Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > Sağlığımız İçin Püf Noktaları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.11.2012, 23:16   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çürükleri Tedavi Etmenin 8 Yolu

Çürükleri Tedavi Etmenin 8 Yolu





Buz Koyun






Cilt yarılmamışsa çürüyebilecek her çarpmaya buz koyun. Buz kan damarlarını daraltır ve bölgeye daha fazla kan akışını önler. Buz torbası da şişmeyi azaltır, bölgeyi uyuşturur ve ağrıyı azaltır. Cildi korumak için buz torbasını ince bir bezle sarın, çürüğün üstüne mümkün olduğunca hızlı koyun ve orada 15 dakika tutun. Şişliğin ciddi bir çürüğe dönüşeceğinden şüpheleniyorsanız bu buz tedavisine ilk 24 saat her 2 saatte bir devam edin. Cildinizin doğal olarak ısınmasına izin verin ve buz torbalarının arasında sıcaklık uygulamayın.






Sonra Sıcak Uygulayın






24 saat sonra, kan damarlarınızı genişletmek ve bölgedeki dolaşımı artırmak için ısı kullanın. Sıcak kompresler çürükten kanı kaldıran vücudun doğal mekanizmalarını hızlandırmaya yardım edebilirsiniz.






Kapalı ve Temiz Tutun





Çürüğü kaplayan deriye dokunmayın. Cilt çoktan ayrılmışsa sabun ve suyla temizleyin, ardından reçetesiz antibiyotik merhem veya vazelin sürün. Sonra yapışkanlı bantla kapatın.






Ayaklarınızı Kaldırın




Çürükler küçük kan depolarıdır. Kan da her sıvı gibi aşağı doğru akar. Eğer ayakta çok durursanız çürükte toplanan kan yumuşak dokularınıza akıp dolacak başka yerler bulacaktır. Ayakları kaldırmak şişkinliğin inmesine de yardımcı olur.

hemensaglık.com



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2012, 23:20   #2
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çürükleri Tedavi Etmenin 8 Yolu

Biraz C Vitamini Alın






Vücudunuzda kolayca çürük oluşuyorsa C vitamini eksikliğiniz olabilir. C vitamini cildinizde kan damarlarınızın etrafında koruyucu kolajen doku üretmeye yardımcı olur. Yüzünüz, elleriniz ve ayaklarınız mesela kalçalarınızdan daha az kolajen içerir, o yüzden bu bölgedeki çürükler genelde daha koyu renklidir. Vücudunuzda kolayca çürük oluşuyorsa kolajeninizi üretmeye yardımcı olmak için günde üç kere 500 mg C vitamini almanız öneriliyor. Alımınızı C vitamini yönünden zengin gıdalar, örneğin turunçgiller, yeşil yapraklı sebzeler ve kırmızıbiber yiyerek de artırabilirsiniz.






K Vitamini Krem Sürün





K vitamini, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olarak hem içeriden hem dışarından çürümeyi azaltır. Çürüğün daha hızlı açılması için günde birkaç kere üstüne K vitamini sürün. K vitamini yönünden zengin gıda alımınızı artırarak da çürümeyi azaltabilir veya şiddetini hafifletebilirsiniz. Koyu yeşil sebzeler, alfaalfa (kaba yonca), brokoli ve deniz yosunu K vitamininin iyi kaynaklarındandır.





İlaçlarınıza Dikkat Edin





Kalp hastalığını önlemek için aspirin veya kan inceltici alan kişiler bir şişliğin çürüğe dönüştüğünü keşfederler. İltihap önleyiciler, antidepresanlar ve astım ilaçları gibi ilaçlar cildin altındaki pıhtılaşmayı engelleyip daha büyük çürüklere yol açabilirler. Alkolikler ve uyuşturucu bağımlılarında da daha kolay çürük oluşur. Sizi çürümeye yatkın hale getiren ilaçlar alıyorsanız doktorunuza bunu anlatın.






Bromelain Takviyesi Deneyin





Çoğu sağlıklı besin mağazasında bulunan bu hindistancevizi özü iltihap ve ağrıya neden olan proteinleri “sindirir”. Öğünlerden önce suyla 1-2 gram alın.






  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 29.11.2012, 00:03   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Çürükleri Tedavi Etmenin 8 Yolu

Ciddi vaziyette çürükük yaşamadım. Buz tedavisi yapıldığını biliyordum. Diğerlerini de öğrenmiş oldum.

Teşekkürler Başakça
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alfaalfa, ayakları kaldırmak, bromelain takviyesi, buz koyun, c vitamini, damarlar, fazla kan akışı, ilaçlara dikkat, k vitamini, kaba yonca, kanın pıhtılaşması, kolajen, kompresler, kırmızı biber, mekanizma, sürün, yapışkanlı bant, yeşil yapraklı sebze, şişlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.