Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.10.2019, 22:06   #1
Çevrimdışı
Kel ali
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İşte Düzenli Olarak Tükettiğin 16 Ölümcül Yiyecek


İşte düzenli olarak tükettiğin 16 ölümcül yiyecek

Her gün yediğin şeyler, ömrünün ne kadar uzun olacağını belirleyebilir. Uzun ömürlü olup sağlıklı kalabilmek için bazı yiyecek ve içeceklerden uzak durman gerekir. Bu sayfadan belki de her gün yediğin en tehlikeli 16 yiyecek ve içeceği öğrenebilirsin.

1. Margarin


Margarin yerine tereyağı, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı kullan. Hidrojene sebze yağlarıyla trans yağlar açısından zengin olan margarin, kardiyovasküler hastalıklarla kanser riskini arttırabilir.

**

2. Gazlı içecekler


Gazlı içecekler kilo aldıran boş kalorilerle doludur, bu yüzden de kanser, kemik erimesi, diyabet ve kalp hastalıkları riskini arttırır. Sırf şekersiz gazlı içecek içtiğin için bu konuda endişelenmen gerekmediğini mi sanıyorsun? O halde yanılıyorsun. Şekersiz gazlı içeceklerde kalori olmasa da, yine de sağlığa zararlıdırlar.

**

3. Hazır etler


Öğle yemeğinde hazır kesilmiş sucuk ve kaşarlı sandviçler yemeyi seviyorsan, en iyisi başka bir şeyler yemeye başla. Yapılan birkaç araştırmaya göre hazır et tüketimi ile kanser (özellikle de kolorektal kanser) arasında bir bağ var.

**

4. Şekerli mısır gevrekleri


Çoğu insan kahvaltıda şekerli mısır gevreği yemeyi çok sever. Bu da hiç şaşırtıcı bir şey değil, sonuçta bu mısır gevrekleri rafine şeker dolu. Şekerli mısır gevreklerinin bu kadar popüler olmasıysa büyük bir sorun çünkü bu tür mısır gevreklerini en çok küçük çocuklar yiyor.

**

5. Cips


Tadı kadar trans yağ, tuz ve kalori açısından da yoğun olan cipsler, özellikle yüksek kolesterol olmak üzere pek çok hastalık için risk içeriyor.

**

6. Hazır hamur işleri


Tatlıya düşkün müsün? Sağlıklı ve ev yapımı hamur işlerini seç, hazır tatlılardan uzak dur. Hazır hamur işleri trans yağ ve rafine şeker doludur.

**

7. “Diyet” yiyecekler


Alacağın yiyeceğin aslını değil de “diyet” versiyonunu seçtiğin için akıllıca bir karar vermiş oluyor musun? Ne yazık ki aslında öyle değil. Bu diyet yiyecekler de genellikle fazlasıyla şeker, yapay tatlandırıcı ve yüksek früktozlu mısır şurubu içeriyor.

**

8. Patates kızartması


Çok leziz olsa da, patates kızartması çok sağlıksızdır. Patatesi kızartınca kalori, tuz ve yağ dolu olur. Patates kızartmasını çok seviyorsan, yine de komple bırakmak zorunda değilsin. Fırında pişirip birazcık yağ ve tuz eklesen de olur.

**

9. Dondurma


Hava çok sıcak olunca canın buz gibi bir atıştırmalık mı çekti? Dondurma yerine donmuş yoğurt yemeyi seç. Yağ ve şeker değeri yüksek olan dondurmalar, kolesterol ve diyabet açısından büyük risk demek.

**

10. Peynir


Peynir de yüksek oranda yağ içerdiği için bu listeye eklenmeyi hak etti. Peynir tüketirken bunu göz önünde bulundurun, fazlasıyla işlem görmüş peynir türlerinden ve düşük kaliteli peynirlerden uzak durun.

**

11. Kırmızı et


Sağlıklı kalmak ve uzun yaşamak istiyorsan, olabildiğince az kırmızı et tüketmelisin. Domuz, sığır, kuzu gibi hayvanların etlerinin tüketiminin pek çok kanserle bağlantılı olduğu keşfedildi.

**

12. Fast food ve kızarmış yiyecekler


Aşırı fast food veya kızarmış yiyecek tüketimi hem obeziteye, hem de kardiyovasküler hastalıklara yol açıyor. Bu tür yiyecekleri her gün, hatta her ay bile yememek lazım.

**

13. Beyaz ekmek


Beyaz ekmek hiç de doğal değil. Fazlasıyla işlem gören beyaz ekmeklerin hiç temel besin ögesi kalmamıştır. Ayrıca diyabet gibi pek çok sağlık sorununun gelişmesine de sebep oluyor.

**

14. Mikrodalgada patlamış mısır


Evde sinema keyfi mi yapacaksın? Patlamış mısırını kendin patlat. Mikrodalgada patlatılanlarda diyasetil isminde bir kimyasal var, bu da beyindeki hücreleri yok etmesiyle biliniyor.

**

15. Meyve suyu


Şaşırtıcı olsa da doğru. Meyve suyu, hiç de sağlıklı bir seçenek sayılmaz. Hiç lif olmayan bu meyve sularında normal meyvelerden daha fazla şeker bulunur, hatta bir çok şirket daha da fazla şeker ekler.

**

16. Enerji içecekleri


Enerjin tükenirse enerji içeceği içme. Onun yerine bir kupa yeşil çay iç çünkü enerji içeceklerinin aksine çayda bolca sakaroz, fruktoz, kimyasal madde ve çok aşırı fazla kafein yoktur.

**

https://gelgul.com/iste-duzenli-olar...t&ct=250595772
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.10.2019, 17:37   #2
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İşte düzenli olarak tükettiğin 16 ölümcül yiyecek

Kırmızı et, dondurma ve peynir de var listede. Onları ben yok sayıyorum. Tamam, dondurmayı sık tüketmem ama, arada sırada kırmızı etin, her kahvaltıda (seçici olmak kaydı ile) peynirin yeri ayrı. Üstelik, vücudun ihtiyacı da var.

Nasıl ölümcül olurmuş


Teşekkürler @Kel ali.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.10.2019, 09:11   #3
Çevrimdışı
moonrose
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İşte Düzenli Olarak Tükettiğin 16 Ölümcül Yiyecek

yıkıldım şuan hepsini yiyoruz ama bende kırmızı ete anlam veremedim haftada 2 kez yiyebilirsin demişti daha önce gittiğim diyetisyen çok şaşkınım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz moonrose'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.2019, 01:33   #4
Çevrimdışı
Bursalı68
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İşte Düzenli Olarak Tükettiğin 16 Ölümcül Yiyecek

Merhaba,

Güzel olan ne varsa kötüymüş...Ki genelde de öyle oluyor...

Etin de sorunlu oluşu, sanırım hayvan yemlerinden kaynaklı...Tarımsal yemlerde de zaten sorun var...

Sağlıcakla kalınız...
__________________
Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların bir şey yapmaması kafidir...
Edmund BURKE
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.10.2019, 04:10   #5
Çevrimdışı
HomoLudens
Perinde Ac Cadaver
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İşte Düzenli Olarak Tükettiğin 16 Ölümcül Yiyecek

Listedeki fast food tarzı yiyeceklerin ve bazı maddelerin zararlı olduğu bilinen bir gerçek ancak kırmızı et, doğal üretilen peynir vs. gibi yiyeceklerin aşırıya kaçılmadığı sürece nasıl zararlı olduğunu bilmiyorum. Böyle durumlarda aklıma hep zamanında yayınlanan margarin reklamları ve önce yumurta yemeyin diyenlerin yıllar sonra yumurtasız hayat mı olurmuş hiç a canım temalı konuşmaları geliyor.
__________________
But isn’t strife the core of existence?
and progress the arkhè of our lives?
I won this world with sword and fire
and carved it to my image!
My claim to the throne is just!


  Alıntı ile Cevapla
HomoLudens'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
düzenli, olarak, ölümcül, tükettiğin, yiyecek, İşte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.