Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Salatalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.09.09, 10:37   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Yoğurtlu Elma ve Ceviz Salatası

Yoğurtlu Elma ve Ceviz Salatası




İçindekiler:
  • 2 kırmızı elma (küp küp doğranmış)
  • Yarım limonun suyu
  • Varsa 2 kereviz sapı (küp küp doğranmış), (markette sadece sapları amerikan kerevizi diye satılıyor)
  • Yarım su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • 2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • Yarım su bardağından biraz az yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanıışı:
  • Elmaları bir kasede limon suyuyla karıştırın. Kereviz saplarını, cevizi ve üzümü ekleyip karıştırın.
  • Yoğurdu ayrı bir kasede hafif çırpın. Elmalı karışıma ekleyin. Tuz ve karabiber serpin.
Afiyet Olsun..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.09, 10:39   #2
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Saraya

Saraya Tatlısı




İçindekiler
  • 1 paket tost ekmeği
  • 125 gr tereyağı
  • 2 bardak süt
  • 5 kaşık irmik
  • 180 gr krema

Şurubu İçin :
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 bardak su

Hazırlanışı:
  • Tost ekmegini blenderdan geçirin.
  • Yağı eritip ekmekle iyice yoğurun, karışımı yuvarlak tepsiye iyice bastırın.
  • İki bardak sütle irmiği pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın, ekmeğin üzerine yayın. Fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Şurubu kaynatıp soğutun.
  • Pişen tatlıyı servis tabağına ters çevirin, şurubu kaşık kaşık yavaşça üzerine dökün.
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.09, 10:42   #3
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Ev Yapımı Sürme Çikolata

Ev Yapımı Sürme Çikolata



Açıklama - Notlar

  • Sürme çikolatamızın lezzetli olması için fındıkları mutfak robotunda iyice çekmek gerekir. Fındıklar önce toz haline gelecek, daha sonra çekmeye devam ettikçe yağlarını bırakıp istediğimiz macun kıvamına gelecektir. Robot haznesinin dış yüzeyine yapışan fındıkları arada bir spatulayla karıştırın.
  • İlk denemenizden sonra, ağız tadınıza göre şeker miktarıyla çok az oynayabilirsiniz.
  • Çikolatayı eritmek için diğer bir yöntem, çikolatayı mikrodalga fırında bir mikrodalga kabında yüksek ayarda 2 dakika ısıtmaktır.
  • Hazırladığımız karışımı ekmek üzerinde, krep içinde kahvaltılarda kullanabileceğiniz gibi pastalarınızda sos olarak kullanabilirsiniz.

İçindekiler:
  • 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
  • Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun.
  • Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
  • Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin.
  • Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin.
  • Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır.
  • Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz.
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.09, 10:53   #4
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Portakal Şekeri

Portakal Şekeri Tatlısı


Açıklama :
  • 1 cup = 250 ml'lik su bardağı
  • 1 tbs = 15 ml'lik yemek kaşığı

İçindekiler :
  • 3 adet kalın kabuklu ve iri portakal
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal likörü ya da Grand Marnier

Hazırlanışı :
  • Portakalları iyice yıkayın. Keskin bir bıçakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun. İçindeki etli kısmı bıçakla iyice alın. Kabukları ince ince doğrayın.
  • Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun. Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın.
  • Kaynamaya başlayınca (ki bu süre 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün.
  • Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın. Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin.
  • Bir sos tenceresinin içine kabukları, 1.5 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 1.5 saat pişirin. Diğer aşamaya geçin.
  • Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın.
  • Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin. Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın.
  • Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın. Çikolata donunca servis yapın.

nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.09, 10:54   #5
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Kabak Tatlılı Pasta

Kabak Tatlılı Pasta


Pasta İçin :
  • 2 kg kabak ile yapılmış kabak tatlısı
  • 1 paket (175 gr) pötibör bisküvi
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Üzerine :
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi veya krem şanti

Hazırlanışı:
  • Kabak tatlısını hazırlayıp soğutun. Soğuduktan sonra suyunu süzüp çatal yardımıyla ezin.
  • Bisküvileri büyük parçalar halinde kırın. Dövülmüş ceviz ile birlikte kabak tatlısına ekleyip karıştırın.
  • Dar bir dikdörtgen borcamın (yuvarlak da olabilir) tabanını kenarlardan sarkacak şekilde streç ile kaplayın.
  • Karışımı borcama boşaltıp üzerini düzleyin.
  • Pastayı buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman dikdörtgen bir tabağa ters çevirin.
  • Üzerini hindistan cevizi veya krem şanti ile süsleyin.
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.09, 10:55   #6
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Çilekli Limonlu Cheesecake

Çilekli Limonlu Cheesecake




Açıklama:

  • Eti'nin Burçak bisküvisi haricinde diğer bisküvilerde (ve markalarda) vanilya kokusu çok fazla ön plana çıktığı için hoş olmuyor.
  • Tereyağı tercihimi Ülker İçim'den yana kullandım. Diğer markalarda bisküvi kısmı sert bir hal aldı ve tereyağı aromasını elde edemedim.
  • Daha yoğun bir tatlı isteyenler şeker oranını yükseltebilirler.
  • Sağlıklı beslenmek isteyenler, kilo almak istemeyenler ve diyet yapanlar için, içindekiler kısmında kalori bilgileri verilmiştir.

İçindekiler:
  • 1 paket çilekli labne peyniri (420 kl)
  • 1 paket sade labne peyniri (400 kl)
  • 1/2 limon suyu (7 kl)
  • 1/2 su bardağı çiğ krema (166 kl)
  • 4 kaşık tereyağı; eritilmiş (824 kl)
  • 2 adet burçak bisküvi (1442 kl)
  • 2+2 çorba kaşığı toz şeker ( 480 kl)

Hazırlanışı:

Taban Kısmı :
  • İki paket bisküvi doğrayıcıdan geçirilip, derin bir kaba alınır, erimiş tereyağı ve 2 kaşık toz şeker ile iyice özleşene kadar karıştırılır.
  • Geniş bir pasta kabına dökülür ve spatula ile bastırılarak sıkışması sağlanır.
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır.

Krema Kısmı :
  • Sade ve çilekli labneler derin bir kaba boşaltılıp, 1/2 limon suyu ve 2 kaşık şeker ile karıştırılır.
  • Temiz bir kapta yarım su bardağı krema hafif baloncuklar oluşana kadar çırpılır ve labneli karışıma ilave edilir. Oluşturulan karışım spatula ile karıştırılıp daha önce hazırlanmış olan bisküvili tabanın üzerine hafif hareketler ile yaydırılır.
  • Üzeri düzeltilir ve en az 1 saat buzlukta, ardından da 2 saat buzdolabında bekletilir.
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ceviz, salatası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kereviz Salatası Umutgüneşi Salatalar 3 04.04.09 14:55
Bezelyeli Pirinç Salatası Umutgüneşi Salatalar 0 26.01.09 03:59
Havuç Salatası Umutgüneşi Salatalar 0 26.01.09 03:58
Tavuklu Patates Salatası Umutgüneşi Salatalar 0 26.01.09 03:34
Sezar Salatası Umutgüneşi Salatalar 0 26.01.09 03:32


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.