Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 16.01.2020, 22:57   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı Mı?

Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı Mı?


Sinameki otu en sık tercih edilen bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Somali, Hindistan ve sudan topraklarında hayat bulan sinameki otu ülkemizde daha çok Akdeniz ve Ege’de bulunmaktadır. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu bitki yanlış tüketildiğinde ne yazık ki zarar verebilecek etkiye sahiptir.

Sinameki otu idrar söktürücü özelliğinden dolayı idrar yollarını enfeksiyonlardan temizler, kabızlığı önler ve ülsere neden olan bakterilerin çoğalmasını engelleyici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda zayıflatıcı özelliğinden dolayı kilo problemi yaşayanlar için oldukça sağlıklı bir içecektir. Ancak yanlış ve fazla kullanımda şifa deposu olan bu bitkisel çay bir takım sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Gün içerisinde aşırı tüketimi bulantı ve kusma gibi problemler yaşamanızı neden olabilir. Uzmanlara göre sinameki otuna alışan bağırsakların, normal işleyişini kaybettiği gözlemlenmiştir. Ayrıca potasyum eksikliği yaşayan ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanan kişilerin dikkatli kullanması önerilir. Çocukların ve gebelerin kullanımı da oldukça sakıncalıdır.



Günümüzün kronik sağlık sorunlardan birisi olan kabızlık, genellikle vücudun ihtiyacından daha az su ve sıvı tüketimi nedeniyle meydana geliyor. Kabızlık sorunun tamamen sona ermesi için sindirim sistemini düzenli ve sağlıklı hale getirmek oldukça önemli. Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, kabızlıkta sıklıkla kullanılan sinemaki çayı hakkında bilgi verdi, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak önemli bilgiler paylaştı.

Öncelikle ilk adım öğünleri düzenli tüketmek. Mümkünse 3 ana öğün, 2-3 ara öğün, ancak mümkün değilse en azından 3 ana öğün tüketilmeli. Aksi durumda metabolizma kendini kıtlıkta hissedip yavaşlıyor. Su tüketimi her zaman önemli ancak kabızlık problemi için su tüketimi özellikle önemli. Günde 2-3 litre su tüketin. Çay, kahve, meyve suyu ve benzer tüketimler ayrı, onları su miktarınız içinde saymayın. Günde 3-4 fincan yeşil çay, adaçayı, mate çayı gibi -mümkünse kendi demlediğiniz- bitki çaylarından destek alın. Çok mecbur kalmadıkça sinameki içeren çay içmeyin, sinamekinin kendisini ise hiç içmeyin.



Zorunlu olmadıkça müshil ilacı kullanmaya hiç başlamayın. Çünkü müshil, sinameki vb. ürünler içinizi boşaltırken, size gerekli su-vitamin-minerallerin ve hepsinden de önemlisi sizi tuvalete çıkaracak olan faydalı bakterilerin de içinizden kayıp gitmesine, üzerine sifon çekmenize neden olur. Böylece iyice kabız olarak, kısır bir döngüye girebilirsiniz.



Her gün bir su bardağı kefir veya prebiyotik yoğurt tüketmeyi alışkanlık haline getirin. Hatta mümkünse kefiri az yağlı sütle kendiniz mayalayın. Birkaç hafta sonra farka inanamayacaksınız. Kefir veya prebiyotik yoğurt tüketemiyorsanız, eczanede gıda takviyesi olarak satılan prebiyotik tozlar alıp her gün yoğurdunuzun içine ekleyebilirsiniz.



Bir süre, muz, patates, şeftali, portakaldan uzak durun, Bunlar yerine hayatınıza armutu sokun, kabuğuyla beraber tüketin. Erik, kiraz, kayısı, hurma gibi meyveler de bu konuda gayet iyi iş görecektir. Kurubaklagillerin gücüne inanın. Mercimek çorbası, barbunya pilaki, kuru fasulye, nohut ve mercimek yemekleriyle ciddi düşünün ve haftada birkaç kez bunları tüketin. Zeytinyağlı sebze yemeklerini de ihmal etmeyin ve salatalarınıza zeytinyağı ekleyin.



Bu ürünler yerine bulgur, kepekli-tam buğday ekmek, esmer pirinç, yulaf gibi ürünleri hayatınızın tam merkezine oturtun, poğaça yapmanız gerekiyorsa onu bile kepekli un veya tam buğday unuyla yapın.



Ayrıca, tuvalete çıkmak tam bir refleks ve alışkanlık işi. Günlük olarak böyle bir alışkanlığınız yoksa, oluşturmanız gerekecek. Kendinize uygun bir zaman dilimi belirleyin. Örneğin kahvaltı sonrası, öğleden önce, akşam yemeği sonrası… ve her gün o vakitte gidip tuvalete oturun, bacak bacak üstüne atıp saat yönünde karnınıza masaj yapın. Gerekirse yarım saat oturun ama alışana kadar bunu yapın.



Akşamdan üç adet gün kurusu kayısıyı bir bardak suya koyun, ertesi gün şişmiş olarak bulacağınız kayısıları yiyin, suyuna da 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip için. Sorun çözülene kadar buna birkaç hafta devam edin.


******

Sinameki Otu | Çayı, Yararları ve Kullanımı

Tıklayınız






__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.2020, 12:08   #2
Çevrimdışı
Kel ali
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı Mı?

Kabızlık için "Acı çehre tohumu" sinamekiden çok daha fazla etkilidir, ayrıca bu tohum zayıflamak isteyenler tarafından çok kullanılmaktadır.

Akşam yatmadan önce 4-5 tane ağzınıza alıp çiğneyerek yutarsanız, sabaha karşı tuvalete zor yetişirsiniz.




Acı çehre tohumu metabolizmayı hızlandırarak hızlı kilo vermeye destek oluyor.
Sindirim sistemi üzerinde etkili olduğundan yağ yakımını da hızlandırıyor ve vücuttan sadece su değil aynı zamanda yağ kitlesinin de uzaklaştırılmasına yardım ediyor.
Acı çehre otunun kötü kolesterolü düşürücü özelliği olduğu da söyleniyor.
Su kaybına neden olduğundan ödem ve şişlik gibi sorunlara çözüm oluyor.
Bu özelliği sayesinde kabızlık sorunu yaşayanların da sorununa çare oluyor.
Acı çehre tohumundan hazırlanan çay içildiğinde tatlı yeme isteği azalıyor.
Hatta sadece tatlı yeme isteğini azaltmakla da kalmayan acı çehre tohumu, iştahın kapanmasına neden oluyor. Bu sayede aşırı iştahlı olanlara da kilo verme süreçlerinde destek oluyor.
Hızlı kilo vermeye yardımcı olsa da acı çehre tohumu bu nedenle vücutta oluşabilecek sarkmaların da önüne geçiyor, cildin sıkı bir şekilde kalmasına yardım ediyor.
Son olarak, acı çehre tohumunun prostat üzerinde de iyileştirici etkileri olduğu söyleniyor.

https://yemek.com/aci-cehre-tohumu/
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.01.2020, 20:19   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sinameki Çayı Bağırsaklar İçin Zararlı Mı?

Herşeyin fazlası vücudumuza zararlı.

Kabız olmak istemiyorsanız yürüyün. Günde 30 dakika kadar yeterli. Bir de Trabzon hurması yiyin derim. Çok faydasını görürsünüz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bağırsaklar, Çayı, için, sinameki, İçin, zararlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.