04.09.2009, 11:28
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Kişnişli Ve Zeytinli Kereviz Salatası
Malzemeler
- Sızma Zeytinyağı......... 1 Çay Bardağı
- Şeker............................. 2 Yemek Kaşığı
- Kişniş Tohumu............. 1 Tutam
- Kereviz.......................... 2 Adet
- Defne Yaprağı.............. 1 Adet
- Limon Suyu.................. 2 Yemek Kaşığı
- Marul Yaprağı............. 4 Adet
- Zeytin............................ ½ Su Bardağı
- Su................................... 3 Yemek Kaşığı
- Tuz.................................. 1 Çay Kaşığı
Hazırlanması
Zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun.
Şekeri eritmek için karıştırın. ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin.
Kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin. bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
Kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika).
Kerevizlerin kararmalarına dikkat edin.
Tencereyi ateşten alın.
Limon suyunu ilave edin.
Kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz.
Ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir.
Bir tabağa marulları yerleştirin.
Kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın.
Afiyet Olsun
Konu LoDoS tarafından (10.04.2010 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir..
|
|
|