Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Salatalar


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.05.2013, 00:42   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bardakta Mısır Tarifi






Bardakta mısır sevmeyen var mı? Bu lezzetin tutkunuysanız akşam televizyon izlerken bardakta mısır keyfinizden mahrum kalacak değilsiniz ya. Peki evde bardakta mısır nasıl yapılır...



  • 2 kutu konserve mısır ( İri taneli )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limon
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (tercihen)
  • Parmesan ve bal (tercihen)



Öncelikle konserve mısırı açıp ve içindeki suyu iyice boşalttıktan sonra, mısırları güzelce yıkayın.
Tencereye 2 bardak su koyup kaynatın. 1 çay kaşığı tuz döküp, iyice karıştırın. Ocağın ısısını en düşük ayara getirerek, kaynamakta olan suya mısırları koyun ve beş dakika pişirin.

Bu süre zarfında, mısırları ezmeden yavaş yavaş arada bir karıştırın.
Mısırları tencereden alın iyice süzün. Tekrar yıkayın.
Daha sonra orta ateşte teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin.

Tavaya mısırları atıp ocağın altını tekrar kısın. Bir kaşıkla mısırları ezmeden yavaşça karıştırarak hafif kavurun.Sonra tavadan mısırları alıp bardağa doldurun.

Dilerseniz:
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, limon suyu, acı pul biber ve tercihen sarımsak tozu, ya da bal ve parmesan da ilave edip bir karışım elde edip üzerine dökebilirsiniz.

İsterseniz farklı seçenekler de ekleyebilirsiniz.

İlk denemeniz tam damak tanıdıza uygun olmayabilir ama zamanla hem mısırların sertlik – yumuşaklık değerlerini kendinize göre ayarlayabilir hem de değişik baharat ve soslar ile lezzetini arttırabilirsiniz.

nasilyap.net

donanimhaber.com
__________________
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 00:53   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Dışarda satılanları hiç sevmiyorum. Her köşebaşında bir mısırcı var nerdeyse. Öğrencilerde en iyi müşterileri.


Evde yapmayı tercih ederim. Ama ah o parmesan ve tereyağı

Bir kerelik kaçamaktan zarar gelmez ama dimi Canancım.

Teşekkürler tarif için.
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 01:11   #3
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Ne öyle bardakta çanakta yemek mi olur? Görüyorum köşe başlarında bardak da bir kaşık mısır tanesi içinde bir de plastik kaşık.

Yakacaksın mangalı atacan üzerine bir güzel çozur çozur pişecek sonra da elin yana yana bir yandan ısırırken bir yandan da üfleyeceksin.
Veya suda pişireceksin serpecen üzerine tuzu yalana yalana gövdeye indireceksin.

Mısır yemeye hasret kaldık. Organik denilenler bile GDO lu çıkıyor. Tohumluklar bile ...





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 01:12   #4
Çevrimdışı
Daphlane
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Bayılırım. Ben de dondurulmuş paketlerden alıp suda kaynatıyordum. Sonra suyunu süzüp, tuz ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyordum. Daha sonra da acı sos, mayonez ve limon suyu ekleyip kendimden geçiyordum. Allah'ım şimdi bile nasıl istiyorum.
GDO korkusundan yiyemez oldum.
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Daphlane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 08:33   #5
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Şu sıra favorim bitter çikolatalı mısır. Haftada bir yemenin zararı olmaz deyip kaşık kaşık yiyorum.


Teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 11:43   #6
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Mısır yemeye hasret kaldık. Organik denilenler bile GDO lu çıkıyor. Tohumluklar bile ...
%100 yerli mısır ektim bahçeye.. Öyle GDO lu falan da değil.. Resimlerini çekip buraya koyarım olduklarında


Eline sağlık Canan, görüntüler ve tarif güzel ama biliyor musun ben hiç yemedim bardakta mısır.. Her sene ekerim, balıklarıma (sazanlarıma) yem için konserve yaparım kavanozlara.. e arada benim de canım çeker, Basakca'nın dediği gibi, indiriveririm gövdeye bazılarını Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez sazanlarımla
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 12:11   #7
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Balıklara organik mısır


Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa, yatak odalarınızı da birleştirin bari


İyi bir espri olmadığının farkındayım
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2013, 12:39   #8
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Balıklara organik mısır


Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa, yatak odalarınızı da birleştirin bari


İyi bir espri olmadığının farkındayım
Organik mısırla besleyim ki onların da organizmaları bozulmasın.. Sağlıklı besleyip besleniyorum

Yatak odası kullanmıyoruz, av için kamp kurduğumuz da çadır da değil su kenarında sabahlarım ben.. Hiç uyumam onları da uyutmam
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2013, 13:02   #9
Çevrimdışı
Lion
...Az İnsan Çok Huzur...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Çözüldü Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Bir kez denedim ve nedense pek beğenmemiştim.
Yine de tarif için teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2013, 13:48   #10
Çevrimdışı
M.Özen
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

hayatta yemem, amerikan icadı, bizde eskiden yaparlardı,toz şekerlen yerdik
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardakta, karabiber, margarin, mısır, mısırları, pul biber, tarifi, tereyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.