Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.10.2009, 12:38   #1
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat



Havaların soğumasıyla birlikte hava kirliliğinin artması, toplu taşıma araçlarında uzun geçen zaman ve okulların açılması birçok mikrobik hastalığın daha sık görülmesine sebep oluyor. Göztepe Medical Park Hastanesi iç hastalıkları uzmanı Dr. Yavuz Furuncuoğlu, kış hastalıklarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

Soğuk algınlığı-nezle: Çocuklarda sık görülür. Bebekler, bağışıklık sistemi bozuk olanlar ve yaşlılarda ölümcül seyredebilir. Belirtileri, kuru ve kaşıntılı boğaz ağrısı, burunda akıntı ve tıkanma, hapşırma, boğazda yanma ve öksürüktür. Yüksek ateş çıkabilir. Korunmak için kapalı yerlerden mümkün olduğunca uzaklaşın ve sık sık ellerinizi yıkayın.

Farenjit-tonsilit: Başta boğaz ağrısı ve gıcık vardır. Burun tıkanıklığı, akıntı, öksürük ve ateş de eşlik edebilir. Üç-dört gün sonra rahatlama olur, 1 hafta içinde geçer. Sadece bademciklerin iltihabına tonsilit denir. Grip virüsüne bağlı olarak gelişen farenjitte kas ağrıları, öksürük, baş ağrısı ve ateş de vardır.

Beta mikrobu: 5-15 yaş arasında sık görülür. Boğaz ağrısı ve ateş ani başlar. Bademcikler üzerinde kızarıklık vardır. Küçük dil kızarık ve şiştir. Damakta ufak kanamalar vardır. Bazen kızıl şeklinde döküntü ve ağrılı lenf bezi şişmesi de eşlik edebilir.

Larenjit, trakeobronşit-krup: En sık çocuklarda görülür. Nefes darlığı, solunum güçlüğü, ses kalınlaşması veya kısılması, köpek havlaması tarzında öksürük olur. Bakteriyel enfeksiyon sonradan üzerine binebilir. Ateş eşlik edebilir. Nefes darlığı ciddi boyuta ulaşırsa kan oksijeni düşebilir ve hastaneye yatırmak gerekebilir.

Sinüzit-otitis media: Ortakulak iltihabına otitis media, yüzdeki kemiklerde bulunan hava boşluklarının iltihabına sinüzit denir. Burun tıkanıklığı, baş ağrısı ve basınç hissi, koyu burun akıntısı, diş ağrısı, ateş, öksürük şikâyetleri oluşur. Tedavi edilmezse beyin absesi ve ölüme kadar varabilir.

Bronşit ve zatürre: Akciğere giden hava borularının iltihabına bronşit, akciğer iltihabına ise zatürre denir. Akut bronşit kısa süre önce gelişmiştir. Öksürük ile ortaya çıkar. Balgam, ateş olaya eşlik eder. Kronik bronşit veya KOAH ise genellikle kış aylarında azar.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.10.2009, 13:15   #2
Çevrimdışı
nur@n
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat

Amann dikkat..!!
  Alıntı ile Cevapla
Eski 22.10.2009, 17:07   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bulaşıcı Hastalıklara Dikkat

Smyrnacığım, raporlu olup evde oturmak yaramadı mı sana ne?

Habire hastalık konusu açıyorsun

Kalk artık gez dolaş biraz, gördüğün yerleri anlat bize
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bulaşıcı, hastalıklara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.