Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.09.2010, 08:22   #1
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadın ve Erkekler İçin Kanserden Korunma Yolları

Kanserden korunmanın 8 yolu



Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Teknoloji Araştırma Merkezi (TEKAM) Müdürü Prof.Dr. Muammer Kaya, kadın ve erkeklerin kanseri önlemek için yapması gereken 8 uyarıyı dikkate almaları gerektiğini söyledi.


Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı sıralanan bu uyarılar şöyle:
Kadınlar İçin Öneriler


  • Sigara içme ve/veya duman altı olma. (Akciğer, lösemi ve diğer kanserlerin en önemli nedenlerinden biri sigara ve bu yüzyıl 1 milyar kişiden fazlası tütünden öldü.)
  • Güvenli cinsel ilişkide bulun ve ilişkide bulunduğun kişi sayısını sınırla. (AIDS ve rahim kanserleri riski bu şekilde azalabilir.)
  • Düzenli pap smear (rahim kanser) testi yaptır. (Rahim kanser riski azalır.)
  • Alkol kullanma (Alkol kullanan kadınlarda kanser daha fazla gelişmektedir, Günde 2-5 kadeh içki alan kadınlar 1.5 kat hiç içmeyen kadınlara oranla kanser riskine sahiptir.)
  • Hareket et (Günde en az 30 dakika ve haftada en az 5 gün egzersiz yap)
  • Hassas bir diet yap (Düşük hayvansal yağlı, meyve ve sebzesi çok diet yapma riski azaltır. Meyve ve sebzeler antioksidantlar nedeniyle bir çok kanser riskini azaltır. Yağlar obezite yapar bu da kansere davetiye çıkarabilir. Sağlıklı kilonuzu muhafaza ediniz.)
  • Güneş ışınlarından korun (Dış ortamda çalışan kadınlar mutlaka güneş gözlüğü kullanmalı. Çok sıcak saatlerde dışarıda dolaşmayın. Aşırı güneşlenme ve bronzlaşmadan kaçının. Her yıl bir milyon kişi cilt kanserine yakalanıyor.)
  • Ailenin kanser tarihçesini bil (Risk faktörünü belirle, bazı kanser türleri kalıtsal olabiliyor. Doktorunu uyar buna göre testler yaptır. Özellikle meme, kolon, yumurtalık kanserlerini ailenizde kontrol edin.)

Erkekler için 8 öneri


  • Sigara-alkol içme ve duman altı olma. (Akciğer, lösemi ve diğer kanserlerin en önemli nedenlerinden biri sigaradır ve bu yüzyıl 1 milyar kişiden fazlası tütünden öldü.)
  • Güvenli cinsel ilişkide bulun. (AIDS, penis ve anal kanserler korunmasız seksten kaynaklanır.)
  • Prostat sağlığına dikkat et (Prostat kanserinden korunmak için 1 dakikalık inceleme yeterli.)
  • Spor salonlarına git (Düzenli eksersiz birçok kanseri önleyebilir.)
  • Hassas bir diet yap (Düşük hayvansal yağlı, meyve ve sebzesi çok diet yapma riski azaltır. Meyve ve sebzeler antioksidantlar nedeniyle birçok kanser riskini azaltır.)
  • Güneş ışınlarından korun (Dış ortamda çalışan erkekler mutlaka güneş gözlüğü kullanmalı. Her yıl bir milyon kişi cilt kanserine yakalanıyor.)
  • Testislerini her ay kendin kontrol et (Kendi kendine inceleme yaparak riski azalt.)
  • Ailenin kanser tarihçesini bil (Risk faktörünü belirle, bazı kanser türleri (göğüs, kolon vs) kalıtsal olabiliyor. Doktorunu uyar buna göre testler yaptır.)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
erkekler, için, kadın, kanserden, korunma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.