 3 yağ asidi bulunur. Linoleik asit bakımından da daha zengindir. Hayvan sürekli hareket ederek otladığı için etinin yağ oranı da düşüktür. Arazideki kekik gibi taze otları da yediği için daha lezzetlidir. Kolesterolü azdır, A ve E vitamini ise daha fazladır. Belki daha zor pişer ama insan sağlığı için faydalıdır.

Tercih: Serbest gezen hayvan eti




Karnabahar pilavı / Pirinç pilavı:

Karnabahar pilavı yediğinizde pirinç pilavına kıyasla daha az kalori ve karbonhidrat alırsınız. Bu pilav, aynı zamanda lif ve antioksidan zenginidir. Kalorisi ise normal pirincin sekizde biri kadardır. C, K ve B6 vitaminleri bakımından zengindir. Tam bir kış sebzesidir çünkü küçük boy bir karnabaharda portakalın iki katı C vitamini bulunur.

Tercih: Karnabahar pilavı



Şalgam püresi / Patates püresi:

Şalgam hem daha az kalori içerir hem de patatesin iki katına yakın C vitaminine sahiptir. Lif, K, A, E, B1, B3, B5, B6, B2 vitamini ve mangan, potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum ve bakır zenginidir. İyi bir fosfor, Omega 3 ve protein kaynağıdır.

Tercih: Şalgam püresi




Hindistan cevizi sütü / Krema:

Hindistan cevizi sütü, iyi yağ asidi kaynağıdır. Kilo vermek isteyenler için de bu yağ asitleri yararlıdır. Bağışıklık sistemini desteklediği gibi kalp sağlığını da korur. Cildi kusursuz ve aydınlık, saçları güçlü ve parlak hale getirir.

Tercih: Hindistan cevizi sütü




Kabak spagetti / Spagetti:

Sakız kabağını, sebze soyacağı ile ince şeritler halinde kesince kabak spagetti malzemeniz hazır demektir. Bu, tıpkı spagetti gibi üzerine dökülen farklı soslarla farklı lezzetlere bürünen bir malzeme. Ancak sakız kabağının 100 gramı ortalama 17 kcal içerirken, spagettinin 100 gramı 150 kcal içerir. Üstelik spagetti ile karbonhidrat ağırlıklı beslenirken, kabak ile sebze ağırlıklı beslenmiş olursunuz.

Tercih: Kabak spagetti




Siyah sarımsak / Beyaz sarımsak:

Siyah sarımsak tam bir vitamin ve mineral deposu. B1, B6, C vitamini ile kalsiyum, manganez, kükürt ve fosfor da içeriyor. Kokusuz olması, antibakteriyel, antiviral ve antifungal bileşenler barındırması diğer artıları. Antioksidan seviyesi yüksek; kronik hastalıklara, dolaşım sistemi hastalıklarına ve Alzheimer'a karşı da koruyucu. Ağız kokusu yapmıyor, tadı da acı değil.

Tercih: Siyah sarımsak




Kakao / Çikolata:

Kakao, içerdiği 621 antioksidan ile bir rekortmen ve serbest radikallere karşı da tam bir savaşçı. Kalp damar sistemini koruyor ve tansiyonu da düşürüyor. İçerdiği magnezyum ve yüksek lif oranı bir yana kan şekerini de dengede tutuyor, sindirim sistemini de koruyor. Süt, yoğurt, meyve üzerine rahatça kakao ilave edebilirsiniz.

Tercih: Kakao

__________________


Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gıdayı, hangi, neden, yemeliyiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.