Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.06.2020, 01:53   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sağlıklı Gibi Görünen 7 Sakıncalı Kahvaltı Efsanesi



Sağlıklı Gibi Görünen 7 Sakıncalı Kahvaltı Efsanesi



Doğru yapılan bir kahvaltı hem vücudunuza enerji verir hem de metabolizmanızı güçlendirir. Ancak bazen sağlıklı olduğunu düşünerek seçtiğimiz bazı kahvaltı alternatifleri bizim için sakıncalı olabilir! Özellikle popüler olduğu için daha çok başvurulan bu tercihleri sizin için sıraladık. İşte sağlıklı bir kahvaltı için dikkat etmeniz gerekenler...



1-Granola

Granola içinde yulaf, kuru yemiş ve kuru meyve bulundurur ve besleyicilik değeri de oldukça yüksektir. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de tercih edilen granola güne başlamak iyi bir alternatif olarak görülüyor. Ancak bahsettiğimiz elbette hazır halde satılanları değil! Hazır granolaların içinde fazla miktarda şeker bulunur ve doymuş yağ içerdikleri için de yeterince sağlıklı değillerdir. Granola tercihimden vazgeçmek istemiyorum diyorsanız endişelenecek bir şey yok çünkü evde kolayca granola yapabilirsiniz. Tahıl, fındık, toz Hindistan cevizi, tarçın ve balı karıştırıp pişirmeniz yeterli!

2-Yağsız ürünler

Gereksiz yere kilo almamak ve yağ depolamamak için yağsız ürünlere başvurmayın! Az yağlı süt ürünlerinin içine, tam yağlı ürünlerin tadını ve lezzetini yakalayabilmesi için katkı maddeleri ilave ediliyor. Aynı zamanda pek çok uzmana göre az yağlı süt ürünleri, metabolik süreçleri de olumsuz etkileyebiliyor. Tam yağlı ürünler vücudunuza zarar vermez hatta daha uzun süre tok kalmanıza da yardımcı olurlar.

3-Yüksek karbonhidratlı kahvaltılık gevrekler

Kahvaltıdan sonra bile hala kendinizi aç hissetmenizin sebebi, belki de yediğiniz yüksek karbonhidratlı kahvaltılık gevrektir. Bu nedenle protein açısından zengin yiyecekleri kahvaltınıza dahil edin. Yumurta bunun için çok iyi bir alternatif olabilir. Yumurta sizin için uygun değilse tam tahıllı karbonhidratlara da yönelebilirsiniz. Bunlar sizi daha uzun süre tok tutacaktır.

4-Yumurta akı

Yumurta akı az miktarda yağ ve dolayısıyla az kalori içerirken sarısında da demir, B vitamini ve D vitamini gibi tüm faydalı bileşenler bulunur. Yapılan çalışmalar da gösterdi ki yumurta beyazını sarısından ayrı tüketmenin kilo kontrolünde bir etkisi yok ve bu yanlış, yumurtadan faydalanmayı da önemli ölçüde etkiliyor. Bu nedenle kahvaltıda tam yumurtalı omlet ya da bütün bir haşlanmış yumurta bulundurmaktan çekinmeyin.


5-Portakal suyu

1 bardak portakal suyu, onu elde edene kadar kaç portakal kullanıldığını öğrenene kadar kulağa oldukça sağlıklı geliyor. Meyve suları her zaman yüksek şeker içeriklidir ve posa bakımından da fakirdir. Bu yüzden suyunu içmek yerine meyvenin kendisini yiyin. Bu size vitamin ve lif desteği de sağlar.


6-Kahvaltılık bar

Çoğu kahvaltı barı, şeker ve doymuş yağlarla doludur ancak herhangi bir protein içermez. Sabahları kahvaltı hazırlamak için zamanınız yoksa önceki geceden bunu düşünün. Evdeki malzemeler ile bir bar hazırlamak aslında hiç de zor değil.


7-Hızlı atıştırmalıklar

Sağlıklı bir beslenme hakkında konuşurken zamanı da es geçmemek gerekiyor. Bir yerlere yetişirken yani hareket halindeyken kahvaltı için atıştırmalık bir şeyler alarak bu öğünü geçiştirmek sizi pek çok şeyden mahrum bırakır. Mini bir kahvaltı yaptıysanız ya da hiçbir şey yemediyseniz yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar aldığınızdan emin olun: Fındık, doğal yoğurt veya meyve... Tabii atladığınız bu öğünü daha sonra protein bakımından zengin bir yemek ile telafi edin. Tüm gün içinizi kemirecek açlıktan ancak bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2020, 01:58   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağlıklı Gibi Görünen 7 Sakıncalı Kahvaltı Efsanesi

En güzeli klasik Türk kahvaltısı. Peyniri, zeytini, salatası, reçeliyle hem sağlıklı hem de doyurucu. Tabi kararında tüketmek şartıyla.

Teşekkürler canım.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2020, 22:23   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağlıklı Gibi Görünen 7 Sakıncalı Kahvaltı Efsanesi

Arada bir süt ile yulaf ezmesi ve bir kaç taze meyve karıştırırım. Çoğunlukta klasik, zeytinli peynirli, tere yağlı ballı yumurtalı yaparım kahvaltımı.


Her şeyi döktüm ortaya

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.06.2020, 22:35   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Sağlıklı Gibi Görünen 7 Sakıncalı Kahvaltı Efsanesi

Gevrek hiç yemedim. Sabah kahvaltısında gevrek yiyen arkadaşlarım vardı, hepsi de kiloluydu. Kesin şu gevrekleri diye kızardım ama alışkanlıklarını değiştirmek zor oluyor herhalde. Onların yanında ben gene sağlıklı kahvaltı yapıyormuşum.

Tek sağlıksız diyebileceğim, ekmeği sabahları kızarmış olarak tüketiyorum. Öğlen ve akşam yemeğinde ekmek yememeye çalışıyorum.

Teşekkürler canım.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
efsanesi, gibi, görünen, kahvaltı, sağlıklı, sakıncalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.