Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.12.2020, 15:59   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Sorun Ağır Metal Zehirlenmesi Olabilir | Ağır Metal Detoksu

Sorun Ağır Metal Zehirlenmesi Olabilir



Arseniğin bir zamanlar kozmetik amaçlarla kullanıldığını biliyor muydunuz? Avrupa'da 19. yüzyılda güzelliğin en önemli kriterlerinden biri beyaz tenli olmaktı. Ne kadar beyaz tenli ve solgunsanız o kadar güzel olduğunuz kabul edilirdi. Kadınlar her gün azar azar arsenik içerek ideal güzelliğe ulaşabildiklerini fark ettiler. Arsenik ten rengini beyazlaştırıyordu. Kadınlar daha beyaz olabilmek için arsenik kullanmaya başladılar. Toplumun üst tabakalarında yaygın olan bu moda sayesinde etraf sık sık bayılan, sağlıksız, beti benzi atmış, mutsuz, melankolik kadınlarla dolmuştu. Bunun nedeni arsenik zehirlenmesiydi. Arsenik, depresyona yol açar ve intihar eğilimi yaratır.

Bugün de ağır metallerle zehirleniyoruz ama farkında olmadan!
Modern yaşamda çeşitlilik bol: Alüminyum, kurşun, civa, krom, nikel, siyanür, silisyum, manganez, uranyum... Ve liste böyle uzayıp gidiyor.

İşte karşınızda, kanserden kemik erimesine, bağışıklık sistemi hastalıklarından anemiye, depresyondan şizofreniye kadar pek çok ciddi sorunun arkasında mutlaka araştırılması gereken, ruhsal ve fiziksel sağlığı tehdit farkeden bir neden daha: Ağır metal zehirlenmeleri

Öyle düşündüğünüz gibi nadir görünen bir durum değil bu. Çevre kirliliği, kabuklu deniz ürünleri ve büyük balıklar, yapışmaz kaplamalı mutfak eşyaları, bazı içme suları, amalgam dolgular, tarım ilaçları, ağır metallerle kirlenmiş topraklarda yetişen sebze ve meyveler, üretim aşamasında ağır metaller kullanılan cam ve kristal bardaklar, kökeni belli olmayan şaşırtıcı derecede ucuz tekstil ürünleri, kurşunkalemler, cilalar...

Yani gündelik yaşamın her köşesini sarmış bir tehlike söz konusu. Tabii ki yukarıdaki maddelere dikkat ederek önlem almak mümkün, ne de sizi çevreleyen tüm ağır metal tehdidi üstünde kontrol sahibi olmak.

Misal arkadaşınıza yemeğe gittiniz, önünüzde alüminyum folyo içinde ya da teflon tavada pişmiş bir yemek getirdi. Nereden haberiniz olacak? Olması mümkün değil.


Metal Yorgunluğu
Kliniğime gelen hastalarımda ağır metal zehirlenmesine son derece sık rastlıyorum. Doktor doktor dolaşmış derdine çare bulamamış hastalarda bir de bakıyoruz ki sorun ağır metal zehirlenmesi. Altı üstü bir kan testi isteyip, teşhis koymak bu kadar mı zor?

Özellikle bağışıklık sistemi hastalıklarında, kronik kansızlık, romatizma ve depresyon vakalarında, sorunun arkasında ağır metal zehirlenmesi olma ihtimali mutlaka göz önüne alınmalı. Araştırmalar depresyonla en çok ilişkilendirilen ağır metallerin başında kurşun ve cıvanın geldiğini gösteriyor.

Söz konusu iki maddenin kaynağını araştıracak olursak karşımıza yine endüstriyel fabrikaların yarattığı çevre kirliliği, amalgam diş dolguları, eski galvaniz su boruları çıkıyor. Hatta içtiğiniz sigara bile vücutta biriken ağır metaller içeriyor. Çevre kirliliği kontrol etmenin zor olduğu faktörler arasında.



Ama öte yandan diş hekimlerinin kullandığı amalgam dolguları aklım almıyor. Göz göre göre insanları ağır metal zehirlenmesine mahkum ediyorlar.

Senelerdir bu dolguların içindeki cıvanın sağlık üstündeki etkileri biliniyor ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Sadece ucuz ve dayanıklı diye amalgam dolgular yapılmaya devam ediliyor. Sağlığınızın kontrolünü ele alın ve dişlerinize amalgam dolgu yapılmasına asla izin vermeyin; olanları da çıkarttırarak sağlıklı alternatiflerle değiştirilmesini isteyin.

Ağır metaller ve depresyon arasındaki ilişkiye bakacak olursak; Bunlar- özellikle de cıva ve kurşun- hücresel metabolizma için gerekli olan enzim ve proteinleri etkileyerek beyinde dejenerasyona yol açıyor. Bir araştırma için, 20 sene önce, henüz küçük bir çocukken kurşun zehirlenmesine maruz kalmış 281 kişi ile 287 sağlıklı yetiştin karıştırılıyor. İki grup incelendiğinde kurşun zehirlenmesine maruz kalanlarda psikiyatrik problemlerin önemli ölçüde fazla olduğu görülüyor. 1987 kişinin yer aldığı, beş seneye yayılmış geniş kapsamlı bir başka araştırmadan elde edilen bulgular da farklı değil.

Kan ve kemiklerindeki kurşun birikimi incelenen katılımcılarda, değer ne kadar yüksekse depresyon, anksiyete, şiddete eğilim ve panik atak gibi psikolojik sorunların görülme sıklığının da o kadar arttığı gözleniyor.



''Kanı anladık da, kemikler neden inceliniyor?'' diye soracak olursanız: Çünkü bu metalin kandaki ömrü sınırlı, ama kemiklerdeki durum farklı. Seneler önce maruz kalınan kurşun kemiklerde saklanıyor ve kana karışmaya devam ediyor. Yani, kan değeri kısa vadede maruz kalınan kurşunla, kemiklerde birikmiş ve düzenli olarak kana salınan kurşunun toplamını gösteriyor. Bu nedenle kemiklerde biriken kurşunun değerini ölçmek anlamlı.






Ağır metallere karşı spirulina
Peki diyelim ki depresyonununuzun, halsizliğinizin nedeninin ağır metal zehirlenmesi ortaya çıktı, ne yapacaksınız? Kimyasal tıp, size tabii ki kimyasal ajanlar verecektir. Kimyasal ajanlarla uygulanan bu tedavi ayrım gözetmeden zararlı zararsız vücuttaki tüm metalleri atar. Demir, bakır, selenyum gibi yaşamsal minerallerden mahrum kalmak vücut fonksiyonlarını son derece olumsuz etkiler.

Ben bunun yerine yan etkileri olmayan spirulina gibi zararlı metalleri bağlayarak vücuttan atan bitkisel ekstreler kullanıyorum. Söz açılmışken son derece ilginç organizma olan spirulina hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

İsmini Latince Spiralden alan bu tek hücreli yosunun 9. yüzyılda bir besin kaynağı olarak kullanıldığına dair bulgular mevcut. 16. yüzyılda ise Aztekler tarafından spirulina hasat edildiğini biliniyor. Modern dünya tarafından tekrar keşfedilişi ise 1950'li yıllarda Güney Amerika'ya yapılan bilimsel bir keşif gezisine rastlar. Ancak ticari bir ürün olarak algılanması 1970'lerde bir Fransız şirketinin büyük ölçülerde spirulina yetiştirmesiyle gerçekleşiyor.


Bugün eşsiz besleyici özellikleri ile tüm dünyada birçok hastalığı tedavi etmek, önlemek için kullanılırken, yakın gelecekte de dünyadaki açlığı sona erdirecek sürdürülebilir bir besin kaynağı olabileceği bilim insanları tarafından ciddi ciddi tartışılıyor.

İşte ağır metalleri vücuttan atmak için gerçekten son derece şaşırtıcı özelliklere sahip olan bu yosundan üretilmiş fitoterapi ürünlerini kullanıyorum ve spirulina tedavisini bir detoks programı ile destekliyorum. Unutmayın bu arınma öyle sabahtan akşama olacak bir şey değil. Ağır metallerin vücuttan temizlenmesi 6 aydan daha uzun bir zaman alır ve takip edilmesi gereken bir süreçtir.



Ağır Metal Detoksu
Hepimiz ister isteme ağır metallere maruz kalıyoruz. Doğru seçimler, yerinde önlemlerle bunu hafifletebilirsiniz ama tamamen kaçmak mümkün değil. Dünyada zehirlenmemiş bir köşe kalmadığına göre herkesin, özellikle de depresyona yatkınlığı olanların bu kürden faydalanmalarını, bu bir haftalık kürü üç ayda bir uygulamalarını öneriyorum.

Kahvaltı
  • Yeşil çay (şekersiz)
  • 10 adet zeytin
  • Kahvaltı salatası: Mevsim yeşillikleri, zeytinyağı, limon suyu, ve ev yapımı elma sirkesi ile hazırlayın.
  • 3 adet ceviz
  • 3 adet kuru kayısı
  • 10 adet badem
Ara Öğün:
  • 1 bardak vücuttan ağır metalleri atan detoks içeceği
Öğlen Yemeği
  • Haftada 4 gün 1 porsiyon kuru baklagil
  • Haftada 3 gün 1 porsiyon sebze yemeği
  • Salata: Sınırsız, dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Mevsim yeşillikleri, zeytinyağı, limon suyu ve ev yapımı elma sirkesi ile hazırlayın.
  • 3 adet ceviz
Ara Öğün
  • 1 bardak vücuttan ağır metalleri atan detoks içeceği
  • Akşam yemeği
  • 1 kase çorba
  • 1 porsiyon sebze yemeği
  • Salata: Sınırsız, dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Mevsim yeşillikleri, zeytinyağı, limon suyu ve ev yapımı elma sirkesi ile hazırlayın.
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
Ara Öğün
  • 1 bardak vücuttan ağır metalleri atan detoks içeceği


Ağır metalleri vücuttan atan detoks içeceği tarifi
  • 1 adet orta boy havuç,
  • 1 adet küçük boy pancar,
  • 10 sap taze ıspanak,
  • 7 sap fesleğen,
  • 1 kereviz sapı,
  • 1 portakal,
  • 2 parmak büyüklüğünde taze zencefil kökü,
  • 1 limon ve
  • 1 fincan içme suyunu katı meyve sıkacağından geçirin ve her gün taze olarak hazırlayın.
Kaynak: Mutluluk Kürleri Dr. Ümit Aktaş
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ağır, detoksu, metal, olabilir, sorun, zehirlenmesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.