Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Salatalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.11.11, 08:09   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79779
Aldığı Teşekkür: 77684
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Yöresel Tat | Cevizli Bat

Asma yaprağıyla servis yapılan cevizli bat, içindeki bol malzemesi ile faydalı yöresel bir lezzet.





Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • 1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)
  • 1 limonun suyu
  • Arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet reyhan
  • 250 gr. asma yaprağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Hazırlanışı

Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin.

Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin.
En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın.


Asma yaprağının faydaları: İshali kesme, vücuttaki çıban ve yaraların iyileşmesini sağlama ve beynin daha verimli çalışmasına yardımcı etkileri bulunmaktadır.



__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.11, 08:46   #2
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yöresel Tat | Cevizli Bat

Sivas'ta da yapılıyor ama biraz sulu oluyor

Teşekkürler Başakça
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.11.11, 09:52   #3
Tam Üye

Zafina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 4
Mesajlar: 223
Ettiği Teşekkür: 116
Aldığı Teşekkür: 696
Rep Derecesi : Zafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerdeZafina Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yöresel Tat | Cevizli Bat

Ben şu yeme içme bölümünün kaldırılmasını istiyorum Şikayetçiyim. Zaten boğazıma düşkün biriyiyim sonra akşama kadar bu yemeklerin hayalini kuruyorum Teşekkürler paylaşım için.
__________________
Bitse de gitsek...
Zafina isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Zafina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
yöresel


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.