Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.07.2011, 18:47   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Size Uygun Diyeti Seçin !

Hangi Diyet Sizin Damak Tadınıza ve İradenize Uygun?



Şu bir gerçek ki, tatil mevsiminde çoğu insan yediğini içtiğini saymaya, kalori hesabı yapmaya veriyor kendini. Öyle ya incecik yaz kıyafetlerden, dahası mayo ve bikinilerden taşan yağları gizlemek mümkün değilken, tek çare bu yağlardan kurtulmak.

Hummalı diyet programı arayışı sürenler bakalım, içlerinden hangisi size göre? Damak tadınıza ve iradenize göre karar vermeniz için, karşınızda 7 çeşit diyet…

*****


Akdeniz diyeti







Sağlıklı, daha az işlenmiş yiyeceklerin yendiği, daha doğal bir yeme şekli anlamına geliyor bu diyet.

Kırmızı ette kısıtlı, margarin ve katı yağlardan yoksun; tam tahıllar (bulgur, kuru baklagil, esmer unlar, makarna...), kuruyemiş, mevsiminde taze meyve-sebze, beyaz et ağırlıklı bir beslenme şeklini kapsıyor. Diyette kullanılan tek yağ, zeytinyağı.

*****


Atkins diyeti




“Karbonhidrat seviyesi düşürülerek vücudun enerji gerektiğinde yağları yakması”nı temel alan bir zayıflama programı Atkins diyeti. Kalori hesabı yerine gram hesabı yapıyor. Et, yumurta, peynir gibi protein içeren yiyeceklerden aşırı olmayacak miktarda ve ekmek, hamur işi, bazı meyveler gibi karbonhidrat içeren yiyeceklerden çok az yemek üzerine kurulu bir beslenme planı.

Dr. Atkins, protein ve yağ içeren yiyeceklerden zengin ve karbonhidrat içeren yiyeceklerden az yiyerek kolaylıkla kilo verilebileceğini iddia ediyor.

*****

Karatay diyeti





Prof. Dr. M. Canan Efendigil Karatay’ın kendi adını verdiği diyet, çoğu diyette yasaklanan kırmızı et, tereyağı, yumurta, pastırma, kuru fasulye ve turşu ve kuruyemişleri bilimsel gerçeklerle serbest bırakıyor. Bu diyetin temelinde, düşük glisemik indeksli besinlerin tüketilmesi, leptin ve insülin direncini kırmak üzere beslenme planı yer alıyor.

Dr. Karatay, “Eğer kilo vermek ve verdiğiniz kiloda kalmak istiyorsanız; kilo verirken halsizlik, bitkinlik, isteksizlik ve yorgunluk hissetmeden, mutlu ve enerjik bir şekilde yaşamayı arzuluyorsanız; unutkanlık şikayetlerinden kurtulmayı, düşüncelerinizin berraklaşmasını ve yaptığınız işe kolaylıkla konsantre olmayı hedefliyorsanız bu diyeti uygulayabilirsiniz” diyor.

*****



Taş Devri diyeti





Prof. Dr. Ahmet Aydın, Taş Devri diyetinin temelinde endüstriyel tuzaklara kapılmadan “hakiki” yiyeceklerle beslenme planının yer aldığını belirtiyor. Dr. Aydın’a göre kalorisi düşük diyetlerin başarıya ulaşma olasılığı düşük. Çünkü şişmanların vücut yağlarını yakmaları için insülinlerinin düşük olması gerekiyor. Dolayısıyla hızlı emilen şekerleri (un, şeker, meşrubat) diyetten çıkarmak gerekiyor.

Bu diyette geleneksel usüllerle yapılmış sucuk, kavurma, pastırma serbest. Et konusunda bir kısıtlama yok. İstediğiniz kadar yumurta da yiyebiliyorsunuz. Tuz, şeker, fasulye, patates, süt yasaklılar listesinde.

*****

Dukan diyeti





Beslenme Uzmanı Pierre Dukan’ın kendi adıyla lanse edilen Dukan diyeti, tam bir protein diyeti. Yağsız proteinleri, süt ürünlerini, balık ve kümes hayvan etini içeriyor.

Diyetin ilk aşamasında sadece et, balık, yumurta ve yağsız süt ürünlerini tüketiyorsunuz. Bu aşama, ilk 10 günü içeriyor. İlk beş gün içinde 3 kilo vermeniz bekleniyor. Sonraki aşamalarda sadece protein günleri, sonra sebze ile birlikte protein günleriniz oluyor.

Bu diyette sığır, dana, hatta tavşan eti, tavuk ve hindi eti ile tüm kabuklu deniz hayvanlarını yiyebiliyorsunuz.

*****

Fark etmeden zayıflama diyeti



Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez’in fark etmeden zayıflama diyeti, haftada 0.5-1.0 kg kilo kaybetmeyi planlıyor. Bu diyette, tiroit problemi olmayanlara haftanın bir veya iki günü dört köfte kadar hindi eti öneriliyor. Tuzsuz yer fıstığı, ceviz, badem ve fındık gibi yağlı tohumların, ara öğünlerde bir avuç kadar alınması vücutta yağ yakınımın artmasına yardımcı olduğundan diyete dahil ediliyor.

Selahattin Dönmez’in diyetinde ayrıca salatalara nar tanesi veya nar ekşisi koymak da önemli bir kıstas. Çünkü nar, içerdiği antioksidan aktif maddelerle bağışıklık sisteminizi koruyarak daha sağlıklı kilo vermenize yardımcı oluyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
diyeti, seçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.